Gratis Golf Solitaire Spelen!

Speel nu ook de populaire Patience variant Golf Solitaire op Patience.nl! Golf Solitaire is een van de meest gespeelde Solitaire en vanaf nu dus ook gratis te spelen zonder download, registratie of reclames. Het spel laadt direct in je browser. Hoewel er heel veel varianten zijn van deze Solitaire, beperken we de globale Golf Solitaire uitleg tot de meest bekende spelvariant, met 7 kolommen van elk 5 kaarten en met 6 kolommen met elk 6 kaarten. Indien u al bekend bent met de uitleg dan kunt u meteen beginnen met spelen. Golf Patience leent zijn naam uit het echte golf spel. (Helaas kunnen we dit patience spel niet meer gratis zonder reclame aanbieden. Daarom zijn we op zoek naar een alternatief zodat je hier binnenkort weer Canfield Solitaire kunt spelen) Lees hieronder de uitgebreide spelregels of speel een van onze andere patience spellen.

Golf Solitaire Kaartspellen

Vooral sinds de komst van internet is de sky the limit als het aankomt op ontwikkelen van spelvarianten. De varianten het Golf Solitaire Kaartspel zijn niet meer te tellen. Maar de meest populaire Solitaire Kaartspellen zijn toch nog steeds de klassiekers:

 • Classic met 7 kolommen met 5 kaarten per kolom en 1 aflegstapel
 • Golf Solitaire met 6 kolommen met 6 kaarten per kolom
 • Golf Solitaire Pro O.a. bij deze spelvariant worden 4 jokers meegedeeld op het tableau.

Hoe speel je Golf Solitaire

Voor de meeste spelers staat Golf Solitaire spelen gelijk aan ontspanning. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit een patiencespel is, dat slecht met 1 deck van 52 kaarten wordt gespeeld.

 • Er worden één voor één 7 kaarten op een rij gelegd, van links naar rechts. De speelzijde van de kaarten moet zichtbaar zijn. De solitiare patience speelkaarten moeten daarom dus speelzijde naar boven worden gelegd.
 • Per rij worden vervolgens beurtelings van links naar rechts weer 4 kaarten bijgelegd, nog steeds speelzijde naar boven. Er wordt gekozen om de kaarten te laten overlappen, met als resultaat 7 kolommen met elk 5 kaarten.
 • Om het tableau compleet te maken, worden de overblijvende kaarten met de beeldzijde samen naar beneden gelegd. Deze stapel is nu de voorraadstapel die onder de kolommen wordt gelegd, een beetje in het midden. De bovenste kaart van de voorraadstapel wordt gedraaid en naast de voorraadstapel gelegd. Deze nieuwe stapel is nu de afvalstapel waarmee het spel gespeeld wordt.

Doel van het spel Golf Solitaire

Het doel van Golf Solitaire spelen is de kolommen zo snel mogelijk weg te spelen en zo het speelveld leeg te maken. De laatste kaart van elke stapel mag naar de afvalstapel als die in stijgend of dalend in nummer volgt op de kaart van de afvalstapel. Dus 1 hoger of 1 lager. De kaartsoort is hierbij niet van belang. Indien er in de kolommen geen kaarten meer overblijven om te spelen, dan kan er een nieuwe kaart van de voorraadstapel worden gekozen.

Nagenoeg alle spelvarianten van Solitaire geven de keuzen tussen makkelijk en moeilijk. Bij golf solitaire easy of makkelijk kunnen alle kaarten gespeeld worden. Bij golf solitaire difficult of moeilijk kunnen de Azen niet op de Koningen volgen. De koning kan hier dus enkel gespeeld worden volgend op de koningin. Als er dus een koning ligt, moet er dan ook een kaart getrokken worden van de voorraadstapel. Dit geeft een heel ander spelverloop want als de voorraadstapel op is, dan is het einde oefening.

Patience Online

Dit spel is makkelijk te delen met echte kaarten en het is zeker leuk met meerdere personen. Maar de puntentelling wordt dan anders dan bij golf solitaire online. Met echte solitaire kaarten is het onbegonnen werk om bijvoorbeeld strafpunten bij te houden. De enige uitdaging die dan wel zou kunnen is te spelen om ter snelst, wie het eerst uit is.

Solitaire online maakt patience spelen op de laptop, smartphone of tablet veel leuker dan in het echt omdat er tegen meerdere mensen gespeeld kan worden. Ook omdat er meer bonus mogelijkheden zijn en omdat er meer keuze is uit super deluxe spellen met mooie video graphics en muziekjes.

Golf Solitaire Puntentelling

Voor de verschillende patience zijn er ook verschillende puntentellingen. De basis is nagenoeg voor alle patience varianten hetzelfde. Deze basis bestaat uit goede punten, slechte punten en tijdsbonus.

 • Golf met 6 kolommen & Golf met 7 kolommen:
 • Goede punten die worden verdiend door een kolomkaart naar de afvalstapel te verplaatsen.
 • Slechte punten zijn de punten die worden afgetrokken per seconde van de verstreken tijd.
 • Bij sommige Golf solitaire spellen wordt een aantal punten afgetrokken per keer dat undo wordt gebruikt.
 • Indien een “finish” bonus van toepassing is, dan wordt dat bonusbedrag voorop vastgesteld. Van deze solitaire bonus wordt met een vast aantal punten per vast tijdsbestek (bijvoorbeeld tien seconden) afgetrokken.

Handige Sneltoetsen

Alles draait bij Golf Solitaire om snelheid. Zo snel mogelijk een zo hoog mogelijke score te behalen. Er is dan wel een maximale score, maar die is nooit te halen want tijd wordt altijd afgetrokken van de solitaire bonus. Omdat tijd van groot belang is, zijn er sneltoetsen die gebruikt kunnen worden om tijd te winnen:

 • Spatiebalk: Een Nieuwe Kaart
 • H: Hint
 • U+Z | CTRL+Z | O+Z: Ongedaan maken of Undo
 • N: Open Nieuw Spel