...

Wil je liever het oude spel spelen wat hier stond? Klik dan hier!

Direct Spider Solitaire Spelen

Spider Solitaire is een spel (patience) voor de ware puzzelaars. Met de keuze uit één, twee of vier kleuren kun je dit spel zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Spider Solitaire is een kaartspel waarbij je leert om strategisch te denken en je probleemoplossend vermogen op de proef stelt. Ga de uitdaging aan met jezelf en kijk of jij dit spel kunt winnen. Van de geschiedenis tot de beste strategie, alles over Spider Solitaire!

Soorten Spider Solitaire spellen

Spider Solitaire is niet voor niets zo populair. Dit spel is een uitstekende uitdaging om jouw strategisch en probleemoplossend vermogen te testen. Speel het op je iPhone of Android door het downloaden in de App Store of in Google Play. Zo heb je altijd en overal een interessante uitdaging bij de hand. Spider Solitaire is een patiencespel waar je uren plezier aan kunt hebben. Vooral wanneer het dan eindelijk eens een keer is gelukt is om dit spel te winnen. Spider Solitaire Spelen kun je hier gratis en zonder download spelen. Het is een Solitaire wat direct wordt ingeladen en je kunt het gelijk op deze pagina spelen.

Spider Solitaire 1 Kleur

Bij Spider Solitaire 1 suit of kleur speel je het spel met 1 Suit, Schoppen Suit om precies te zijn. Deze versie wordt gezien als de makkelijkste versie van Spider Solitaire. Je kunt hier kaarten verplaatsen alleen rekening houdend met de volgorde van de waardes van de kaarten.

Spider Solitaire 2 Kleuren

Bij Spider Solitaire 2 suits of Spider Solitaire 2 kleuren speel je met 2 kleuren kaarten, ofwel 2 Suits kaarten. Deze versie wordt gezien als een moeilijkere versie dan de Spider Solitaire met 1 kleur.

Spider Solitaire 4 Kleuren

Bij Spider Solitaire met 4 suits of kleuren speel je met 4 Suits, dus alle symbolen Harten, Schoppen, Klaveren en Ruiten. Deze versie van Spider Solitaire wordt gezien als de aller moeilijkste versie en is zeer moeilijk om uit te spelen.

Spider Solitaire Gratis

Het Kaartspel Spider Solitaire is een leuk spelletje voor tussendoor en kun je tegenwoordig op veel plekken spelen. In de Appstore kun je diverse Solitaire apps downloaden die oa ook Spider Solitaire aanbieden. De meeste zijn gratis en voor sommige moet je geld betalen om te kunnen spelen. Op Patience.nl kun je alle spellen altijd gratis spelen. Spider Solitaire Gratis is voor ons heel belangrijk omdat we met deze website echt de mensen een plezier willen doen. Patience en Solitaire zijn spellen die iedereen snel even tussendoor moet kunnen spelen. Gratis is bij ons dus gegarandeerd!

Spider Solitaire Herkomst

Spider Solitaire is een redelijk jong spel. In 1947 werd deze spelvariant uitgevonden. Desondanks is het vandaag de dag een van de populairste kaartspellen om te spelen in je eentje. Sinds Windows dit spel toevoegde aan het ‘ontspanning’ gedeelte wordt het wereldwijde door miljoenen mensen gespeeld. Het Solitaire spel is zo bekend geworden dat er een uitgebreid aanbod bestaat aan verschillende spelvarianten. Zo is er Relaxed Spider waarbij je niet alle stapels hoeft te vullen bij iedere nieuwe deling. Spiderette is een variant die meer weg heeft van Klondike. Daarnaast kent dit spel nog vele andere aangepaste edities. Het originele spel blijft, zoals vaak het geval, echter bij velen de favoriet. De naam ‘Spider’ refereert naar de acht poten van een spin en de acht benodigde kaartreeksen om dit spel te winnen.

Spider Solitaire Speelveld

Het speelveld van Spider Solitaire wordt als eerste gekenmerkt tien stapels. De vier stapels die links liggen hebben vijf gesloten kaarten en de overige zes stapels hebben er vier. Bovenop iedere stapel ligt een geopende kaart. Deze 54 speelkaarten vormen samen het tableau. Daarnaast zijn er nog 50 speelkaarten die gesloten op een stapel liggen. Deze stapel noemen we de talon. In totaal zijn er dus 104 speelkaarten, oftewel twee sets kaarten. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die je hebt gekozen zijn er kaarten in één, twee of vier verschillende kleuren (schoppen, ruiten, harten en klaveren). In ieder geval zullen er in totaal acht mogelijke reeksen zijn van koning tot aas.

