Klik op de afbeelding om Mahjong Fortuna te spelen

Klik op de afbeelding om het spel te starten.


Mahjong Fortuna Gratis Spelen

Mahjong Fortuna is een leuke Solitaire versie op het klassieke Mahjong spel. Het verschil zit hem in de soorten stenen en de vormgeving van het spel zelf. De stenen zijn namelijk vormgegeven met verschillende sterrenbeelden, die je per tweetal moet wegklikken. Fortuna staat voor het voorspellen van de toekomst aan de hand van de sterrenbeelden. Op de achtergrond zie je ook een ware waarzeggersbol, dus je krijgt het idee dat je bij een waarzegger op bezoek bent. Mahjong Fortuna heeft dus zeker iets magisch. 

Uitleg en spelregels van Fortuna MAHJONG

Het doel van Mahjong Fortuna is hetzelfde als bij het klassieke Mahjong Solitaire spel. De bedoeling is om twee stenen bij elkaar te vinden die gelijk zijn en beschikbaar zijn om weg te klikken. Toch zijn er een aantal verschillen vergeleken met de andere Mahjong spellen. Tijdens het spel staan sterrenbeelden centraal en van tevoren is er een leuk extra element toegevoegd. Je krijgt namelijk elke keer een andere horoscoop te zien. Het zou dus zomaar kunnen dat jij naast het spelen van een leuk spel ook gratis jouw horoscoop kan lezen. Wie weet met wat voor wijsheid jij het spel gaat beginnen. 

De stenen zelf hebben geen eigen waarde, dus je ziet niet van tevoren hoeveel punten je weg klikt. Er is een ander spannend element aan toegevoegd, namelijk de tijd. Je ziet aan de rechterkant een zandloper, waaraan je kan zien hoeveel tijd je nog hebt. Elke keer als je een tweetal stenen kan wegklikken, krijg je iets meer tijd erbij. 

mahjong-fortuna-speelveld-met-opties-hint-shuffle

Je kan Mahjong Fortuna spelen op twee niveaus. Als speler kan je een keuze maken door de ‘Easy mode’ aan of uit te zetten. Als je voor de makkelijke variant kiest, zijn de stenen die beschikbaar zijn om aan te klikken lichter dan de andere stenen. Dit maakt het makkelijker om de stenen bij elkaar te zoeken.

Daarnaast zijn niet gelijk alle stenen beschikbaar om op te klikken. Je moet jezelf door lagen stenen heen spelen. Bij aanvang van het spel zie je hoe de lagen worden opgestapeld. Daardoor krijg je een goed beeld van het speelveld. Tijdens het spel kun je genieten van bijpassende muziek maar je kunt er ook voor kiezen om het geluid uit te doen om jouw eigen muziek op te zetten.

Het voordeel van het geluidseffect is wel dat je aan het einde kan horen wanneer jouw tijd opraakt. Mocht je hier vastlopen, dan is er de mogelijkheid om een hint op te vragen. Je kan zelfs onbeperkt hier gebruik van maken.  Twee andere goede Mahjong spelletjes, ook uitgerust met de Hint knop zijn Mahjong Titans en Mahjong Alchemy die je ook gratis kan spelen.

Mahjong Fortuna Gratis spelen

Het leuke aan deze Mahjong is dat je dit spel onbeperkt en gratis kan spelen. Je hoeft hiervoor niet eens iets te downloaden, want je kan Mahjong Fortuna op de website spelen. In het spel zelf krijgt niet te maken met vervelende reclames of andere onderbrekingen. J

Mahjong Fortuna of zelfs Mahjong Fortuna 2 kan je zo vaak spelen als je wilt. Het is het ideale spel om te ontspannen. En tegelijkertijd toch ook jouw hersenen te trainen op snelheid en focus. Elke ronde is weer anders, dus je kan eindeloos Fortuna Mahjong gratis spelen op deze website.