...


Patience Klondike

Patience Klondike is zo bekend en populair dat 90% van de mensen die over Patience praten doelen op het spel Klondike. Het spel heeft de meeste bijnamen van alle spellen en wordt overal ter wereld gespeeld. Het allereerste patiencespel dat je op Patience.nl kunt spelen is Patience Klondike. Klik op de afbeelding hieronder en speel de beste versie van Klondike die je ooit in je leven hebt gespeeld!Patience Klondike Spelen

Patience Klondike heeft vele instellingen en opties en wij bieden ze allemaal in ons Patiencespel. Zo kun je kiezen hoe je het spel wil spelen. Wil je bijvoorbeeld zelf de kaarten omdraaien wanneer je een kaart vrijspeelt of wil je dat dat automatisch gebeurt? Daarnaast kun je kiezen of je wil dat de kaart wanneer je hem aanklikt automatisch naar een juiste bestemming wordt verplaatst of zoek je meer uitdaging en wil je dit handmatig doen?

Het Klondike spel wat we aanbieden is van alle mogelijkheden voorzien. Omdat het oog ook wat wil en iedereen een andere smaak heeft kun je kiezen uit verschillende kaartsets en verschillende kleuren van de achterkanten van de speelkaarten. Daarnaast kun je zelf je favoriete kleur achtergrond kiezen. Standaard laadt het Patience Klondike spel met “Green Felt” ofwel een groene achtergrond maar we hebben dus vele andere kleuren beschikbaar. Ga links in de benedenhoek naar het Optie icoontje. Wanneer je daarop klikt dan opent zich een scherm waar je alle instellingen kunt aanpassen. Patience Klondike spelen met je eigen voorkeuren voor spelregels, hulpmiddelen, speelinstellingen en design. En dat helemaal gratis!

De Geschiedenis van het Klondike spel in een notendop

Patience en Solitaire spellen gaan honderden jaren terug. Al in de tijd van Napoleon werd Patience gespeeld en waarschijnlijk al vele honderden jaren eerder. Het opvallende is dat vele varianten in oude boeken beschreven staan maar dat het spel Klondike in die oude boeken eigenlijk nooit genoemd wordt.

Naar het schijnt en zoals ook op Wikipedia te lezen staat gaat de oorsprong van Patience Klondike terug naar begin 1900 waar het vooral bekend werd in Amerika. Het spel werd naar verluid vooral veel gespeeld onder de goudzoekers die deelnamen aan de hevige goudkoorts die begin 1900 in voornamelijk het noorden van California plaatsvond.

Het spel werd Klondike genoemd en kreeg in Europa al snel de bijnaam American Patience, later American Solitaire.Klondike: Het Populairste Kaartspel ter wereld!

Nu 100 jaar later is Patience Klondike het meest gespeelde (kaart)spel ter wereld. Nadat Microsoft het spel standaard met Windows 98 en daaropvolgende versies installeerden, is het spel uitgegroeid tot het meest bekende en meest gespeelde spel ter wereld ooit. Het spel is vooral enorm populair onder ouderen die het spel massaal online spelen. Het is een zeer toegankelijk spel wat je gemakkelijk kunt leren spelen. Daarnaast is het zeer ontspannend en helpt het zelfs je cognitieve zintuigen waardoor het tevens als educatief spel gezien kan worden.

Patience Klondike Solitaire

Patience Klondike wordt ook wel Solitaire genoemd. De naam Solitaire (Klondike) is eigenlijk de originele benaming want dat is hoe het spel in America wordt genoemd en dat is waar het spel zijn oorsprong kent. Andere namen die in Nederland zoal worden gebruikt zijn bijvoorbeeld Traditioneel Patience of Klassiek Patience. In het buitenland wordt het spel Classic Solitaire genoemd. Maar Patience Solitaire kent nog vele andere benamingen. Eigenlijk heeft iedere land een eigen naam voor Patience Klondike.

Patience Klondike Gratis

Op patience.nl hebben we een unieke versie ontwikkeld van Patience Klondike. Een versie waarbij we zelf alles van begin af aan hebben uitgedacht en uitgewerkt. Van design van de kaarten tot aan de win animaties. Alles is helemaal in eigen beheer ontwikkeld met als doel onze bezoekers een unieke speelervaring te bieden. We bieden ons Patiencespel gratis en voor niets aan. Je kunt het gratis spelen in je browser en het is geheel zonder reclame.

Hoe werkt Patience?

Voor het gemak noemen we hier Klondike maar even gewoon Patience. Net zoals eigenlijk iedereen doet. Patience of Solitaire is zoals gezegd een heel toegankelijk spel en erg gemakkelijk om te leren. We hebben een tutorial gemaakt welke je hieronder kunt bekijken. Hierin worden de basis spelregels uitgelegd. Wanneer je dat filmpje bekijkt kun je direct aan de slag. Indien je meer achtergrondinformatie wil over de regels van Patience dan kun je terecht op de patience spelregels pagina. Hier lees je alles over de regels van Patience Klondike. Bijvoorbeeld waaraan je je moet houden wanneer je de kaarten wil verplaatsen.Beste Strategie om Patience Klondike uit te spelen

Speciaal voor de “die hards” die het Patience spelen alleen willen “masteren” is er de mogelijkheid om beter te worden. Patience Klondike is niet een spel alleen gebaseerd op geluk maar daarnaast speelt behendigheid een grote rol.

Op Patience nl bieden we een uitgebreide uitleg puur gericht op de strategie van Patience. Heb je als doel om Patience vaker uit te spelen of ben je op zoek naar Patience tips? Bijvoorbeeld om hogere scores te behalen? Dan is onze uitleg voor jou zeker interessant. Het is belangrijk dat je eerst goed de spelregels onder de knie krijgt alvorens je aan strategieën gaat denken. Maar je zult zien wanneer je de Optimale Strategie van Patience toe past je het spel veel vaker uitspeelt.

Afwijkende Regels en daarop aangepaste Strategieën

Let wel op er zijn verschillende strategieën mogelijk bij Patience Klondike en dat heeft te maken met afwijkende speelinstellingen. Een belangrijke uitzondering is bijvoorbeeld de regel die betrekking heeft op het aantal keren dat je door de reststapel heen mag. Wanneer je onbeperkt door de stok heen mag, dan is de beste patience strategie om nog niks aan te raken op het tableau. In plaats daarvan ga je eerst een ronde door de stok zonder dat je een kaart speelt. Deze strategie kwam aan het licht toen wetenschappers een computer met AI Patience lieten spelen. De computer wist het spel maar liefst 80% van de keren uit te spelen en hanteerde dus deze strategie.

Echter wanneer je Patience Klondike speelt met een limiet op het aantal keren dat je door de stok heen mag dan is deze strategie direct niets meer waard. Bij een limiet mag je namelijk maar maximaal 3 keer door de stapel waardoor je een belangrijke ronde zou verliezen. In dat geval speel je eerst zoveel mogelijk kaarten op het Tableau en probeer je zo lang mogelijk het spelen van reststapel uit te stellen

Meer Gratis Patience spellen op Patience.nl te spelen

Andere varianten die je op deze website gratis kunt spelen zijn: