Klik hier voor volledig scherm


Crescent Solitaire Spelen

Crescent Solitaire gratis spelen op Patience.nl zonder registratie of download. Gewoon lekker snel en gemakkelijk Crescent Solitaire spelen. Van alle Solitaire spellen die ooit gemaakt zijn, is deze spelvariant misschien wel de meest herkenbare. Door de boog met kaarten is Crescent Solitaire heel herkenbaar en het maakt deze patience een klassieker. Wellicht is daarom ook gekozen voor de naam “Crescent” dat vertaald wordt als “boog”. Lees verder om erachter te komen hoe je deze Solitaire spelen in zijn werking gaat. Een minder bekende naam waarmee Patience Crescent ook wel wordt aangeduid is La Demi-Lune Patience.

Lees hieronder de uitgebreide spelregels of speel een van onze andere patience spellen.

Hoe werkt Crescent Solitaire?

Alles begint met de indeling van het speelveld:

  • Crescent Solitaire wordt gespeeld met 2 decks kaarten, samen 104 kaarten.
  • Voordat begonnen wordt met de kaarten op de tafel te zetten, moeten er van 1 deck de azen en de koningen worden uitgehaald.
  • De azen en de koningen worden vervolgens in een horizontale lijn naast elkaar gelegd. Hier kan men ook kiezen om twee rijen te maken met eerst de azen en daaronder de koningen.
  • Met de overige kaarten wordt een boog van 16 kaarten boven de azen en koningen gelegd , zodanig dat het een mooi geheeld wordt. De overblijvende kaarten moeten één voor één gestapeld worden op de boog van 16 kaarten, opdat elke stapel evenveel kaarten bevat.

Een graag geziene variant op de boog is twee spiegelende bogen oftewel een cirkel. Solitaire spelers die Crescent Patience spelen met cirkel, verdelen per boog slechts 8 kaarten. Tegenwoordig zien we heel veel online Crescent Solitaire spellen die in 1 spel beide opties geven: Indien het spel wordt gespeeld op de computer of tablet, dan wordt gespeeld in een boog. Indien hetzelfde Crescent Solitaire spel wordt gespeeld op de mobiel, zal het spel vaak automatisch zijn opgemaakt in een cirkel. Indien de telefoon op de zij wordt gelegd, zal dan het spel weer beschikbaar zijn in een boog.

De liefhebbers die online Crescent Patience willen spelen hebben geluk want ze hoeven zelf niets klaar te zetten. De enige voorbereiding voor hun is dat ze moeten weten hoe ze de kaarten moeten verplaatsen: door op de kaart te gaan staan met de muis en slepen of door te dubbelklikken.

Crescent Solitaire Patience.nl

Het Doel van Crescent Solitaire

In tegenstelling tot de meeste andere patience spellen is het crescent solitaire doel meerledig. De 8 sorteerstapels op de horizontale rijen moeten voor de Azen opeenvolgend en voor de Koningen aflopend gestapeld worden. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van de kaarten in de boog of de cirkel.

Crescent Uitleg

Het sorteren van de kaarten kan enkel door te volgen in kaartsymbool en nummer, opvolgend vanaf de A, aflopend vanaf de K.
Kaarten van de boogstapels kunnen van de ene stapel naar de andere verplaatst worden mits ze van dezelfde kaartsoort zijn en ze één hoger of lager zijn dan de bovenste kaart op de bestemmingsstapel – in beide richtingen inclusief azen en koningen.

Bij de bestemmingsstapels (oftewel sorteerstapels) kunnen kaarten verplaatst worden van de ene stapel naar de andere mits ze volgend verplaats worden en uiteraard hetzelfde symbool dragen.

Lege posities in de boogstapels mogen niet meer opgevuld worden met andere kaarten en moeten dus leeg blijven. Het is ook niet toegestaan om de startkaarten van de sorteerstapels te verplaatsen naar de lege posities op de kolommen.

Er mag tot 3 keer geschud worden. Bij de meeste Crescent spellen betekent schudden dat de kaarten in de boogstapels dan verplaatst worden.

Het ultieme Crescent Solitaire doel is bereikt als alle 104 kaarten in sequens zijn gestapeld in de bestemmingsstapels. En dit alles binnen de opgelegde Crescent solitaire spelregels.

Crescent Solitaire Tips om te winnen

Hieronder hebben we enkele tips voor je om het spel snel te leren en meer kans te maken om te winnen.

Hint Button

Sommige patience spellen hebben een hint button. Door op deze hint knop te klikken, kan je hints krijgen over mogelijke zetten. Vaak is er per patience variant een beperkt aantal hints. Voor crescent solitaire is dat meestal 5 hint per speelronde.

De kaart ligt pas als deze geplaatst is

Bij Crescent Solitaire online spelen, is de gouden regel dat de kaart pas ligt als de deze wordt losgelaten op de gewenste plek. Dus zolang de muis de kaart vast heeft, kan de speler nog alle kanten op.

Schudden bij Crescent Solitaire

Per potje kan 3 keer gekozen worden om de kaarten te shuffelen. Maak zeker gebruik van die optie.
Naast de twee bovenstaande is dit verreweg één van de belangrijkste crescent tips.

Zelf de Moeilijkheidsgraad instellen

In tegenstelling tot de meeste andere patience spellen, zijn er weinig tot geen mogelijkheden inzake het kiezen van een moeilijkheidsgraad tussen bijvoorbeeld beginner of gevorderde bij Crescent.

Crescent Solitaire is een geliefd patience spel onder de patience spelers dat niet alleen met echte kaarten kan worden gespeeld. Ook op de tablet, desktop, smartphone of laptop urenlang speelplezier verzekerd, waarschijnlijk zelfs meer.

Meest Gestelde Vragen