Klik hier voor volledig scherm


Speel Gratis het Originele Patience Windows XP Spel

Het Originele Patience Windows XP spel is nog steeds te spelen wel op Patience.nl Uiteraard is het een oud spel maar het blijft nog steeds erg leuk om te spelen. Het Windows Solitaire spel is het meest gespeelde computerspel ter wereld, al meer dan 30 jaar staat dit spel aan de top der meest gespeelde online patience spelletjes. Speel Patience Windows XP nu helemaal gratis op Patience.nl, zonder onderbrekingen of reclames! Lekker ouderwets Solitaire!

Meer Patience Windows Solitaire

Een korte introductie van Patience Windows

Patience Windows XP is een van de opvolgers van de eerste versie van Microsoft Solitaire welke voor het eerst in het besturingssysteem van Microsoft Windows werd meegeleverd. De eerste Windows versie waarbij het Patience spel werd geïntroduceerd was Windows 3.0.

Het Originele Doel van het Spel Patience Windows

Het originele doel van Patience Windows XP was om mensen om te leren gaan met de muis. In die tijd was de computer en gratis patience spelen nog lang niet zo geïntegreerd in de huishoudens als tegenwoordig en mensen moesten nog kennis maken met het gebruik van deze nieuwe apparaten die computers werden genoemd.

Een stagiaire bij Windows genaamd Wes Cherry ontwikkelde enkele spelletjes om muisvaardigheid aan te leren. Dus waarbij de muis gebruikt moest worden om kaarten te verplaatsen door middel van slepen en klikken. Behalve Klondike Solitaire werden meerdere spelletjes ontwikkeld maar het Windows Patience Xp spel was verreweg het populairst.

Patience Windows XP

– Het originele spel gemaak door Wes Cherry

Windows Patience XP

Populariteit en ontwikkeling van Windows Solitaire

Het Microsoft Solitaire spel was vanaf het begin af aan een gigantisch succes. Het behoort sinds lange tijd tot de top 3 van meest gebruikte Microsoft toepassingen. Dus dat is inclusief programma’s zoals Word, Excel en Outlook.

Het spel werd zoals eerder beschreven voor het eerst uitgebracht bij Windows 3.0. Door het enorme succes is het spel meegegroeid met de ontwikkeling van Windows. Want bij iedere nieuwe versie is er kreeg Microsoft Solitiare een nieuw jasje. Niet alleen op het gebied van UX design. Maar ook op het gebied van userexperience.

Er werd dus meer werk geleverd om het spel beter te maken, uiteraard door het grote succes. De opvolger van Windows Solitaire 3.0 was de versie in Microsoft Windows 2000. Tot aan Patience Windows XP werden de kaart designs ontworpen door Susan Kare die op dat moment in dienst was van Microsoft.

Microsoft Patience Windows XP Downloaden

Tegenwoordig heeft Microsoft meerdere Solitaire spellen ontwikkeld te weten:

Deze spellen worden samen aangeboden in een speciale app die de Microsoft Solitaire Collection App wordt genoemd. Je kunt deze Patience App downloaden in de Google Playstore en in de Apple App Store. Dat Microsoft Patience Windows nog steeds razend populair is blijkt wel uit het feit dat in 2020 de 30e verjaardag van Microsoft Solitaire uitgebreid werd gevierd. Maandelijks schijnen nog meer dan 35 miljoen mensen wereldwijd het spel te spelen.

Welke Windows Besturingssystemen zijn er

Windows XP en daarmee ook het patience XP kaartspel heeft zijn intrede gemaakt sinds 2001. Dit programma werd destijds door ongeveer 25% van de wereldbevolking gebruikt. De meeste bekende vorm dat in vele huishoudens werd gebruikt is de Home Edition. Hier richtte Windows zich vooral op de consument die eenvoudigere werkzaamheden moest verrichten.


Daarentegen was de professionele uitvoering geschikt voor bedrijven. Het Windows XP Professional beschikte over meerdere geavanceerde functies wat ten goede kwam voor de meeste bedrijven.

Was Windows XP Veilig?

Windows 95 en 98 waren al zeer geliefde besturingsprogramma’s en met de opkomst van Windows XP braken ze door met een programma dat moeilijk te hacken was. De onveilige communicatie tussen diverse bronnen behoorde hiermee tot de verleden tijd en “Internet Explorer” werd ook nog eens goed onder handen genomen.

Het internet en de meerdere verbindingen waren vooral beschermd door diverse spyware en beveiligingsprogramma’s zoals Norton. Deze programma’s zorgden ervoor dat men veilig over het internet kon surfen. Tegenwoordig zijn er meerdere beveiligingsprogramma’s te vinden die tegen een scherpe aanschafprijs kunnen worden aangekocht.

Meest Gestelde Vragen