Freecell Solitaire Classic

Als je een authentiek Freecell spel met veel spelopties wilt spelen, is Freecell Solitaire Classic van Addicting Games een titel die je niet mag missen. Freecell Solitaire Classic is leuk om te spelen voor elke speler en biedt meer dan een miljoen verschillende niveaus. Je ontdekt alle spelfuncties en de verschillende regels van Classic Freecell Solitaire op deze pagina en kunt hier ook gratis spelen!

gratis Classic Freecell Solitaire Spelen online

Behalve gratis Classic Freecell Solitaire online bieden we nog meer vormen van Freecell. Freecell is een populaire vorm van Patience spelen en naast deze solitaire bieden we hieronder nog meer titels aan vergelijkbaar met Freecell Solitaire Classic. Denk hierbij aan Freecell- en Solitaire-spellen om gratis te spelen zoals Freecell Solitaire van Shockwave, een spannend spel en uniek in zijn soort.

Freecell Solitaire Classic spelregels

Met een miljoen verschillende niveaus, zou je kunnen denken dat er ook andere regels zijn. Dat is niet waar. De basisregels van Freecell Solitaire Classic zijn van toepassing op elk spel. Je speelt altijd met 52 kaarten en hebt de mogelijkheid om kaarten op de vrije vakjes bovenin je scherm te leggen. Je wint als alle kaarten op de basiscellen liggen.

Sommige Freecell Solitaire Classic-niveaus hebben een timer, andere een score mechanisme. Sommige games hebben beide, terwijl andere geen extra functies hebben. De essentiële Addicting Games Freecell Solitaire Classic-regels zijn altijd hetzelfde, waardoor het een leuk en ongecompliceerd spel is.

Freecell Solitaire Classic spelregels overzicht

 • Het spel begint met 52 open kaarten op acht kolommen.
 • U kunt slechts zoveel kaarten verplaatsen als het aantal vrije cellen.
 • Plaats kaarten alleen op andere kaarten in het tableau als ze een punt lager zijn en een andere kleur hebben.
 • Bij elk spel is de eerste kaart in de basis een aas.
 • U kunt losse kaarten en rijen op vrije cellen in het tableau plaatsen.
 • Als een niveau beperkte ongedaan maken heeft, ziet je het resterende bedrag aan de boven- of zijkant van uw scherm. Vaak zijn er drie opties voor ongedaan maken per spel beschikbaar.
 • Je wint het spel als alle kaarten in de basiscellen liggen (binnen de tijdslimiet, als die er is).

Screenshot freecell solitaire van addicting games

Hoe speel je Classic Freecell Solitaire

Vraag je je af hoe je Classic Freecell Solitaire moet spelen? Maak je geen zorgen; dit spel heeft geen geheimen na het lezen van deze paragraaf. Je doel met Classic Freecell Solitaire gratis online is om in zo min mogelijk stappen alle kaarten op de vier basiscellen te krijgen. Sommige niveaus moeten het spel in tien minuten voltooien om te winnen, en bij andere spellen is er een score mechanisme. In dergelijke gevallen ontvang je punten voor elk punt op de fundering.

Kaarten verplaatsen

Het verplaatsen van de kaarten met dit klassieke Freecell Solitaire-spel kan op twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om de kaarten te verplaatsen door te dubbelklikken of door een kaart te slepen. Wanneer je dubbelklikt op een kaart, wordt deze naar de best mogelijke locatie verplaatst. Dat kan ook een vrije cel boven je scherm zijn of het tableau. Je kunt alleen kaarten onder andere plaatsen met een andere kleur en een punt hoger.

 • U kunt elke kaart op een vrije cel plaatsen.
 • Je mag maar één kaart meer verplaatsen dan je vrije cellen hebt.
 • Een kaart past alleen onder een andere als deze van een andere kleur is en lager is. Een rode zes mag onder een zwarte zeven, maar niet onder een zwarte acht of rode zeven.
 • De eerste kaart in een basiscel is altijd een Aas. De dertiende kaart is een koning.
 • U moet kaarten handmatig naar de foundation cellen slepen.

Game features Freecell Solitaire Classic

Freecell Solitaire Classic van Addicting Games zit vol met gamefuncties. Het ontwerp van de klassieke Freecell-game is een beetje retro, maar heeft zowel achtergrondmuziek als game geluiden die modern klinken. Die geluiden zet je uit in het menu en aan de rechterkant van je scherm. Omdat er een miljoen verschillende niveaus zijn, gebruikt elk andere functies. Het Freecell-spelmenu stelt je in staat om een ​​van de vele niveaus te kiezen en heeft een uitgebreide how-to-play-sectie.

Timer

Er zijn spellen zonder timers, maar sommige levels hebben een timer van tien of vijftien minuten. In dergelijke spellen moet je de ronde binnen de tijd voltooien om te winnen. Dan maak je het spel af en maak je je geen zorgen over de tijd.

puntentelling en score bijhouden

Er is een score mechanisme in sommige, maar niet in elk niveau in Freecell Solitaire Classic. In de spellen met dergelijke scoremogelijkheden krijg je punten voor elke kaart die je naar de fundering verplaatst. Soms wordt het scoren van punten gecombineerd met een timer om het level te voltooien.

Meest Gestelde Vragen