TriPeaks Solitaire – Opnieuw laden
Indien het spel niet binnen 4 seconden ingeladen is klik dan op TriPeaks Solitaire opnieuw laden om het spel direct te starten.


TriPeaks Solitaire Gratis Spelen

TriPeaks Solitaire combineert strategie en geluk in een rustgevende spelervaring. Het is een van de jongste vormen van Solitaire maar mede omdat dit patience kaartspel specifiek is ontwikkeld als computerspel, is het zeer geschikt om online te spelen.

Hierdoor is het in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest gespeelde Patience Solitaire-varianten. Op deze pagina lees je alles over het Patience spel Tripeaks. Hoe je TriPeaks speelt, de top aanbevolen apps, en een breed scala aan TriPeaks Solitaire-spellen die je gratis en zonder download direct op onze website kunt uitproberen.

Ons Aanbod Gratis TriPeaks Solitaire Card Games

Hieronder een overzicht met alle TriPeaks Solitaire Card Games welke je direct gratis en zonder downloads kunt spelen op Patience.nl Klik op de afbeelding om het spel direct te openen. Let op! We kunnen niet garanderen dat alle TriPeaks spellen volledig reclame vrij zijn.

Er zijn helaas niet al teveel goede gratis spellen zonder reclame die leuk genoeg zijn om te spelen. Onderstaande spellen staan garant voor hoge kwaliteit graphics, gameplay en geluiden die zorgen voor een maximale speelervaring.

Wat Betekent TriPeaks Solitaire?

TriPeaks Solitaire staat onder vele namen bekend, waaronder Three Peaks, Tri Towers en Triple Peaks. Het mag in ieders geval duidelijk zijn dat we het hebben over dat Patience Spel met die drie pieken. Het is een verslavend kaartspel dat je alleen speelt.

Vooral de eindeloos lange kaartreeksen die je bij TriPeaks Solitaire spelletjes kan maken, zorgen voor een tevredenstellend gevoel. Een ander voordeel is dat het direct duidelijk is wanneer het spel voorbij is. Je hoeft je dus niet te blijven twijfelen of je misschien nog wel een zet kan maken. Zijn de kaarten op dan is het spel voorbij.

Spelregels TriPeaks Solitaire (Rules)

De spelregels van TriPeaks Solitaire zijn zeer eenvoudig te leren. Dit simpele kaartspel voor in je eentje heeft een belangrijke regel. Kaartreeksen worden gemaakt door steeds een stap hoger of lager te gaan. Je kan dus bijvoorbeeld van een boer naar een tien gaan om vervolgens weer een boer en dan een vrouw te spelen. Op deze manier kun je dus zeer lange reeksen maken. Hoe langer je reeks is hoe hoger de score is voor iedere volgende kaart. Hieronder de beknopte TriPeaks Solitaire rules:

Doel van het spel

Het primaire doel is om alle kaarten van de drie pieken (of torens) naar de aflegstapel te verplaatsen.

Delen van de Layout van TriPeaks

De naam van dit kaartspel is een verwijzing naar de ligging van de kaarten in het begin. Op de layout van dit patience spel zie je drie pieken van kaarten waarin, net als bij Pyramid Solitaire, de kaarten elkaar overlappen.

  • TriPeaks wordt gespeeld met een dek van 52 kaarten zonder Jokers.
  • De kaarten worden zo gerangschikt dat ze drie ‘pieken’ of ’torens’ vormen. De bodem van elke piek heeft vier kaarten, en elke daaropvolgende rij heeft een kaart minder totdat er aan de top van elke piek één kaart ligt.
  • De resterende 24 kaarten vormen de trekstapel, waarvan de bovenste kaart wordt omgedraaid om de beginnende aflegstapel te vormen.
TriPeaks Solitaire patience nl

Spelverloop

  • De speler kan elke kaart van de pieken verplaatsen naar de aflegstapel als deze één waarde hoger of lager is dan de huidige kaart bovenop de aflegstapel. Bijvoorbeeld, als een 7 bovenop de aflegstapel ligt, kan een 6 of een 8 van een van de pieken worden verplaatst.
  • Als er geen mogelijke zetten zijn met de kaarten van de pieken, wordt een kaart van de trekstapel getrokken en wordt deze de nieuwe bovenste kaart van de aflegstapel.
  • In sommige versies van het spel kun je een reeks blijven spelen die rondgaat van koning naar aas en vice versa.

