Gratis Freecell Windows Spelen

Freecell Windows XP is het meest gespeelde Freecell Patience spel ooit uitgebracht. Freecell is in Nederland bijna net zo populaire als Patience Klondike en wordt dagelijks door miljoenen mensen gespeeld. Op Patience.nl bieden we je meerdere versies aan van Freecell waarvan vele veel mooier en moderner dan Freecell Windows XP.

Maar nostalgie kan op een echte Patience website niet ontbreken dus we vonden het wel een aanwinst om gratis Freecell Windows Solitaire in ons aanbod op te nemen. Speel Freecell Windows XP helemaal gratis op en zoals je van ons gewend bent: Geen reclame en geen downloads nodig voor deze Freecell Solitaire!

Microsoft Solitaire Freecell

Freecell Windows XP is een Nostalgische remake van de originele Solitaire zoals het oorspronkelijk bij Microsoft Windows op miljarden computers wereldwijd werd geïnstalleerd. Vanwege het gigantische succes heeft Microsoft een bundel gemaakt met de vijf meest gespeelde Solitaire spellen en deze uitgebracht in een zeer succesvolle app te weten de Microsoft Solitaire Collection.

Hier zijn naast Freecell Solitaire ook TriPeaks, Pyramid, Klondike en Spider Solitaire opgenomen. De patience spellen in deze app zijn overigens niet meer ontwikkeld door Microsoft zelf maar door het ontwikkelaars bedrijf Arkadium.

Echter wat bleek is dat vele spelers toch liever de nostalgische versie van Freecell Windows XP spelen waarop het Nederlandse gaming bedrijf Gameboss besloot een serie met Nostalgische Windows Solitaire spellen uit te brengen waarvan je de gratis Freecell versie hier kunt spelen. Hieronder een overzicht met ons gehele aanbod met Nostalgische Windows Solitaire spellen

Freecell Windows Spelregels en Uitleg

De uitgebreide spelregels van Freecell Patience Windows kun je lezen op de Freecell pagina. Binnenkort leest u hier meer informatie over Freecell Windows XP zoals de herkomst en het succes van deze Patience wereldwijd

Een van de meest bekende kaartspellen om alleen te spelen is Freecell Vooral sinds het ooit standaard als digitaal kaartspel bij Windows meegeleverd werd is het enorm bekend geworden. Maar hoe speel je deze zogenoemde Freecell Windows eigenlijk? En zijn er trucjes die er voor zorgen dat je altijd wint?

Freecell Windows Layout

Spelregels Freecell

De spelregels van Freecell Windows zijn vrij gemakkelijk, het spel winnen kan echter wel vrij lastig zijn. Er is nogal wat inzicht en tactiek voor nodig om ieder spel uit te kunnen spelen. De eerste tip is om goed te kijken naar waar de azen liggen. De azen zijn belangrijk omdat je met de azen begint met het sorteren van de stapels links bovenaan. Dit zijn de eindstapels. Rechts bovenaan zijn er vier lege cellen waar je tijdelijk een kaart neer kunt leggen.

Het spel is gewonnen als je alle speelkaarten netjes gesorteerd hebt op de vier sorteerstapels links bovenin het speelveld. De acht kolommen in het speelveld kun je sorteren maar moeten wel afwisselend tussen de kleuren rood en zwart zijn. De sorteerstapels bovenin moeten echter juist wel weer op eigen soort gesorteerd worden.

Je kunt daar dus geen harten op schoppen of klaveren of ruiten leggen. Zodra het je is gelukt om een hele rij weg te spelen en een lege cel vrij speelt dan mag je die ook gebruiken om iedere kaart te plaatsen. Een kaartreeks mag alleen in totaal verplaatst worden als er ook echt voldoende lege plekken mogelijk zijn om het mogelijk te maken.

Freecell Windows is waar het allemaal mee begon

Hoewel je Freecell ook als kaartspel zelf uit kunt delen met verschillende varianten en regels, bespreken we in dit artikel enkel het digitale spel dat met Windows geleverd wordt, ook wel Freecell Windows genoemd. Freecell Windows speel je alleen en is een kaartspel dat altijd mogelijk is om te winnen. Het komt dus op jouw eigen kunsten aan en kan niet vast komen te liggen omdat er verkeerd gedeeld is zoals bij sommige andere kaartspellen.

Freecell Solitaire is een variant van oude kaartspellen zoals Eight Off, Baker’s Game.

De programmeur Paul Alfille besloot van het kaartspel een digitale variant te maken toen hij een boek uit Zweden van 1945 tegenkwam waar het spel in te vinden was. In het boek werd het spel Napoleon in Saint Helena genoemd. Volgens sommige historici werd deze spelvariant door Napoleon hemzelf uitgevonden toen hij naar Sint Helena verbannen werd in 1815. Hier is echter niet iedereen het over eens.

Het speelveld van Freecell is anders dan de meeste kaartspellen. Je zult zien bij het openen van Freecell Windows dat alle 52 speelkaarten over 8 stapels verdeeld zijn en dat alle kaarten geheel open liggen. Er zijn 4 stapels die 1 kaart meer hebben en in totaal 7 kaarten hebben dan de andere 4 stapels met maar 6 kaarten.

Tips om Freecell Windows te spelen

Het is belangrijk dat je niet zomaar kaartenreeksen begint te maken met Freecell Solitaire van Windows. Dit vergroot de kans dat je jezelf vast speelt: hoe groter de reeks hoe moeilijker deze namelijk te verplaatsen is en je kans hebt dat er niet genoeg plaatsen vrij zijn om het geheel te verplaatsen.

Probeer bij de Azen te komen in het speelveld. Leg niet zomaar alle cellen vol: als de lege speelvelden allemaal vol zijn is er een grote kans dat je jezelf vast speelt en vul ze dus alleen allemaal als je zeker weet dat je hebt uitgeteld dat je er mee weg kunt komen. Speel Freecell Gratis direct en zonder download om gratis te proberen.