Spider Solitaire Regels

Bij Spider Solitaire mag je de kaarten in het tableau onderling verschuiven om reeksen te vormen. Een speelkaart mag geplaatst worden op een kaart die een rang hoger is. De rangtelling begint bij de koning en eindigt bij de aas. Er zijn twee verschillende soorten reeksen die je kunt maken. Verschuif je een harten vier naar een harten vijf dan vorm je een gelijksoortige kaartreeks. Daarnaast mag je ook een gemengde reeks vormen door die harten vier op een schoppen vijf te plaatsen. Een gelijksoortige reeks mag je in zijn geheel verschuiven. Een gemengde reeks kan niet in zijn geheel verschoven worden. Het doel is om uiteindelijk acht gelijksoortige kaartreeksen te vormen. Tijdens het spel kun je de gemengde kaartreeksen gebruiken om ruimte vrij te maken of nieuwe kaarten vrij te spelen. Wanneer je een gesloten kaart bereikt wordt deze geopend. Als alle gesloten kaarten geopend en verplaatst zijn heb je een lege kolom vrijgespeeld. Hierop mag iedere kaart geplaatst worden. Als je geen mogelijke zetten meer kunt doen mag je tien nieuwe kaarten uit de talon nemen. Deze worden verdeeld over de stapels. Dit mag alleen als er geen lege kolommen zijn.

Spider Solitaire Strategie

Ervaren spelers zullen weten dat de strategie bestaat uit keuzes die je maakt tijdens het spelen van Spider Solitaire belangrijk zijn voor de uitkomst. Het voordeel van het online spelen van patience is dat je een zet ongedaan kunt maken of een spel opnieuw kunt beginnen. Zodoende kun je leren van je fouten en proberen of je een spel alsnog kunt winnen. Veel mensen hebben dit populaire kaartspel gespeeld waardoor er ook veel informatie beschikbaar is over de beste strategie om dit spel te winnen. We hebben de beste tips verzameld die jouw winstkansen bij Spider Solitaire vergroten.

#1: Gelijksoortige kaartreeksen krijgen voorrang

Wanneer je de keuze hebt om een kaart op twee verschillende kaarten te leggen, probeer dan om deze op een kaart van dezelfde kleur te leggen. Het vormen van een gelijksoortige reeks is uiteindelijk de snelste weg naar de overwinning. Wanneer er geen andere mogelijkheid is dan een kaart op een andere kleur te leggen dan kun je dit doen. Probeer wel om gelijksoortige kaartreeksen niet te ‘begraven’ onder allerlei verschillende kaarten.

#2: Creëer ruimte door kolommen te openen

Aangezien je iedere kaart op een lege kolom kunt plaatsen is het zeer voordelig om een stapel kaarten vrij te spelen. De rechtse stapels hebben minder kaarten. Hier is het dus makkelijker om een lege kolom te behalen. Wanneer het je gelukt is om een lege kolom te creëren, zul je merken dat je kaarten gemakkelijker onderling kunt verschuiven.

#3: Vervang kaarten uit een gemengde reeks

Dit principe is er die je leert door het vaker te doen. Bij het spelen in de hoogste moeilijkheidsgraad kom je er niet onderuit om gemengde kaartreeksen te maken. Aangezien deze reeksen niet verschoven mogen worden, zorgt dit voor ingewikkelde situaties. Desondanks is er een manier om hiermee om te gaan. Je zult hiervoor creatief moeten schuiven en een aantal stappen vooruit moeten denken. Begin een reeks van onderaan uit elkaar te halen door kaarten of delen van een reeks te verschuiven naar mogelijke posities. Zodoende kun je een kaart in het midden bereiken en deze op een aansluitende kaart plaatsen. Probeer vervolgens de oorspronkelijke reeks met een vervangende kaart weer samen te stellen. Het onder de knie krijgen van dit principe is belangrijk om je winstkansen bij Spider Solitaire te vergroten.

Spider Patience Spel

Spider Solitaire is een soort Patience die erg moeilijk is om uit te spelen. Van alle soorten Solitaire is Spider misschien wel de moeilijkste van alle patience spellen. Steeds wanneer je vast zit en een kaart bij trekt dan krijg je namelijk ook kaarten op rijen waar je die eigenlijk liever niet wil hebben. Wanneer je bij Klondike patience lekker zit weg te klikken moet je bij Spider echt aan de bak en heel geconcentreerd blijven. Het spel is vooral bekend geworden door Spider Solitaire Windows waarover je zojuist hebt kunnen lezen. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel aanbieders waar je voor een spelletje Spider terecht kunt. Spider Solitaire windows 10 is ook nog steeds een vast onderdeel van Microsoft Windows solitaire.

Online Spelletjes

Wist je dat we nog veel meer spelletjes hebben die je hier gratis kunt spelen? Behalve diverse patience varianten hebben we een ons aanbod uitgebreid met nog meer spelletjes die leuk zijn voor senioren om te spelen. Denk aan spellen zoals Bingo, het Rad van Fortuin, Mahjong maar ook een complete nieuwe categorie waarvan we denken dat senioren deze echt heel leuk zullen vinden. Houd voor meer informatie onze nieuws sectie in de gaten waarbij we al onze nieuwe online spelletjes zullen presenteren.