Klik hier voor volledig scherm


Gratis Spider Solitaire Spelen

Spider Solitaire is een Solitaire game (patience) voor de ware puzzelaars en ervaren spelers. Spider Solitaire is een kaartspel waarbij je leert om strategisch te denken en je probleemoplossend vermogen op de proef stelt. Play Free Spider Solitaire op patience.nl en kom alles te weten over de achtergronden en spelregels. Van de geschiedenis tot de beste strategie, hier lees je alles over Solitaire Spider!

Spider Solitaire Online

Spider Solitaire online is niet voor niets zo populair. Dit spel is een uitstekende uitdaging om jouw strategisch en probleemoplossend vermogen te testen. Speel het online op je iPhone of Android door het downloaden in de App Store of in Google Play. Zo heb je altijd en overal een interessante uitdaging bij de hand.

Solitaire Spider online is een patience spel waar je uren plezier aan kunt hebben. Vooral wanneer het dan eindelijk eens een keer is gelukt is om dit spel te winnen. Spider Solitaire Spelen online kun je hier gratis en zonder download. Behalve deze Classic Spider Solitaire kun je op Patience.nl kiezen voor nog meer Cardgames Spider Solitaire. Scroll naar beneden om ons gehele aanbod te bekijken.

Spider Solitaire Gratis

Op Patience.nl bieden we je het kaartspel Spider Solitaire gratis aan van diverse ontwikkelaars. Een van de beste gratis Spider Solitaire op het net is die van Gameboss welke je hier kunt spelen. Er zijn diverse manieren om dit spel gratis online te spelen maar sommige aanbieders compenseren dat door

Reclamefilmpjes in het spel of door het implementeren van in game aankopen. In dat laatste geval kun je het spel wel gratis beginnen met spelen maar als je dan net lekker bezig bent dan zijn je coins of gratis tegoed om en moet je alsnog betalen om verder te kunnen gaan.

Op deze website kom je dat niet tegen en speel je 100% gratis, gegarandeerd!

Uitleg, Spelregels Spider Solitaire

Hieronder een beknopte uitleg van de spelregels van Spider Solitaire patience.

Het Delen van het Speelveld

Het speelveld van Spider Solitaire wordt als eerste gekenmerkt tien stapels.

 • De vier stapels die links liggen hebben vijf gesloten kaarten (face down) en de overige zes stapels hebben er vier. Bovenop iedere stapel ligt een geopende kaart. Deze 54 speelkaarten vormen samen het tableau.
 • Daarnaast zijn er nog 50 speelkaarten die gesloten op een stapel liggen. Deze stapel noemen we de talon.
 • In totaal zijn er dus 104 speelkaarten, oftewel twee sets kaarten.
 • Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die je hebt gekozen zijn er kaarten in één, twee of vier verschillende kleuren (schoppen, ruiten, harten en klaveren). In ieder geval zullen er in totaal acht mogelijke reeksen zijn van koning tot aas.

Spider Solitaire regels

Bij Spider Solitaire mag je de kaarten in het tableau onderling verschuiven om reeksen te vormen. Een speelkaart mag geplaatst worden op een kaart die een rang hoger is.

 • De rangtelling begint bij de Koning en eindigt bij de Aas. Er zijn twee verschillende soorten reeksen die je kunt maken.
 • Verschuif je een Harten vier naar een Harten vijf dan vorm je een gelijksoortige kaartreeks. Een gelijksoortige reeks mag je in zijn geheel verschuiven.
 • Daarnaast mag je ook een gemengde reeks vormen door die Harten Vier op een Schoppen Vijf te plaatsen. Een gemengde reeks kan niet in zijn geheel verschoven worden.
 • Het doel is om uiteindelijk acht gelijksoortige kaartreeksen te vormen.
 • Tijdens het spel kun je de gemengde kaartreeksen gebruiken om ruimte vrij te maken of nieuwe kaarten vrij te spelen. Wanneer je een gesloten kaart bereikt wordt deze geopend.
 • Als alle gesloten kaarten geopend en verplaatst zijn heb je een lege kolom vrijgespeeld. Hierop mag iedere kaart geplaatst worden.
 • Mocht je geen mogelijke zetten meer kunnen doen, mag je tien nieuwe kaarten uit de talon nemen. Deze worden verdeeld over de stapels. Dit mag alleen als er geen lege kolommen zijn.

