Mahjong Alchemy spelen

Mahjong Age of Alchemy is een HTML5 versie van het originele Mahjong Solitaire spel. De naam zegt het al: dit Mahjong spel heeft te maken met natuurkunde. De tekens op de Alchemy stenen zijn waarschijnlijk nog onbekend voor je als je de andere Mahjong stenen bent gewend, want het zijn allemaal natuurkundige tekens. Het spel is een stuk spannender, omdat er een grote tijdsdruk op zit. Je hebt namelijk 15 minuten de tijd om zoveel mogelijk stenen weg te spelen.

Meer Mahjong Solitaire

Hieronder nog een aantal vergelijkbare Mahjong spelletjes welke je gratis op onze website kunt spelen. Klik op de afbeelding om het spel te starten.

Mahjong Alchemy Uitleg en spelregels

Uiteraard is het doel bij Mahjong Alchemy om binnen deze tijd alle stenen weg te kunnen spelen. Als het je niet gaat lukken om met de huidige formatie de stenen weg te krijgen, kun je ervoor kiezen om de stenen te laten schudden, zodat andere stenen ook beschikbaar zijn om aan te klikken. Aan het begin van het spel zijn namelijk niet alle stenen beschikbaar om aan te klikken.

Bij Mahjong spelen is het de bedoeling om steeds twee gelijke stenen weg te klikken. Naarmate je meer stenen kunt wegspelen, zijn er ook steeds meer stenen beschikbaar om aan te klikken. 

Mah Jong alchemy html5 spel voorbeeld startveld

Mahjong Alchemy spelen is vergeleken met andere Mahjong HTML5 spellen wat ouder in de vormgeving. De stenen zijn echter wel groot, zodat je duidelijk de afbeeldingen kan zien. Er zijn veel stenen die op elkaar lijken, maar net iets anders zijn. Het is tijdens Mahjong Alchemy echt een uitdaging om goed te kijken welke stenen bij elkaar horen en die concentratie erbij houden. Je moet tevens de stenen goed aanklikken, omdat ze anders niet geselecteerd worden. Het kost je dus iets meer moeite om Alchemy te spelen, maar dat maakt het juist ook weer zo spannend.

Meest gespeelde mahjong spelletjes

De twee meest gespeelde gratis Mahjong spelletjes op onze website naast Mahjong Alchemy zijn Mahjong Fortuna spelen, Mahjong Real spelen en Mahjong Titans spelen.

stenen schudden bij mahjong spelen

Elke keer als je het spel wilt laten schudden, krijg je weer een andere formatie, dus er zit genoeg afwisseling in het spel. De spanning zit hem vooral in de tijd die je krijgt om het spel uit te spelen. Je kan bovenaan het scherm de seconden zien wegtikken, dus het is belangrijk om rustig te blijven, zodat je niet steeds op de verkeerde stenen klikt. Bij Majiang Alchemy kun je ook niet gebruik maken van de ‘Hint’ knop, dus je zal het op eigen kracht moeten doen. Het is een leuke manier om een spannend spel te spelen en jezelf uit te dagen om binnen 15 minuten zo ver mogelijk in het spel te komen.

Mahjong alchemy html5 spel voorbeeld spel opties in menu

Mahjong Alchemy Gratis spelen

Mahjong Alchemy kun je gratis online spelen. Als je het spel op de website opent, kun je zonder onderbrekingen beginnen met spelen. Je wordt niet onderbroken door advertenties of reclames, dus je kan je goed focussen op het spel en de stenen. Gezien het een HTML5 spel is, is het mogelijk om in elk internetbrowser Mahjong Alchemy gratis te spelen.

Het is een ideaal spel als wat tijd wilt overbruggen tijdens een treinreis of je hersenen wilt trainen thuis. Deze Mahjong is gratis te spelen en tegelijkertijd leer je ook iets over natuurkunde, waardoor Mahjong Alchemy een interessante versie is van Mahjong spellen om te spelen.