Klik hier voor volledig scherm


Google Solitaire: Het Klondike Kaartspel van Google

Google streeft altijd naar het eenvoudiger en toegankelijker maken van informatie en entertainment voor iedereen. Dit is duidelijk zichtbaar in hun keuze om klassieke spellente integreren in hun zoekplatform. Zo ook voor Solitaire. Of je nu zoekt naar “Patience“, “Google Solitaire” of “Solitaire Google”, de kans is groot dat je direct een speelbaar kaartspel tegenkomt. Voor velen van ons brengt het nostalgische gevoelens en herinneringen terug aan tijden waarin we ons verdiepten in dit spel op oude computers.

Afbeelding van Speel Nu Google Solitaire

Klik op de afbeelding om het spel op volledig scherm te spelen

Google Solitaire Specificaties

 • Beschikbaarheid: Google Solitaire kan direct vanuit de Google-zoekmachine worden gespeeld. Je tikt gewoon “solitaire” of “Google solitaire” in de zoekbalk van Google in. Vervolgens wordt er een speelbare versie van het spel weergegeven boven de zoekresultaten.
 • Spelregels: De regels van Google Solitaire komen overeen met die van het traditionele Klondike Solitaire. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar de vier funderingsstapels, gesorteerd op soort. En in oplopende volgorde van aas tot koning.
 • Moeilijkheidsniveaus: Er zijn meestal twee moeilijkheidsgraden beschikbaar – eenvoudig (één kaart per keer draaien) en moeilijk (drie kaarten tegelijk draaien).
 • Interface: De interface is netjes en intuïtief. Het is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiele apparaten.
 • Score: Het spel houdt je score bij op basis van het aantal zetten dat je doet en de tijd die je neemt om het spel te voltooien.
 • Ontwikkelaar: Het is ontwikkeld door Google als een onderdeel van hun inspanningen om interactieve en leuke content direct in hun zoekmachine te integreren.
 • Voordelen: Door het direct in de zoekresultaten te integreren, biedt Google gebruikers een snelle user experience. Zonder een app te hoeven downloaden of een specifieke website te bezoeken.
 • Geluid en instellingen: Het spel bevat eenvoudige geluidseffecten die kunnen worden in- of uitgeschakeld. Je kunt ook kiezen tussen de twee moeilijkheidsgraden.
 • Design: Wat Google Solitaire vooral onderscheidt van vele andere versies, is unieke design gekozen voor kaartsymbolen gemaakt door een ware kunstenaar.
solitaire queen rood

Google Solitaire Klondike Spelregels

Het door Google aangeboden Solitaire spel is gebaseerd op de Klondike Solitaire variant, de meest bekende versie van Solitaire. Spelers moeten kaarten in aflopende volgorde en afwisselende kleuren rangschikken. Het doel van het spel is alle kaarten op de foundation-stapels te krijgen, beginnend met de azen en eindigend met de koningen. Zoektermen zoals “solitaire google game” geven duidelijk aan dat velen op zoek zijn naar deze klassieke ervaring.

Instelling: Makkelijk of Moeilijk

Afbeelding Easy Hard Google Solitaire

Afhankelijk van je vaardigheidsniveau en hoe je je voelt, biedt Google Solitaire je de keuze tussen een makkelijke en een moeilijke modus. Bij de makkelijke versie wordt één kaart tegelijk van de stapel getrokken, terwijl bij de moeilijke versie drie kaarten tegelijk worden getrokken, wat een grotere uitdaging biedt.

De Beste Strategie

Elk solitaire spel vereist een beetje patience strategie, en Google Solitaire is daarop geen uitzondering. Enkele tips zijn:

 • Bekijk het speelveld zorgvuldig: Voordat je een zet doet, kijk goed naar het hele speelveld om ervoor te zorgen dat je geen betere opties over het hoofd ziet.
 • Probeer eerst de verborgen kaarten te onthullen: Als er een keuze is tussen het verplaatsen van een kaart van de stapel of het onthullen van een verborgen kaart, kies dan meestal voor het laatste.
 • Gebruik de undo knop met mate: Hoewel het verleidelijk kan zijn, zal overmatig gebruik van de undo knop je strategisch denken verzwakken.
Klondike

Solitaire Google Play

Voor degenen die het spel op hun mobiele apparaten willen ervaren, biedt de Google Play Store een oplossing. Typ simpelweg “google play solitaire download android” in de zoekbalk, en je wordt geleid naar verschillende versies van het spel, klaar om te worden gedownload en gespeeld waar en wanneer je maar wilt.

Geschiedenis Solitaire

Voordat “solitaire online google” of “google solitaire online” populaire zoektermen werden, was solitaire al een klassiek kaartspel dat generaties vermaakte. De digitale versie van solitaire kreeg voor het eerst grote bekendheid toen het werd opgenomen in vroege versies van het Windows-besturingssysteem.

Google zag de blijvende populariteit en nam het in 2016 op in hun zoekmachine, waardoor gebruikers met een simpele zoekopdracht direct konden spelen. Een andere reden die ongetwijfeld meegespeeld zal hebben is het feit dat aartsrivaal en concurrent Microsoft met eerst Patience Windows en daarna de Microsoft Solitaire Collection een wereldwijd succes te pakken heeft.

Meest Gestelde Vragen