Patience Klondike Gratis Spelen Online

Patience Klondike is zo bekend en populair dat 90% van de mensen die over Patience praten doelen op het spel Klondike (Patience). Het spel heeft de meeste bijnamen van alle spellen en wordt overal ter wereld gespeeld. Speciaal voor ons prachtige domein hebben we een exclusieve Nederlandse versie gemaakt van Patience Klondike welke je hier direct gratis online kunt spelen. Het spel begint automatisch met laden.

Gratis Patience Klondike Spelen

Op Patience.nl kun je dagelijks 247 gratis Patience Klondike spelen zonder reclame of reclame advertenties in het spel. Het spel wordt dus niet onderbroken voor commercials of filmpjes welke volgens ons een negatieve impact hebben op het spelplezier. Het luxe Patience.nl Klondike spel is speciaal door ons ontworpen om onze bezoekers te kunnen laten genieten van een hoogwaardig spel zonder daarvoor te hoeven betalen. Ook niet door middel van zogenaamde in game aankopen. Patience Klondike van Patience.nl is 100% gratis en zonder reclame.

Voordelen van ons 100% Nederlandse Klondike Patience Spel

Patience spel van patience.nl online te spelen op deze apparaten

Hierbij enkele voordelen en unieke kenmerken wat ons spel zo goed en onderscheidend maakt ten opzichte van andere Klondike Solitaire spellen die in Nederland worden aangeboden:

 • 100% Nederlands: Het spel, de uitleg en de klantenservice, alles in het Nederlands
 • Gratis: Zoals gezegd, je hoeft niet te betalen om bij ons te kunnen spelen
 • Geen Downloads: Je hoeft niks te downloaden maar je kunt direct beginnen met spelen.
 • Geen Registratie: Om te spelen hoef je geen account aan te maken
 • Highscore: Puntentelling en Topscores bijhouden
 • Uitgebreide Spelinstellingen: Speel het spel met de regels zoals je het zelf wil spelen.
 • Moeilijkheidsgraad Instellingen: Kies voor moeilijkheidsgraad hoog of laag om de moeilijkheidsgraad m.b.t. de voorinstellingen te bepalen.
 • Uitgebreide Statistieken: Alle statistieken worden opgeslagen door middel van een Cookie in je browser en geven je allerlei informatie over je spelresultaten zoals winstpercentage, hoeveel potjes je hebt gespeeld, hoeveel tijd gemiddeld per potje enz.
 • Speel Patience Klondike Deel 1 of Deel 3: we bieden beide versies aan
 • Uniek Design en Gepersonaliseerde Instellingen: Kies je eigen kaartspel, kaartsymbolen en achtergrond van het speelveld
 • Grote Kaartsymbolen: Extra interessant voor Senioren en slechtzienden.

Meer Klondike en Solitaire Spellen

Naast onze eigen Klondike Solitaire game bieden we ook een selectie solitaire games van andere ontwikkelaars. Deze zijn niet zo luxe als ons eigen spel maar misschien zijn er toch spelers die de voorkeur geven aan een andere ontwikkelaar, vandaar dat we hier de keuze voor hebben gemaakt. Hieronder het volledige aanbod kaartspellen.

Speel Klondike Patience Vegas Score

Klondike Patience met Vegas Score bieden we in vier verschillende versies. Vegas Solitaire is onze favoriet maar probeer ze allemaal. Ze zijn allen gratis te spelen.

Patience Klondike Solitaire Regels

De spelregels van Klondike Patience zijn gemakkelijk te leren. Hieronder geven we een beknopte versie van de regels zodat je tijdens het spel snel kunt kijken hoe het ook alweer zit. Voor beginners of mensen die het spel nog nooit hebben gespeeld adviseren we je snel om onderstaande tutorial te bekijken op ons youtube-kanaal om het spel snel te begrijpen.

Het Doel van het spel

Het doel van Patience Klondike is om alle kaarten vrij te spelen en gesorteerd te stapelen op de zogenaamde eindstapels. Er zijn vier eindstapels, te weten harten, schoppen, klaveren en ruiten. Wanneer je alle kaarten op volgorde, beginnend met een Aas en eindigend met een Koning, naar de eindstapels hebt weten te spelen dan heb je de Solitaire uitgespeeld.

Het Delen van de Klondike Layout.

