Patience Boeken

Patience en Solitaire zijn spellen die al honderden jaren wordt gespeeld en wat over de gehele wereld bekend zijn. Tegenwoordig speel je het spel online maar in het verleden werd het spel met echte kaarten gespeeld. Maar vroeger werden de spelregels opgeschreven in Patience boeken, met uitleg en illustraties om de uitleg compleet te maken.

10 Boeken over Patience spelen en Solitaire bij Amazon

Het grootste aanbod boeken over Patience en Solitaire kun je vinden bij Amazon en Bol. Er zijn weinig Nederlandse boeken over Patience. Wanneer je dus een boek wil bestellen over Patience raden we je aan om op het woord Solitaire te zoeken i.p.v. Patience.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de beste boeken die gaan over het kaartspel patience en solitaire voor je op een rijtje gezet. Let op! De boeken staan in willekeurige volgorde en ze zijn alle 10 de moeite waard!

Solitaire: De Ultieme Gids om Solitaire te leren in 30 minuten of minder (The ultimate guide to Master the Solitaire Card game in 30 minutes or less.

Dit Engelse boek is geschreven door Jimmy Dawson en is uitgebracht in Maart 2018. Het boek geeft je inzicht in diverse Solitaire varianten. Niet alleen legt Jimmy in zijn boek uit hoe je de betreffende spellen speelt en deelt, maar tevens geeft hij tips over hoe je deze het beste kunt winnen.

In totaal beschrijft hij 8 solitaire spellen. Het lijken op het eerste gezicht niet veel spellen voor een boek. Maar omdat Jimmy heel diep op de materie ingaat en uitgebreid schrijft over de beste strategieën per spel, is het meer dan de moeite waard. De Solitaire games die in het boek aan de orde komen zijn: Baker’s Dozen, Yukon Solitaire, Spider Solitaire, Pyramid Solitaire, Golf Solitaire en diverse varianten op deze spellen. Wanneer een van deze spellen tot je lieveling soorten van patience horen dan is dit boek zeker een aanrader voor jou.

Book ultimate guide mastering solitaire

Solitaire en Patience (1908)

Solitair en Patience is een boek wat voor het eerst werd uitgebracht in 1908 door de auteur George Hapgood. Een traktatie voor de liefhebber van Solitaire spelletjes en historie. Het boek heeft namelijk een culture waarde i.v.m. de oudheid dat het geschreven is en het succes dat het boek in zijn tijd kende. Er zijn vele herdrukken van uitgebracht en tot op de dag van vandaag kun je nog een exemplaar aanschaffen. Er worden 70 verschillende Solitaire en Patience spelletjes beschreven in het boek. Het boek is nog in originele vorm te vinden op Ebay. Een nieuw exemplaar is te bestellen op Amazon of andere online boekenwinkels.

Boek solitaire and patience

Het complete boek van Solitaire en Patience Games

The complete book of Solitaire and Patience Games: The most comprehensive book of its kind. Over 225 games. Het complete boek met Solitaire en Patience spellen bestaat uit spelbeschrijvingen en uitleg van maar liefst 225 verschillende spellen. De spellen staan kort en bondig beschreven en de beginopstelling wordt afgebeeld met een tekening. Het boek is voor het eerst uitgebracht in 1983 door Albert H Morehead en Geoffrey Mott Smith. Het boek krijgt veel positieve recensies op Amazon en is verkrijgbaar in Kindle, Hardcover en Paperback.

Boek complete book of solitaire

Big Book of Solitaire

Big Book of Solitaire is een boek wat recent is uitgebracht door Francesca Parodi. Met recent bedoelen we 2014 wat natuurlijk al wel even geleden is maar voor een Patience boek is dit redelijk recent omdat de meeste boeken meestal ruim 50 jaar geleden geschreven zijn over dit onderwerp. In het Big Book of Solitaire gaat Francesca in op diverse verschillende varianten van Patience zoals Baker’s Dozen, Magnolia, Alhambra, Russian bank en diverse spellen met meerdere decks met kaarten en zelfs patience spellen voor 2 personen. Het boek bestaat uit 192 pagina’s en is geschreven in het Engels

