Freecell Classic

Freecell Classic is een andere Solitaire van Gameboss. Dit spel heeft een prachtig design met een houten ondergrond en ouderwetse speelkaarten. Wil je weten of Freecell Classic iets voor jou is of maak je voor het eerst kennis met het spel Free Cell?

Je kunt Freecell Classic gratis online spelen op deze pagina, maar we zullen ook de unieke eigenschappen en de Freecell Classic-regels uitleggen. Speel direct online zonder een Freecell Classic-download, of lees eerst hoe het spel werkt.

Gratis Freecell (Classic) Online spelen

Hieronder een overzicht van alle klassieke Free Cell spelletjes die je op Patience.nl kunt spelen. Klik op de afbeelding om het spel direct te openen of lees verder voor de informatie over het spel Freecell Classic van Gameboss.

Freecell Classic spelregels

Lees hier de spelregels en Freecell Classic Rules zodat je het spel snel en makkelijk onder de knie hebt. Freecell Classic Gameboss speel je precies het zelfde als alle andere vormen zoals bijvoorbeeld Christmas Free cell. Het doel van het spel is om alle kaarten weg te spelen naar de foundations met behulp van de “vrije cellen” ofwel de Freecells.

Freecell Classic spelregels overzicht

 • Alle 52 speelkaarten zijn verdeeld over acht kolommen en open gedeeld.
 • Je kunt alleen een kaart onder een andere leggen als die eerste kaart één waarde lager is en een andere kleur.
 • De eerste kaart die je in de basis kunt plaatsen is altijd een Aas.
 • De vrije cellen bovenaan bieden slechts plaats aan één kaart.
 • U kunt op elk moment de ongedaan maken-knop gebruiken.
 • Het aantal kaarten dat je in één keer kunt verplaatsen, is afhankelijk van het aantal vrije cellen.
 • Lukt het jou om binnen tien minuten alle kaarten in de basis te leggen door de Freecell Classic Gameboss-regels te volgen? Dan win jij!
Screenshot freecell classic

Hoe speel je Freecell Classic

Als je je afvraagt ​​hoe je Freecell Classic moet spelen, dan is deze paragraaf iets voor jou! Je speelt Freecell Classic net als elk ander Freecell-spel. Je wint wanneer alle 52 kaarten binnen de tijdslimiet op de basisstapel liggen.

Gameboss heeft een timer van 10 minuten toegevoegd aan dit Freecell Classic-spel, dus je moet er niet alleen voor zorgen dat alle kaarten op de juiste ondergrond liggen, maar ook dat je binnen tien minuten klaar bent. Het is zo simpel; nu weet je hoe je elk spel Freecell Classic online moet spelen.

Kaarten verplaatsen

 • U kunt slechts één kaart meer verplaatsen dan je vrije cellen beschikbaar hebt.
 • Er past maar één kaart op de vrije cellen aan de bovenkant van je scherm.
 • Spelers kunnen slechts één kaart tegelijk op de vrije cellen in het tableau plaatsen.
 • Je mag alleen een kaart met een punt lager en een andere kleur onder een andere kaart in het tableau leggen.
 • De eerste kaart in elke basiscel is altijd een Aas; de laatste kaart is een koning van dezelfde reeks.
 • Freecell Classic plaatst automatisch kaarten bij de stichting wanneer zich een kans voordoet.

Game features

De timer van 10 minuten is een andere belangrijke functie in de Freecell Classic online gratis game van Gameboss. Over de houten ondergrond en de klassieke vormgeving van de kaarten heb je al gelezen. Er is geen achtergrondmuziek, maar je hoort geluiden bij het verplaatsen van de kaarten.

Je kunt die functie uitschakelen in de Freecell Classic-instellingen. Een ander interessant kenmerk van dit Freecell-spel is een teller met resterende kaarten en een teller met het aantal acties dat je hebt gedaan. Gameboss maakt vaak lichtgewicht spellen, en dat geldt ook voor dit spel.

Speel gratis Freecell Classic online

Nu je hebt gelezen hoe je Freecell Classic moet spelen, is het tijd om Freecell Classic online te spelen. Bovenaan deze pagina kun je direct het spel starten. Het is niet nodig om te downloaden; je start het spel en veel plezier! Kun je de klok niet verslaan of wil je nog een geweldig Freecell-spel spelen? Freecell Big is een uitstekende titel van hetzelfde bedrijf!