...

Wat is Patience?

Wat is Patience en wat betekent het nu eigenlijk? Dat is een vraag die we op deze pagina gaan behandelen. Patience is het bekende kaartspel dat in de eind jaren 90 ontzettend populair is geworden. Doordat Microsoft Windows het standaard meeleverde. Maar het woord Patience heeft nog meer betekenissen. En wat bijvoorbeeld is het verschil tussen Solitaire en Patience?Betekenissen Patience

Patience is geen origineel Nederlands woord en in Nederland bedoelt men er uitsluitend het kaartspel Klondike mee. Het woord komt echter wel in het Engels en in het Frans voor.

‘La Patience’ betekent “geduld” in het Frans en Patience (pei-shns) betekent “geduld” in het Engels. In Portugal bijvoorbeeld betekent Paciência geduld. Paciência gebruikt men daar ook om het kaartspel aan te duiden.

Dat alleen Portugal die link legt is vreemd te noemen. In England en Frankrijk heet het spel namelijk als Solitaire. En in de meeste Latijnse talen zoals Italië en Spanje noemen ze het spel Solitario.

Wanneer je naar andere landen gaat kijken dan zie je dat het spel vaak een unieke lokale naam heeft. Vaak zijn die afgeleid van het woord Patience of Solitaire. In het Pools heet het bijvoorbeeld Pasjans en in het Duits weer Solitär.

Betekenissen Solitaire

Wat zijn de betekenissen van het woord Solitaire? Solitaire heeft naast de betekenis van het kaartspel waar we het hier steeds over hebben nog enkele andere betekenissen.

Het schijnt dat het woord oorspronkelijk afstamt van het woord alleen, iets alleen doen. Dat is ook de reden dat men denkt dat de spelnaam Solitaire daar vanaf stamt. Omdat je het in je eentje speelt. Echter het woord Solitaire heeft nog een veel gebruikte betekenis. Die betekenis heeft verder weinig associatie met het spel of de origine ervan.

De meest bekende andere betekenis van het woord Solitaire is “een edelsteen (meestal een diamant) in een setting op zichzelf”. Hiermee wordt bedoeld wanneer je bijvoorbeeld een edelsteen in een ketting of ring hebt verwerkt waarbij de edelsteen in een soort houder zit. Dit kunnen ook andere edelstenen zijn dan diamanten. Een Solitaire houder kan een diamant bevatten maar niet iedere diamant is een Solitaire.Verschil tussen Patience en Solitaire

Wat is het verschil tussen Patience en Solitaire? Wanneer we over het kaartspel Solitaire en Patience spreken is het belangrijk om te weten dat de betekenis tegenwoordig anders is dan in het verleden. Door de opkomst van de computer en het digitaal spelen van het spel, en met name Klondike zijn de betekenissen weer wat verschoven.

Je kunt concluderen dat Patience en Solitaire eigenlijk precies hetzelfde betekenen. Namelijk een kaartspel dat je in je eentje speelt en wat misschien meer op een puzzel gebaseerd is dan op een spel.

In 90% van de gevallen wanneer men het over Patience of Solitaire heeft dan doelt men op het spel Klondike. De versie die zo bekend is geworden door Microsoft Windows. Wanneer men praat over een ander kaartspel dat je in je eentje speelt dan heeft dit over het algemeen zijn eigen unieke naam zoals Freecell, 3Peaks of Solitaire Spider.

Op internet wordt vaker het woord Solitaire gebruikt. Dit omdat de voertaal op internet over het algemeen Engels is en spellen vaak met Engelse benamingen worden uitgebracht.Hoe werkt Patience?

Hoe Patience of Solitaire werkt hebben we heel uitgebreid uitgelegd op de Spelregels pagina. Hier vind je de uitgebreide uitleg van Patience Klondike, het bekendste en meest gespeelde Patiencespel op internet. Daarnaast vind je een uitgebreide uitleg over de spelregels van varianten zoals