Klik op de afbeelding om Mahjong Fortuna 2 te spelen

Klik op de afbeelding om het spel Mahjong Fortuna 2 te starten


Mahjong Fortuna 2 spelen

Bij Mahjong is het doel om alle stenen zo snel mogelijk weg te spelen. Je kan de stenen wegspelen door op twee gelijke stenen te klikken, zodat die verdwijnen. Tijdens Mahjong Fortuna 2 spelen moet je goed kijken naar de afbeeldingen, want ze lijken soms erg op elkaar. Waardoor je vaak het risico loopt mis te klikken.

Een spannend element in dit spel is dat niet alle stenen gelijk beschikbaar zijn om op te klikken. Sommige stenen zijn pas vrij om op te klikken als de omringende stenen weg zijn. Als je op een steen klikt en hij licht groen op, betekent dit dat je die steen in ieder geval kan wegspelen.

Zodra je op een Mahjongsteen klikt en je hoort een geluid, dan weet je dat je die steen nog niet kan wegspelen. Gelukkig is het ‘afwijzende’ geluid niet het enige geluid dat je hoort tijdens het spel. Het rustgevende muziekje tijdens het spel zorgt ervoor dat je in een ontspannen flow komt en dus niet opschrikt van het harde geluid als een steen nog niet kan worden weggespeeld. 

mahjong fortuna 2 speelveld van het spel

Mahjong Fortuna 2 is een nieuwe HTML5 uitgave en een vervolg op het eerdere succesvolle spel Mahjong Fortuna

Mahjong Fortuna 2 Uitleg en spelregels van het spel

Mahjong Fortuna 2 is genoemd naar de godin Fortuna. Zij was in de Romeinse tijd de godin van geluk en ongeluk. Tijden dit spel kun je ook wel merken dat je het geluk nodig hebt.

  • Je moet binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk stenen weg zien te spelen, zodat je de stenen met ‘Vrouwe Fortuna’ kunt vrijspelen
  • In totaal zijn er vier stenen met Vrouwe Fortuna erop verstopt.
  • Deze stenen komen vrij naarmate je de stenen om hun heen weg weet te spelen.
  • Je kan tijdens dit spel een aantal keren gebruik maken van de ‘hint’ knop als je echt niet meer weet hoe je moet spelen.
  • De stenen die kunnen worden weggespeeld lichten dan op, zodat je die snel kan wegklikken.

Als de Hints niet meer werken, dan moet je op een moment de beslissing nemen om de stenen te laten shufflen.

  • Want shuffelen of schudden is manier om ervoor te zorgen dat je misschien weer verder kunt spelen. Door gewoon op de ‘Shuffle’ knop te klikken.
  • Hiermee worden de stenen herverdeeld, zodat je misschien meer kans hebt om twee stenen tegelijk weg te spelen.
  • Je moet er hierbij wel op letten dat de ‘Shuffle’ knop extra tijd kost, dus dan is het een kwestie van nog sneller kijken welke stenen weg kunnen. 

Zodra je alle vier de stenen met Vrouwe Fortuna hebt weggespeeld is het spel klaar en heb je gewonnen. Je hebt soms geluk dat je na een aantal klikken al zo ver bent, maar het kan ook zijn dat je minder geluk hebt en het niet meer redt binnen de tijd. 

Op Patience.nl kan je Mahjong Fortuna 2 Gratis spelen

Je kan Mahjong Fortuna 2 gratis spelen op de website van Patience.nl. Je hoeft niets te downloaden, maar kan gelijk beginnen met spelen. Tijdens het spel kom je ook geen vervelende onderbrekingen tegen zoals reclames en advertenties. Mahjong Fortuna 2 is een ideaal spel om onderweg op jouw smartphone te spelen of op de bank thuis op de tablet.

herkomst mahjong

Fortuna Mahjong 2 lijkt geen breed erkende variant van Mahjong te zijn in de traditionele zin. Mahjong zelf is een soort rummicub spel. Het spel is afkomstig uit China tijdens de Qing-dynastie. Sinds het het begin van de 20e eeuw is Mahjong enorm populaire geworden over de hele wereld. Het spel en zijn variaties zijn diep geworteld in de Chinese cultuur en geschiedenis, met talrijke versies die in verschillende regio’s worden gespeeld.