Moeilijkheidsgraad instellen

Het klassieke Spider Solitaire is een soort Patience die erg moeilijk is om uit te spelen. Van alle soorten Solitaire is Spider misschien wel de moeilijkste van alle patience spellen. Steeds wanneer je vast zit en een kaart bij trekt dan krijg je namelijk ook kaarten op rijen waar je die eigenlijk liever niet wil hebben.

Wanneer je bij Klondike Solitaire lekker zit weg te klikken moet je bij Spider echt aan de bak en heel geconcentreerd blijven. Het spel is vooral bekend geworden door Spider Solitaire Windows waarover je zojuist hebt kunnen lezen. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel aanbieders waar je voor een spelletje Spider terecht kunt. Spider Solitaire windows 10 is ook nog steeds een vast onderdeel van de Microsoft Solitaire Collection.

Er zijn 3 soorten Spider Solitaire te weten 1 Suit (1 kleur), 2 Suits (2 kleuren) en 4 Suits (kleuren) die alle drie een moeilijkheidsgraad vertegenwoordigen. Hieronder een hele duidelijke uitleg in het verschil tussen deze soorten en hoe ze gespeeld worden.

Spider Solitaire 2 Suits

2 Suits (ook wel Spider Solitaire 2 kleuren genoemd) wordt ook gespeeld met 104 kaarten, oftewel twee volledige kaartspellen. Bij deze versie worden enkel de schoppen en harten gebruikt.

Alle 52 kaarten van beide sets worden gemengd en vervolgens in de tableau geplaatst, met een bepaald aantal kaarten omgedraaid, terwijl de rest in de voorraadstapel blijft. Het doel is om kaartsequenties te vormen van koning tot aas binnen dezelfde kleur en deze te verplaatsen naar de eindstapels.

Spider Solitaire 1 Suit

1 Suit (ook wel Spider Solitaire 1 kleur genoemd)wordt gespeeld met 104 kaarten, oftewel twee volledige kaartspellen. In de 1 Suit-versie worden enkel de schoppen (of soms enkel de harten, afhankelijk van de specifieke versie) van beide sets gebruikt. Dus in plaats van te spelen met zowel schoppen als harten zoals in de 2 kleuren versie, gebruik je enkel de kaarten van één kleur in de 1 Suit-versie.

Dit maakt de 1 kleuren versie over het algemeen eenvoudiger dan de 2 kleuren versie, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het combineren van verschillende kleuren. Net als bij andere versies is het doel om kaartsequenties te vormen van Koning tot Aas en deze naar de eindstapels te verplaatsen.

Spider Solitaire 4 Suits

4 Suits (ook wel Spider Solitaire 4 kleuren genoemd) is de meest uitdagende variant van Spider. Voor deze versie worden eveneens twee volledige kaartspellen gebruikt, wat in totaal 104 kaarten oplevert. Wat het echter uitdagender maakt, is dat alle vier de kleuren (schoppen, harten, klaveren en ruiten) in het spel zijn opgenomen.

Bij het spelen van Spider Solitaire met 4 suits moet je sequenties van dezelfde kleur vormen, gaande van de Koning tot de Aas. Gezien de aanwezigheid van alle vier de kleuren, wordt het ordenen en verplaatsen van de kaarten complexer, omdat je niet zomaar elke kaart op een andere kunt leggen; ze moeten van dezelfde kleur zijn.

Het doel blijft hetzelfde: volledige sequenties van koning tot aas van dezelfde kleur vormen en deze naar de eindstapels verplaatsen. Vanwege de verhoogde moeilijkheidsgraad beschouwen veel spelers de 4 Suits versie als de ultieme Solitaire Spider uitdaging.