Iedere Patience en Solitaire game wordt anders gedeeld. Zo heeft Klondike ook haar eigen unieke layout. Zo’n layout word officieel de Solitaire setup genoemd. De setup van Klondike Patience bestaat uit de volgende elementen:

 • Eindstapels – “Foundation” in het Engels en ook wel “Sorteerstapels” genoemd in Nederland
 • Speelveld – “Tableau”
 • Stapel – “Stock Pile”
 • Reststapel – “Waste Pile”
Indeling Patience Klondike Speelveld

De Layout van Klondike Patience wordt als volgt gedeeld. Het wordt gespeeld met een stok van 52 kaarten zonder jokers.

Delen van de kaarten naar het Tableau:

 • Begin aan de linkerkant. Leg de eerste kaart open en naar boven.
 • Leg dan zes kaarten naar rechts met de afbeelding naar beneden. (face down)
 • Deel vervolgens een tweede rij waarbij je begint met een open kaart op de tweede kolom en waarbij je op de overige 5 kolommen een kaart met de afbeelding naar beneden deelt.
 • Dit process dient te worden herhaald zodat je steeds een nieuwe rij begint bij de volgende kolom en de eerste kaart open draait en de rest gesloten.

Als resultaat heb je uiteindelijk zeven kolommen: de eerste kolom met één kaart, de tweede met twee kaarten, enzovoort, tot de zevende kolom met zeven kaarten. De bovenste kaart van iedere kolom (onderaan de driehoek) is dus open gedraaid. Deze open kaart moet eerst gespeeld worden zodat de kaart die eronder zit omgedraaid kan worden en deel kan nemen in het spel.

De Reststapel en de Talon:

 • De resterende kaarten vormen de reststapel of trekstapel. (In het Engels Draw Pile of Stock Pile genoemd). Deze worden in een stapel aan de bovenkant van het tableau gelegd. (in de linker of rechter boven hoek. In ons spel kun je dit zelf instellen naar wens.
 • De Talon (In het Engels Waste Pile) begint leeg, maar kaarten die worden getrokken vanuit de reststapel en niet direct kunnen worden gespeeld, die worden hier neergelegd gedurende het spel.De Eindstapels (Foundations):
 • Er zijn vier plekken voor de eindstapels, “foundations” boven het tableau. Deze beginnen leeg en elke foundation begint met een Aas en wordt vervolgens opgebouwd in dezelfde kleur in oplopende volgorde (2, 3, 4, enzovoort) tot de Koning.

Regels betrekking tot het verplaatsen van de kaarten

 • Kaarten kunnen op elkaar worden gelegd in aflopende volgorde (van Koning tot Aas) en met afwisselende kleuren. Bijvoorbeeld, een zwarte 5 (Klaveren of Schoppen) kan alleen worden geplaatst op een rode 6 (Harten of Ruiten).
 • Een reeks kaarten die correct op elkaar zijn gelegd, kan als een geheel worden verplaatst. Bijvoorbeeld, als je een reeks hebt van een rode 6, een zwarte 5 en een rode 4 (in die volgorde), dan kun je alle drie de kaarten als een groep verplaatsen.
 • Als een kolom leeg is (er zijn geen kaarten), kun je daar alleen een Koning plaatsen (of een reeks kaarten die begint met een Koning).

Regels met betrekking tot het spelen naar de Eindstapels

 • Foundations worden opgebouwd in oplopende volgorde per soort, beginnend met de Aas en eindigend met de Koning.
 • Je kunt een Aas plaatsen in een lege foundation plek, en vervolgens bouwen in oplopende volgorde van dezelfde soort. Bijvoorbeeld, na een Aas van Ruiten, kun je een 2 van Ruiten plaatsen, dan een 3 van Ruiten, enzovoort.
 • Je kunt kaarten naar de Eind stapels verplaatsen vanuit zowel de Reststapel als het Tableau.

De puntentelling van het Patience.nl Klondike spel

De puntentelling van het Patience.nl Klondike spel is gebaseerd op de originele puntentelling van Patience Windows. Dit gaat als volgt:

 • Bij het verplaatsen van een kaart van de reststapel naar het Speelveld ontvang je +5 punten.
 • Het overbrengen van een kaart van de reststapel of het Speelveld naar de Eindstapel geeft je +10 punten.
 • Het omdraaien van een voorheen verborgen kaart op het Speelveld beloont je met +5 punten.
 • Het terugplaatsen van een kaart van de Eindstapel naar het Speelveld resulteert in een aftrek van -15 punten.

