Patience App downloaden om nog eenvoudiger te spelen

Download de Patience App en speel je favoriet spel overal

Als je vaak lang onderweg bent met de trein of met de bus dan bestaat de kans dat de verveling toeslaat. Op dat moment kan de Patience App je een leuk tijdverdrijf bieden, zodat je veel sneller thuis bent of op de plaats van je bestemming. Microsoft leverde in 1990 het spel Patience mee bij Windows 3.0 met de bedoeling gebruikers te leren omgaan met de computermuis. Onlangs lanceerden zij een handige alles in één app van de Microsoft Solitaire Collection. Door deze App te installeren op je tablet of mobiel, speel je het spel nog eenvoudiger. Je vindt de Patience App terug in de App Store van Apple en in Google Play.

Met de Patience App is de Microsoft Solitaire Collection nu beschikbaar voor mobiele apparaten met dezelfde functies zoals in Windows 10. Zo houdt de App bijvoorbeeld je prestaties bij, zijn er dagelijkse uitdagingen en is er Cloud sync. Je kunt niet alleen gratis Patience spelen in de Patience App maar ook Spider, Freecell, Pyramide en Tri Peaks. Wil je een reclamevrije versie downloaden dan betaal je hiervoor $1.99/maand. Door deze App biedt Microsoft de mogelijkheid om het spel buiten Windows om te spelen en hopen ze natuurlijk dat meer mensen het spel leren kennen. Hierdoor zal het gebruik van dit ouderwetse spelletje nog meer toenemen.

Je vindt online ook nog andere Apps waar het spel als het ware gekloond is. Maar de Patience App van Microsoft brengt toch wel wat nostalgie met zich mee. De spelletjes zijn in een nieuw jasje gestoken, maar de lay-out blijft onveranderd. Hierdoor blijft het spel vertrouwd maar loopt Microsoft toch nog wat achter in de tijd. Zoals we hierboven al even aanhaalden kun je in de Patience App ook kiezen voor de dagelijkse uitdaging waarbij je een bepaalde score moet halen. Ook moet je bepaalde opdrachten uitvoeren waarmee je muntjes kunt verdienen. Het aantal muntjes dat je verdient hangt af van de moeilijkheidsgraad van de uitdaging. Met die muntjes kun je dan weer badges verzamelen in de Patience App.

Patience spelen in de Patience App wat zijn de spelregels?

Verder is de bedoeling en zijn de regels van het spel in de Patience App hetzelfde als bij de Windows versie. Met de 52 kaarten moet je uiteindelijk vier stapels kaarten uitspelen. Een eindstapel van harten, schoppen, ruiten en klavers. Deze stapels beginnen met een AAS en lopen dan op van 2, 3 tot de Koning. Het spel bestaat uit een speelveld waar je start met zeven kolommen die oplopen van 1 tot 7 kaarten. Als je een open kaart hebt verplaatst dan opent zich de volgende kaart. Daarnaast heb je ook een stokstapel en de reststapel. Je kunt ervoor kiezen om hier steeds 1 of 3 kaarten te spelen. Deze kaarten kun je gebruiken op het speelveld. Bij het spel moet je goed letten op cijfer en kleur. Als je een kaart onder een andere kaart wilt plaatsen moet je het juiste cijfer en de juiste kleur leggen.

Een Patience App is natuurlijk heel gemakkelijk, maar je moet hem wel downloaden. Wil jij Patience spelen zonder downloads, kom dan eens kijken op de website van patience.nl. Hier speel je Patience gratis en bovendien zonder reclame. De nummer 1 website als het gaat over Patience. Volledig in het Nederlands met een Nederlandstalige helpdesk waar je 24/7 terecht kunt met al je vragen.