Einde van het spel

Je wint wanneer alle kaarten van de pieken zijn verplaatst naar de eindstapel. Je verliest wanneer er geen bewegingen meer mogelijk zijn en de trekstapel leeg is.

Tri-Peaks Solitaire Strategie

Met de juiste strategie kun je jouw winstkansen bij TriPeaks Solitaire verhogen. Met deze tips zul je merken dat je gemakkelijker wint en tevens hogere scores behaald bij dit Solitaire spel.

#1 Ga voor lange kaartreeksen

Hoe langer de reeks, hoe hoger de score. Probeer dus om zo lang mogelijke kaartreeksen te maken. De eerste manier waarop je dit kunt doen is door steeds de kaart te kiezen die de meeste aansluitende mogelijkheden heeft. Daarnaast kun je ook langere reeksen maken door risico te nemen. In sommige gevallen kun je een bepaalde reeks beter nog even laten liggen om te wachten op een kaart waarmee je deze reeks op een andere reeks kunt aansluiten. Zo kun je nog langere kaartreeksen maken in TriPeaks Solitaire.


#2 Open zoveel mogelijk gesloten kaarten

Tijdens het spelen van TriPeaks zul je merken dat je soms voor een keuze komt te staan. Je hebt bijvoorbeeld twee vijven die allebei gecombineerd kunnen worden met een zes. In dit geval kun je de onderliggende kaarten een rol laten spelen in je besluitvorming. Wanneer één van de twee vijven slechts één onderliggende kaart heeft, terwijl de andere er twee heeft, dan kun je beter voor de mogelijkheid gaan waarmee je meer kaarten vrijspeelt.

#3 probeer kaarten te onthouden

Aan het begin van het spel kun je misschien al een aantal aansluitende kaarten zien liggen. Bedenk alvast goed welke kaartreeksen je hieruit kunt maken en welke kaarten je nodig gaat hebben voor deze reeks. Aangezien de kaarten in de drie pieken in het tableau gesloten zijn, kun je niet exact weten welke kaarten er nog gaan komen. Toch helpt het om te onthouden welke kaarten al geweest zijn. Zo kun je namelijk betere beslissingen maken tijdens het spel.

TriPeaks Solitaire Downloaden

TriPeaks Solitaire is by far de meest favoriete patience variant van spelontwikkelaars want er zijn gigantisch veel apps in zowel de PlayStore als de Appstore met hoge kwaliteit TriPeaks spelletjes. Dit genre spellen wordt veelal gratis aangeboden maar zit vaak vol met verborgen kosten die gemaakt zullen moeten worden om verder in het spel dienen te geraken.

Echter de kwaliteit en het speelgenot is vaak extreem hoog. Een van de betere TriPeaks Solitaires is het spel Solitaire Grand Harvest door Supertreat welke nu onderdeel zijn van Playtika. Deze versie combineert TriPeaks Solitaire met elementen van een boerderij-spel. Spelers kunnen gewassen oogsten, bonussen verdienen en concurreren tegen vrienden. V

oor meer informatie lees hier alles over het spel TriPeaks Grand Harvest. Dit spel wordt door vele gezien als de best Tripeaks Solitaire App.

Herkomst en Origine: Wie heeft TriPeaks uitgevonden?

Terwijl de meeste solitaire- of patience spellen een diepgaande historie hebben, is TriPeaks nog maar een jonge versie van patience spelen gratis online. Dit spel werd in 1989 uitgevonden door Robert Hogue.

Een volledig nieuw spel dat van meerdere Solitaire variaties wel wat weg heeft. Het verhaal gaat dat Robert Hogue inspiratie gehaald zou hebben uit kaartspellen zoals Golf Solitaire, Black Hole Solitaire en Pyramid Solitaire.

Robert Hogue heeft een scoresysteem aan dit spel toegevoegd gebaseerd op een statistische analyse van het spel. Deze puntentelling zorgt voor een hogere beloning voor spelers met een betere strategie of tactiek. Vanaf de uitvinding van het spel wordt deze telling al gehanteerd.

Dit alles bij elkaar maakt het een van de eerste kaartspellen die computer-gefocust ontworpen is. Oorspronkelijk was het spel te vinden in Windows Entertainment Pack 3 en tegenwoordig maakt het onderdeel uit van de bekende Microsoft Solitaire Collection. Via deze weg is het spel snel razend populair geworden.

Meest Gestelde Vragen