...

Freecell Spelen

Freecell is een patiencespel waarbij geluk geen rol speelt. In tegenstelling tot alle andere Solitaire kaartspellen kun je bij Freecell altijd winnen. Het komt dus puur op jezelf aan. Speel Free cell Solitaire om je probleemoplossend vermogen te trainen en je geduld op de proef te stellen.

freecell-codethislab-spel-icoon-200x200
freecell-windows-spel-icoon-200x200
freecell-blue-spel-icoon-200x200
freecell-big-spel-icoon-200x200
freecell-christmas-spel-icoon-200x200
freecell-classic-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-classic-spel-icoon-200x200
freecell-daily-schockwave-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-time-spel-icoon-200x200

Freecell Solitaire speel je hier gratis online, geheel gratis. Ten opzichte van andere solitaire spellen zijn er extra vrije cellen die je kunt gebuiken als ‘free cell’. Bij het freecell spel liggen alle kaarten open op het tableau. Hierdoor vervalt het geluk dat bij ieder ander solitaire kaartspel een belangrijke factor is.

Freecell Patience Spel

Het Free cell spel wat je hier kunt spelen is ontwikkeld door CodeThisLab. Een grote ontwikkelaar van spelletjes online en html5 games. Van deze Freecell versie hebben we zelf de rechten in handen. De Italiaanse bouwer van online kaartspellen levert ons meedere versies van solitaire games. Hierdoor is er geen noodzaak in het spel zelf reclame filmpjes te laten afspelen voor het spel begint. Jij speelt gratis free cell zonder reclame. Op Patience bieden we je deze hoogwaardige patience spellen aan zonder reclame waardoor je als liefhebber nog meer zult genieten van het spelen van Freecell.

Freecell Solitaire Origine

Net zoals de meeste Solitaire kaartspellen heeft Freecell een aantal voorlopers waar het spel van afstamt. Een van de oudste voorlopers van het spel is Eight Off. Bij dit spel begin je met acht vrije cellen. Baker’s Game is andere voorloper van Freecell solitaire. Nadat dit spel werd vernoemd in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific American in juni 1968, inspireerde het Paul Alfille om het te gaan programmeren.

Paul Alfille

Het spel werd toegevoegd aan het educatieve computersysteem PLATO in 1978. Alfille vertelde in een interview dat het niet hoeven te schudden van alle kaarten achteraf, een belangrijke motivatie was voor de totstandkoming van de digitale variant. Deze variant had nog een verschil. In tegenstelling tot Baker’s Game moeten de kaartreeksen per kleur (klaveren, schoppen, harten en ruiten) gemaakt worden. Door het toevoegen van deze regel betekent het dat vrijwel iedere mogelijke deling van alle kaarten te winnen is. Een nieuwe regel betekent een nieuw spel. Zodoende is Freecell Solitaire geboren.

Volgens Paul Alfille zelf is hij overigens niet de uitvinder van het spel. Hij zegt er ooit over Freecell spel te hebben gelezen in een oud boek. In Zweden bestaat er een boek uit 1945 genaamd “Världens bästa patienser” och patiensspel. Een boek met ‘s werelds beste patience spellen uit die tijd waarin een vrijwel identieke Freecell variant te vinden is. Deze variant heet Napoleon pâ S:t Helena, oftewel Napoleon in Saint Helena.

Napoleon in St Helena heeft veel verschillende variaties en deze wordt als de Zweedse variant gezien. Het verschil met Free cell is dat bij dit spel de laatste vier kaarten op de vier vrije cellen gedeeld worden en dat alleen een koning op een vrije cel in het tableau mag komen. Dit zou dus het spel kunnen zijn waarop Paul Afille zijn digitale variant heeft gebaseerd. Napoleon in Saint Helena is volgens sommige historici uitgevonden door Napoleon toen hij in 1815 verbannen werd naar het eiland Sint Helena.

Freecell Windows 98 Versie

Een afbeelding van Freecell Solitaire op windows 98

Freecell werd net als Patience Klondike standaard meegeleverd en geïnstalleerd met het windows besturingsprogramma van Microsoft. Het is daarom ook een van de bekendste en meest gespeelde Solitaire varianten.

Freecell Solitaire Speelveld

Het eerste wat opvalt aan het speelveld ook wel tableau van Freecell Solitaire, is dat alle kaarten geopend liggen. Een volledige set van 52 speelkaarten is verdeeld over acht stapels. Er zijn vier stapels van zeven en vier stapels van zes speelkaarten. Vanaf het begin af aan kun je dus direct al zien waar alle azen liggen. Dit is belangrijk omdat je met deze kaarten begint te sorteren op de sorteerstapels bovenaan. Dan zijn er nog de vrije cellen. Deze cellen kun je gebruiken om een kaart tijdelijk neer te leggen.

Freecell Solitaire Spelregels

In het begin van het spel liggen alle kaarten in het tableau. Je hebt het spel gewonnen door het verplaatsen van alle kaarten gesorteerd zijn op de vier sorteerstapels. Op de acht kolommen van het tableau mag je aflopende kaartreeksen maken die afwisselen tussen kleuren rood en zwart. Op de sorteerstapels maak je de stapels oplopend en per kleur (harten, schoppen, klaveren en ruiten). De vrije cellen naast het tableau mag je gebruiken om kaarten tijdelijk neer te leggen. Wanneer het je gelukt is om een lege cel vrij te spelen in een van de kolommen in het tableau, dan mag iedere kaart hierop geplaatst worden. Een kaartreeks mag verschoven worden mits er voldoende lege plekken zijn om de verplaatsing mogelijk te maken.

Freecell Solitaire Strategie

Free cell is een spel dat met iemand met de juiste strategie altijd kan winnen. Toch zijn er zeer ingewikkelde spellen waarbij je niet zo een twee drie succes bereikt. Hier leggen we jou de strategie uit waarmee je je winstkansen voor Freecell Solitaire vergroot.

Het begint met het overzicht van alle kaarten. Voor je überhaupt een zet gedaan hebt kun je de mogelijkheden bestuderen. De kaarten die onderop de stapels liggen zijn het lastigst te bereiken. Pas je strategie hier dus op aan en focus op de kaarten die eenvoudiger te bereiken zijn. Ga niet zomaar kaartreeksen maken. Wanneer een reeks te groot wordt is het moeilijker om deze te verplaatsen en zijn de kaarten hieronder niet te bereiken.

Een goede volgorde van handelen is om eerst de azen te sorteren en vervolgens te proberen om een vrije cel in het tableau te creëren. Het is niet altijd mogelijk om het volgens deze volgorde te doen; bind je er niet op vast. Probeer zo min mogelijk vrije cellen te gebruiken. Wanneer alle cellen gevuld zijn is het lastig om nog een mogelijke zet te vinden. Dit moet je alleen doen als je zeker weet dat je hierna een aantal kaarten weer van de cellen kunt verplaatsen.

Gratis Freecell Spel Spelen

Freecell Solitaire kun je als patience gratis online spelen op patience.nl Train je denkvermogen en geduld met dit spel. Ieder spel is op te lossen. Je hoeft je dus niet eindeloos op een spel stuk te bijten om vervolgens tot de conclusie te komen dat het onoplosbaar is. Speel dit spel eenvoudig overal en wanneer je wilt. Freecell Solitaire is beschikbaar in de App Store en in de Play Store. Download het op je smartphone of iPad zodat je je nooit meer hoeft te vervelen.