Spider Strategie en Tips

Ervaren spelers zullen weten dat de strategie bestaat uit keuzes die je maakt tijdens het spelen van Spider Solitaire belangrijk zijn voor de uitkomst. Het voordeel van het online spelen van patience is dat je een zet ongedaan kunt maken of een spel opnieuw kunt beginnen. Zodoende kun je leren van je fouten en proberen of je een spel alsnog kunt winnen. Veel mensen hebben dit populaire kaartspel gespeeld waardoor er ook veel informatie beschikbaar is over de beste strategie om dit spel te winnen.

1: Geef Gelijksoortige Kaartreeksen altijd voorrang

Wanneer je de keuze hebt om een kaart op twee verschillende kaarten te leggen, probeer dan om deze op een kaart van dezelfde kleur te leggen. Het vormen van een gelijksoortige reeks is uiteindelijk de snelste weg naar de overwinning. Wanneer er geen andere mogelijkheid is dan een kaart op een andere kleur te leggen dan kun je dit doen. Probeer wel om gelijksoortige kaartreeksen niet te ‘begraven’ onder allerlei verschillende kaarten.

2: Maak ruimte door kolommen te openen

Aangezien je iedere kaart op een lege kolom kunt plaatsen is het zeer voordelig om een stapel kaarten vrij te spelen. De rechtse stapels hebben minder kaarten. Hier is het dus makkelijker om een lege kolom te behalen. Wanneer het je gelukt is om een lege kolom te creëren, zul je merken dat je kaarten gemakkelijker onderling kunt verschuiven.

3: Vervang kaarten uit een gemengde reeks

Dit principe is er die je leert door het vaker te doen. Bij het spelen in de hoogste moeilijkheidsgraad kom je er niet onderuit om gemengde kaartreeksen te maken. Aangezien deze reeksen niet verschoven mogen worden, zorgt dit voor ingewikkelde situaties. Desondanks is er een manier om hiermee om te gaan. Je zult hiervoor creatief moeten schuiven en een aantal stappen vooruit moeten denken. Begin een reeks van onderaan uit elkaar te halen door kaarten of delen van een reeks te verschuiven naar mogelijke posities. Zodoende kun je een kaart in het midden bereiken en deze op een aansluitende kaart plaatsen. Probeer vervolgens de oorspronkelijke reeks met een vervangende kaart weer samen te stellen. Het onder de knie krijgen van dit principe is belangrijk om je winstkansen bij Spider Solitaire te vergroten.

Geschiedenis en Origine

Spider Solitaire is een redelijk jong spel. In 1947 werd deze spelvariant uitgevonden. Desondanks is het vandaag de dag een van de populairste kaartspellen om te spelen in je eentje. Sinds Microsoft Solitaire dit spel toevoegde aan het ‘ontspanning’ gedeelte van Windows. wordt het wereldwijde door miljoenen mensen gespeeld. Het Solitaire spel is zo bekend geworden dat er een uitgebreid aanbod bestaat aan verschillende spelvarianten. Zo is er “Relaxed Spider” waarbij je niet alle stapels hoeft te vullen bij iedere nieuwe deling. “Spiderette” is een variant die meer weg heeft van Patience Klondike. Daarnaast kent dit spel nog vele andere aangepaste edities. Het originele spel blijft, zoals vaak het geval, echter bij velen de favoriet. De naam ‘Spider‘ refereert naar de acht poten van een spin en de acht benodigde kaartreeksen om dit spel te winnen.

Spider Solitaire Gratis Nederlands

Voor de Nederlandse fans van het spel hebben we een speciale sectie. Geniet van Spider Solitaire Gratis in het Nederlands en andere versies zoals Klassieke Spider Solitaire van de beste spelontwikkelaars. Onze Spider Solitaire gratis online opties zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om te spelen zonder download.

Veelgestelde vragen