Mahjong Real Gratis Spelen Online

Mahjong Real is, wat de naam ook al wel een beetje verklapt, een digitale versie van Solitaire gebaseerd op het Mahjong Solitaire principe. Hoewel, Mahjong Real is niet echt een Mahjongg spel maar meer een vorm van Patience. Het echte Mahjong real wordt gespeeld met vier personen en is oorspronkelijk afkomstig uit 1800 in China. Het spel is ook wat ingewikkelder vergeleken met de andere spellen. De moeilijkheidsgraad zit hem namelijk in de verschillende soorten stenen. Je hebt stenen met een aantal bolletjes en het getal erboven, je hebt stenen met een aantal stokjes en het getal erboven en daarnaast heb je nog stenen met het cijfer in Chinese tekens. Tenslotte heb je ook nog stenen met de windstreken. Je bent met dit spel dus wel even zoet met het zoeken van de twee matchende stenen om die weg te kunnen klikken.

Uitleg en spelregels van Mahjong Real

Dat is namelijk het hoofddoel van Mahjong Real. Je wilt zo snel mogelijk matchende stenen vinden en die wegklikken, zodat het speelveld leger wordt. Dat is bij Mahjong Real niet zo makkelijk, omdat je dus op veel verschillende stenen moet letten. Je hebt naast de bovengenoemde getallen ook tekeningen die bij elkaar kunnen, maar die wel verschillende cijfers hebben. 

Het voordeel van het spel Mahjong Real is dat je na een aantal zetten niet het spel hoeft te stoppen. Het spel wordt dan namelijk opnieuw geschud, zodat je de overige stenen bij elkaar kan zoeken en alsnog het spel kan uitspelen. Mocht blijken dat na de aantal zetten er ook geen stenen meer beschikbaar zijn, dan is het spel uiteraard voorbij. Het werkt ongeveer hetzelfde als bij Mahjong Relax en Mahjong Deluxe.

Bij Mahjong Real hoor je bij elke match een deuntje. Uiteraard prikkelt dit de nieuwsgierigheid naar het volgende deuntje wat daarna klinkt, waardoor je automatisch geneigd bent sneller te spelen. 

Mahjong-real-speelveld-voorbeeld-afbeelding

Mocht je vastlopen tijdens het spel of er zo lang naar hebben gekeken dat je het idee hebt dat je over stenen heen kijkt, dan kan je gebruik maken van de ‘Hint’ knop. Als je hierop klikt, hoor je een geluidje en zie je de twee matchende stenen roze oplichten. Je kan vaker op deze knop drukken als je er echt niet uitkomt, maar het leukste is natuurlijk om zelf de stenen te vinden. Je hebt bij Mahjong Real de keuze uit verschillende levels om te spelen. Deze levels verschillen van speelveld en daarmee ook van moeilijkheidsgraad. Als je een overzichtelijk speelveld kiest, zal je namelijk ook sneller de twee stenen vinden die bij elkaar horen dan een speelveld in piramidevorm. 

Speel gratis Mahjong alsof je echt aan tafel zit

Het voordeel van Mahjong Real in HTML5 versie is dat je het gratis online kan spelen. Dit houdt in dat je niet wordt onderbroken door vervelende reclames, zodat er geld kan worden verdiend om het feit dat jij Mahjong Real speelt. Daarnaast hoef je het spel ook niet te downloaden om betere kwaliteit te krijgen. Of je nou op de computer speelt, of onderweg op jouw tablet of smartphone, de hoge kwaliteit is overal hetzelfde. Er zit geen limiet aan het aantal rondes dat je kan spelen, dus je kan in feite de hele dag door genieten van gratis Mahjong Real spelen. 

Mahjong Real Gameboss

Mahjong Real is gemaakt door het Nederlandse gaming bedrijfje Gameboss, gespecialiseerd is Patience spelletjes zoals Spider Solitaire, Freecell en Patience Klondike.