Regels met betrekking tot de Stapels

Er zijn in het spel Patience Klondike 2 varianten die betrekking hebben op het aantal kaarten dat je moet omdraaien van de Stapel. Aan ieder begin van het spel dien je deze keuze te maken door te kiezen voor de optie Deel 1 of Deel 3. (In het Engels Draw1 of Draw3 genoemd)

Veel spelers beschouwen “Deel 3” als een moeilijkere variant dan “Deel 1”, omdat je minder controle hebt over welke kaarten beschikbaar komen en wanneer. Echter statistieken hebben uitgewezen dat juist het tegenovergestelde waar is. Het beste voorbeeld daarvan is het spel Casino Patience wat gespeeld wordt met de originele Vegas Score. Dit wordt alleen aangeboden in de Deel 1 variant simpelweg omdat het spel in de Deel3 variant niet winstgevend is.

Patience Klondike Deel 1

Patience Klondike Deel 1 (ook wel Draw 1 of simpelweg Klondike Solitaire 1) verwijst naar een variant van het Klondike Patiencespel waarbij één kaart tegelijk wordt omgedraaid van de Reststapel.

Bij Patience Klondike 1 mag je vervolgens elke kaart die je omdraait van de Stapel, indien mogelijk, direct spelen. Als je de hele stapel hebt doorgewerkt, kun je de aflegstapel opnieuw omdraaien en opnieuw beginnen. Dit proces kan worden herhaald totdat je vastloopt of het spel wint afhankelijk van de gekozen spelinstellingen omtrent deze regel.

Solitaire Klondike deel 1, turn 1 kaart

Patience Klondike Deel 3

Patience Klondike Deel 3 (Draw 3) dien je, wanneer je kaarten van de trekstapel omdraait, dit in groepen van drie te doen

Kaart spelen: Alleen de bovenste kaart van deze groep van drie is speelbaar. Als je die kaart verplaatst dan wordt de volgende kaart eronder speelbaar.

Herhalen: Nadat je door de gehele trekstapel bent gegaan door groepen van drie te draaien, kun je de aflegstapel opnieuw omdraaien en opnieuw met Solitaire beginnen.

Solitaire Klondike deel 3, turn 3 kaarten

Klondike Patience spelen met echte speelkaarten

Speel Mobiel dankzij onze Patience app

Wanneer je ons Klondike spel wil spelen met 1 druk op de knop dat raden we je aan om onze speciale Patience app te installeren waarmee je direct en overal waar je maar wil direct online patience Klondike kunt spelen. De app is momenteel alleen beschikbaar in de games sectie van de Google Appstore. Voor meer informatie bezoek onze uitleg pagina van onze app.

Patience app spelen op mobiel

Klondike: Het Populairste Kaartspel ter wereld!

Nu 100 jaar later is Patience Klondike het meest gespeelde (kaart)spel ter wereld. Nadat Microsoft het spel standaard met Windows 98 en daaropvolgende versies installeerden, is het spel uitgegroeid tot het meest bekende en meest gespeelde spel ter wereld ooit. Klondike Patience is vooral enorm populair onder senioren die het spel massaal online spelen. De versie van Microsoft Solitaire is zelfs opgenomen in de Video Game Hall of fame met een overweldigende meerderheid van de stemmen. Ook vandaag de dag is Microsoft nog steeds betrokken en bieden ze het spel aan in hun succesvolle app de Microsoft Solitaire Collection.

Beste Strategie om Patience Klondike uit te spelen

Speciaal voor de “die hards” die het Klondike Patience spelen alleen willen “masteren” is er de mogelijkheid om beter te worden. Pasjans is niet een spel alleen gebaseerd op geluk maar daarnaast speelt behendigheid een grote rol.

Op Patience nl bieden we een uitgebreide uitleg puur gericht op de Strategie van Patience. Heb je als doel om Solitaire Klondike vaker uit te spelen of ben je op zoek naar Patience tips? Bijvoorbeeld om hogere scores te behalen? Dan is onze uitleg voor jou zeker interessant. Het is belangrijk dat je eerst goed de spelregels onder de knie krijgt alvorens je aan strategieën gaat denken. Maar je zult zien wanneer je de Optimale Strategie toepast je het spel veel vaker uitspeelt.

Meest Gestelde Vragen