Alles wat je moet weten over Microsoft Solitaire

Microsoft Solitaire is zo bekend geworden dat vele mensen denken dat Microsoft de uitvinder is van het spelletje. Echter dat is niet het geval maar Microsoft heeft wel een gigantisch aandeel gehad in de huidige populariteit van het met name online Patience spelen. Solitaire, een klassiek kaartspel dat eeuwenlang populair is geweest, vond zijn weg naar de moderne digitale wereld via Microsoft Solitaire. Deze versie, vaak gewoon “Solitaire Microsoft” genoemd, heeft een essentiële rol gespeeld in de geschiedenis van Patience en is de basis van de huidige populariteit en status van Klondike.

History en Feiten

Windows Solitaire & Het Begin

Windows Solitaire, een product van Microsoft, werd voor het eerst opgenomen in Windows 3.0, dat in 1990 werd gelanceerd. Het werd een integraal onderdeel van het Windows-besturingssysteem, dat uiteindelijk zou worden aangeduid als “Microsoft Solitaire Windows.”

Microsoft vs. Klondike

Er was enige verwarring en controverse over de naamgeving van het spel. Oorspronkelijk lanceerde Microsoft Cooperation het spel als Microsoft Solitaire. Echter, de “officiële” naam van het spel is nu Klondike (Solitaire). Deze naamswijziging bracht zowel steun als weerstand met zich mee.

Korte Geschiedenis

Wes Cherry, een stagiair bij Microsoft in de zomer van 1988, is de geest achter Windows Solitaire. Hij werd geïnspireerd door een soortgelijk spel op de Mac en besloot een Windows-versie voor zichzelf te maken. Zijn creatie werd opgemerkt door een projectmanager, en met Cherry’s toestemming werd het opgenomen in Windows 3.0.

Interview met Wes Cherry, de “uitvinder” van Microsoft Patience

Unieke Kenmerken: Van Toen tot Nu

Veel van de originele functies van Windows Solitaire uit 1990 zijn nog steeds populair en zijn te vinden in veel moderne Solitaire-spellen. Spelers kunnen onder andere het ontwerp op de achterkant van een kaartdeck veranderen, kiezen tussen het trekken van één of drie kaarten en schakelen tussen de Vegas-score en de standaard score.

Vegas Scoring

Microsoft Windows Solitaire was een pionier in het introduceren van een puntensysteem. Naast een standaard score, introduceerde het de Vegas Mode, waardoor spelers konden concurreren om hogere scores. Dit scoringsysteem had zijn wortels in een eerder spel genaamd Las Vegas Solitaire.

Microsoft Solitaire Door de Jaren Heen

Vanaf het begin was Windows Solitaire een doorslaand succes. Het was jarenlang een van de meest gebruikte toepassingen van het Windows-programma. Latere versies, zoals “windows 10 solitaire”, zouden het spel in verschillende formaten blijven aanbieden.

Microsoft Solitaire Collection

De “Microsoft Solitaire Collection” is een compilatie van enkele van de meest geliefde patience kaartspellen, gebundeld in één handige patience app. Hier vinden spelers niet alleen de klassieke Solitaire, maar ook varianten zoals Spider, Freecell, Pyramid en Tripeaks. Deze collectie vertegenwoordigt het beste van solitaire onder Windows en biedt iets voor elke liefhebber van het spel.

Klondike Solitaire

klondike microsoft solitaire

Klondike Solitaire is het spel waarmee het oorspronkelijk allemaal begonnen is in de jaren 90 met Wes Cherry. Patience Klondike werd met stip het populairste kaartspel ter wereld en staat vandaag de dag nog garant voor het succes van deze Solitaire Collection.

Microsoft Spider Solitaire

spider microsoft solitaire

Naast het Classic Solitaire introduceerde ze ook “Microsoft Spider Solitaire”. Dit is een complexere versie van patience, waarbij spelers sets kaarten van dezelfde soort in volgorde moeten rangschikken, van koning tot aas. Voor meer info bezoek onze pagina over Spider Solitaire.