Boek big book of solitaire

How to Play Solitaire

Wanneer je wil weten hoe je Solitaire moet spelen of wat de Patience spelregels zijn dan is How to Play Solitaire misschien wel een goede keuze. Het boek presenteert zich als een beginners gids voor spelers van Patience en Solitaire. Het boek is uitgebracht door Tim Ander in januari 2018, wat voor een Solitair boek zeer recent is. Het boek behandelt enkele varianten van Patience te weten Nestor Solitaire, Pounce, Pyramid Solitaire, Russian Bank, Golf Solitaire en het kaartspel Yukon. Al deze patience varianten staan uitgelegd op een wijze dat het voor een beginnende speler snel en gemakkelijk te begrijpen is. Het boek is te verkrijgen op Amazon en is in het Engels geschreven. Het is te verkrijgen voor Kindle, Paperback maar ook als audioboek.

Boek How to play Solitaire

Great Solitaire Games

Wanneer je heel veel vrije tijd hebt dan is het boek “Great Solitaire Games” een van de opties. In dit boek staan ruim 100 verschillende soorten Solitaire en Patience beschreven zoals Grandfather’s Clock, Osmosis, Intelligence, en Forty Thieves. Van alle varianten staan meerdere soorten beschreven allemaal inclusief illustratie van de beginopstelling. Het boek is uitgebracht in 2002 door Sheila Anne Barry en is verkrijgbaar op Amazon.

Boek great solitaire games

Little book of Solitaire

“The Little Book of Solitaire: More Than Fifteen Versions of The Classic Card Game Complete Deck of Cards Attached”. Zoals de titel van het boek al aangeeft beschrijft dit boek 15 verschillende varianten van Patience inclusief Fortune’s Favor, King Albert, en Golf Solitaire. Het boek is uitgebracht in 2002 en geschreven door Pamela Liflander. Wanneer je het boek koopt ontvang je tevens een stok kaarten om direct te beginnen met spelen. Het boek is te verkrijgen op Amazon met een harde kaft.

Boek Little Book of Solitaire

150 Solitaire Games

Zoals de naam al aangeeft bestaat het boek 150 Solitaire games uit 150 kaartspellen voor 1 persoon. Het boek is geschreven door Douglas Brown en is uitgebracht in 1991. Het boek bestaat uit 144 paginas en is geschreven in het Engels. De bekenste solitaire spellen komen aan de orde zoals Spider Solitaire, Canfield, Pyramid, Spiderette en dus nog vele meer. Het boek is verkrijgbaar bij Amazon en krijgt een zeer goede recentie.

Boek 150 solitaire games

Lucky 13 Solitaire Games for Kids

Lucky 13 Solitaire is een superleuk boek om cadeau te doen aan een gezin met kinderen. Er staan meerdere varianten van Solitaire en Patience uitgelegd in het boek. Alle spellen worden op een simpele en begrijpelijke manier uitgelegd zodat het niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen goed te begrijpen is. Het boek bestaat uit 128 pagina’s en is geschreven door Michael Street. Het krijgt zeer goede recensies en wordt geprezen om de heldere en duidelijke uitleg. Het boek is te verkrijgen op Amazon als harde kaft en zachte kaft.

Boek lucky13 solitaire for kids

World’s best Cards Games for one

‘s Werelds beste kaart spellen voor 1 persoon is een boek geschreven door Sheila Anne Barry en Myron Miller. Het boek is voor het eerst uitgebracht in 1899 wat het boek een culturele aanwinst maakt. Het is nog steeds te bestellen op Amazon en het beschrijft ruim 100 verschillende Patience en Solitaire spellen. Een aanrader dus want met dit boek kun je historische kaartspellen spelen in je eentje en je terug in de tijd wanen want je kunt er zeker van zijn dat al deze spellen meer dan 100 jaar geleden werden gespeeld.

Boek worlds best card games for one

Dit is slechts een kleine selectie van boeken over Patience en Solitaire. Er zijn ontzettend veel boeken over Solitaire en Patience en de meeste die gaan over de uitleg van Patience varianten of verschillende Solitaire spelletjes. Een boek is altijd leuk om in je kast te hebben staan en zeker wanneer je het leuk vind om Patience te spelen met echte kaarten dan zijn bovenstaande boeken zeker de moeite waard!