Spider Solitaire Patience

Spider Solitaire Patience is een van de populairste kaartspellen die je op je eentje kunt spelen. In dit artikel zullen we Klondike en Spider Solitaire voor je vergelijken, van de opstelling, over hoe je ze speelt, tot de puntentelling. Uiteraard kun je hier ook direct Spider Solitaire Patience spelen. We hebben 2 verschillende versies.

Spider Solitaire Patience Spel

Speel hier gratis de versie van Spider Solitaire Patience met de mogelijkheden 1 kaart, 2 kaarten en 3 kaarten. Het is een patience speciaal gemaakt voor alle devices zoals je computer, alle mobiele telefoons, iPads en tablets. Het spel werkt zowel in IOS en Android.

Spider vs. Klondike

Veel mensen denken meteen aan Solitaire wanneer je vraagt welke kaartspellen ze kennen. Maar dankzij de Microsoft Solitaire Collection heeft Spider solitaire patience ook veel populariteit gewonnen. Welk is nu het betere spel en in welke omstandigheden?

Spider solitaire patience is sowieso een grotere uitdaging en leuker voor puzzelliefhebbers van breinspelletjes. Omdat je twee boeken kaarten gebruikt, zijn er twee keer zoveel mogelijkheden om te puzzelen dan bij Klondike waar je slechts een boek gebruikt.

Dit maakt natuurlijk ook dat Spider solitaire patience langer duurt dan een spel Klondike. Een echte Spider, dat wil zeggen waar je alle vier de kleuren gebruikt, kan zelfs een getrainde speler tien minuten innemen om te winnen, terwijl Klondike een drietal minuten duurt.

Een laatste verschil tussen Patience Klondike en Spider solitaire online is dat je bij het eerste spel kaarten systematisch naar de foundations werkt. Bij Spider doe je dit pas wanneer een hele reeks van aas tot heer klaar is. Deze wordt dan uit het spel verwijdert en geeft je plots een hoop ademruimte.

Score

Bij het spelen van beide spellen heb je ook de mogelijkheid om scores bij te houden. Bij Spider solitaire online is deze heel simpel, terwijl Klondike een iets meer uitdagende telling heeft.

Klondike

Wanneer je kaarten van de aflegstapel naar het tableau werkt, krijg je 5 punten. Om kaarten meteen van de aflegstapel naar de foundation te spelen krijg je net als wanneer je kaarten van het tableau naar de foundation speelt, 10 punten. Voor het omdraaien van een kaart krijg je 5 punten. En ten laatste, krijg je 15 strafpunten om kaarten uit de foundation terug naar het tableau te brengen.

Spider Solitaire Patience Puntentelling

Geen moeilijke berekeningen of lastig bijhouden van je punten bij Patience gratis. Je begint met 500 punten en voor elke zet trek je 1 punt af. Ook als je een zet ongedaan maakt, verlies je hier 1 punt voor.

Wanneer je een heel reeks naar de foundation kunt krijgen in Spider solitaire patience, krijg je hier 100 punten voor. Hoe dicht raak jij bij de theoretisch hoogste score van 1288?

Wat zijn de hoogste scores die je al hebt kunnen bereiken tijdens het spelen van Spider Solitaire patience en Klondike. Denk je dat je deze nog kunt verbeteren? Welk kaartspel vind je trouwens het leukst? Heb je het meer voor de uitdagingen van een spel Spider, of vind je het aangenaam dat je de moeilijkheidsgraad van dit spel kunt aanpassen door maar 1 of 2 kleuren te gebruiken. Een spel Klondike is altijd op het hoogste niveau, zeker wanneer je het fysiek speelt.