Freecell Solitaire

freecell microsoft solitaire

“Microsoft Freecell Solitaire” is een andere populaire variatie van het klassieke spel. Met alle kaarten vanaf het begin zichtbaar, draait het allemaal om strategie en vooruitdenken. Klik hier voor een overzicht met de beste FreeCell solitaire spellen of speel hier een replica van het oude Freecell Windows spel.

Pyramid Solitaire

pyramid microsoft solitaire

In “Pyramid Solitaire Microsoft” is het doel om kaartenparen te verwijderen die opgeteld 13 zijn. Deze unieke draai aan het traditionele spel biedt een frisse en uitdagende ervaring voor spelers. Klik hier om gratis Pyramid Solitaire te spelen

Tripeaks

tripeaks microsoft solitaire

Als laatste uit de bundel is het spel Tripeaks Solitaire toegevoegd. De klassieke versie van het spel volgens de authentieke regels. Een mooie aanvulling aan de prachtige collectie.

Welke Solitaire spellen heeft Microsoft uitgebracht?

Wanneer mensen denken aan het klassieke kaartspel op hun computer, denken ze vaak aan “Solitaire Microsoft”. Dit icoon, geïntroduceerd door Microsoft in Windows 3.0, heeft generaties spelers vermaakt en geïntrigeerd. Heel vaak wordt dit spel echter anders genoemd maar wordt hetzelfde spel bedoeld. Hieronder de belangrijkste benamingen:

Solitaire microsoft spel

Patience Microsoft

In vele delen van de wereld, vooral in Noord Europa, staat het spel bekend als “Patience Microsoft”. Dit vanwege het feit dat in noord europa het spel op zichzelf ook Patience wordt genoemd.

Microsoft Solitaire Windows

“Microsoft Solitaire Windows” benadrukt de integratie van het spel in het Windows-besturingssysteem. Van Windows 3.0 tot Windows 10 is het spel een standaardonderdeel geweest van de Windows-ervaring.

Microsoft Solitaire Gratis

Het feit dat “Microsoft Solitaire Gratis” is, heeft zeker bijgedragen aan de populariteit ervan. Gebruikers kunnen genieten van het spel zonder extra kosten, waardoor het toegankelijk is voor miljoenen.

Microsoft Solitaire Games

Onder de paraplu van “Microsoft Solitaire Games” zijn er meerdere varianten en stijlen van het spel, van de klassieke solitaire tot de complexere spider en freecell versies.

Microsoft Solitaire MSN

Voor diegenen die online wilden spelen, werd “Microsoft Solitaire MSN” geïntroduceerd op de MSN Games-website. Hier kunnen spelers concurreren tegen de klok of gewoon ontspannen met een potje solitaire.

Windows 10 Solitaire

Met de lancering van “Windows 10 Solitaire” werd het klassieke spel opnieuw geïntroduceerd met verbeterde graphics, nieuwe functies en zelfs dagelijkse uitdagingen om spelers bezig te houden.

Nostalgische Microsoft Windows Solitaire spellen

Ondanks dat de nieuwe Solitaire bundel van Microsoft een enorme verbetering is ten opzichte van de oude windows spellen zijn er nog genoeg mensen die liever de oude varianten spelen. Gameboss, een Nederlanse ontwikkelaar heeft getracht met haar replica’s het oude gevoel weer terug te brengen met de volgende spellen

Patience Windows XP

Voor veel gebruikers buiten Noord-Amerika is Solitaire beter bekend als “Patience Windows“. Dit tijdloze kaartspel vereist zowel strategie als geduld, en is een geliefde klassieker die al generaties lang wordt gespeeld. Het is meer dan alleen een spel; het is een test van geduld en tactiek die vele uren entertainment biedt.

Spider Solitaire Windows 10

Spider Solitaire Windows” tilt de uitdaging van het klassieke solitaire naar een hoger niveau. In dit spel moeten spelers acht sets van kaarten van dezelfde soort in volgorde rangschikken, wat zowel complexiteit als diepte aan het spel toevoegt. Met zijn meerdere decks en niveaus van moeilijkheid, biedt Spider Solitaire uren van boeiend en uitdagend entertainment.

Meest Gestelde Vragen