Patience Solitaire App

Patience is een spel dat je thuis op de computer kunt spelen bijvoorbeeld, maar wat dacht je ervan om een patience solitaire app te downloaden? Op die manier kan je op je telefoon of tablet op elk gewenst moment spelen. De Patience Solitaire app van Patience.nl is gratis te downloaden in de Google Playstore. Het spel is identiek als het spel op onze website maar nu dus ook als app te downloaden.

Patience app spelen op mobiel

Stap voor stap Patience.nl App installeren

De Patience App is te downloaden in de Google PlayStore op alle Android apparaten. Overige platformen zoals IOS apparaten zullen snel volgen.

Stap 1: Ga naar de Google play store

Open de Google Play Store app op je telefoon. De Playstore van Google is een standaard App op je telefoon en heeft het icoon zoals hieronder te zien in het voorbeeld.

stap-1-patience-installeren
Stap-2-patience-installeren

Stap 2: Gebruik de zoekfunctie en zoek op Patience.nl

Gebruik in de Google Play winkel de zoekfunctie en typ “Patience.nl” in. Zoek het bekende Patience logo op en selecteer de app.

stap-3-patience-installeren
Stap-4-patience-installeren

Stap 3: Installeer de Patience App op je telefoon

Als je de Patience.nl app pagina in de Google Play store gevonden en geopend hebt, druk je op de INSTALL knop, zoals hieronder te zien is. Na een paar seconden (afhankelijk van je internet snelheid) staat er een button met de optie “Play”.

Stap-5-patience-instelleren
Stap-6-patience-app-installeren

Stap 4: Start Patience en speel het spel

Het spel start direct met inladen. Alle opties komen overeen met de versie op de computer. Kies Deel 1 of Deel 3 en de kaarten worden gedeeld.

patience-app-spelen-op-mobiel
Patience-spelen-op-mobiel-2

Optioneel kan je nu het scherm 90 graden draaien en Patience over de breedte van je beeldsherm spelen.

Patience-app-spelen-op-mobiel-horizontaal

Waarom kiezen voor een Patience Solitaire App?

Door een app te downloaden op je telefoon of tablet heb je eenvoudig toegang tot het spel. Je hoeft hiervoor dan geen set patience kaarten mee te nemen en kan op elk gewenst moment de app openen om een spelletje solitaire te spelen. Je kan op die manier je strategie verbeteren waardoor de kans groter wordt dat je een volgend spelletje wint. Want hoewel het bij solitaire in grote getalen gaat om een goede dosis geluk dat de kaarten wat vriendelijk liggen of gedeeld worden, zijn er ook zeker diverse strategieën die je kunt proberen.

Deuce protection op de patience solitaire app

Dit is een patience strategie waar het draait om het beschermen van je tweeën. Iedereen die patience speelt, weet dat het belangrijk is dat je alle vier de tweeën binnen bereik hebt liggen, zodat je vanaf de aas op kunt bouwen tot de koning. Zonder de twee is het spel feitelijk al verloren. Bij deuce protection stel je het leggen van een drie naar een van de azen zo lang mogelijk uit, om jezelf de mogelijkheid te geven om een andere twee nog te kunnen veiligstellen. Wanneer alle tweeën al in het spel zijn, is deze strategie uiteraard niet meer relevant te noemen.

De “5-6-7-8” block

Bij het spelen van deze strategie is het, het doel om geen vijven, zessen, zevens of achten te verleggen tot je deze met een opeenvolgende kaart gecombineerd kunt wegleggen op een kolom.

De next card protection

Met deze strategie draait het erom dat je door het verleggen van een kaart altijd plek maakt voor de laagste kaart die er vrijkomt. Dat houdt dus in dat je altijd meerdere mogelijkheden creëert om kaarten weg te leggen.

Tijdens het spelen van een spelletje patience, of dat via de patience solitaire app is of niet, kan je deze strategieën uittesten en kijken of ze voor jou werken. Want een ding is zeker, bij een gemiddeld potje patience komt veel meer strategie kijken dan je wellicht vroeger bedacht hebt toen je het tijdens een saai moment op de computer opende. Ook kan je ervoor kiezen om gratis patience te spelen in het online Vegas Solitaire modus waardoor je geen geld hoeft in te zetten maar wel de ervaring op kunt doen. Overigens is het bij het kiezen van een patience solitaire app altijd goed om in het achterhoofd te houden dat er reclames voor kunnen komen. Ben je een fervent speler van het spel, dan kan het een goede aanrader zijn om de app te kopen. Dan heb je nooit meer last van reclames die je spel onderbreken.