Mahjong Classic Gratis Spelen

Het spel Mahjong Classic doet erg denken aan Solitaire alleen dan met Mahjong stenen. Classic Mahjong refereert naar het oude China waar het ooit uitgevonden is alleen dan met de spelregels van Mahjong Solitaire. Het is een van de eerste Mahjong spellen wat in HTML5 is gemaakt en dat zie je. De stenen zijn iets minder mooi vormgegeven, maar doen juist wel sterk denken aan de stenen van het bordspel. Het is dus een leuk spel om het nostalgische gevoel van Mahjong spelen mee te krijgen. Het spel bestaat uit een niveau, die je na elk potje steeds opnieuw kan spelen door de stenen opnieuw te laten schudden. Je kan eindeloos blijven doorspelen.

Meer Mahjong Spelen Online

Op Patience.nl bieden we een groot scala aan met de beste gratis Mahjong Solitaire spelletjes. Wanneer je op een spel drukt dan opent het gelijk en kun je direct beginnen met spelen.

Uitleg en spelregels van Mahjong Classic spelen

Je hebt bij Mahjong Classic verschillende stenen. Je hebt een reeks met Bolletjes, waarbij er vier keer het getal 1 t/m 9 kan worden weggespeeld. Daarnaast heb je dezelfde getallen vier keer, maar dan met de reeks Stokjes. Je hebt verder nog stenen met de windstreken Noord, Oost, Zuid en West en daarnaast nog afbeeldingen met een uil, draak en bloesem. 

Het idee is dat je de stenen per tweetal weg klikt. Je moet dus goed kijken welke stenen gelijk zijn. Je kan de stenen echter niet zomaar wegklikken, want alleen de bovenste stenen en de stenen aan de buitenkant zijn beschikbaar om op te klikken. Steeds als het je lukt om twee stenen weg te klikken, kom je bij de volgende ‘laag’ stenen die je kunt wegklikken. 

Je kan deze gratis Mahjong spelen net zo lang door tot alle stenen die hetzelfde zijn, zijn weggespeeld. Het komt vaak voor dat je nog een paar stenen over hebt en het spel dan klaar is. Bij Mahjong Classic beleef je het spel alsof je het op tafel hebt uitgelegd. Je krijgt per ronde maar 1 kans om het goed te spelen. Het is de digitale versie is van het spel dat je gewend bent om aan tafel te spelen.

mahjong-classic-speelveld-bij-aanvang-van-het-spel

Je hebt een optie om op de ‘Hint’ knop te drukken maar niet om verschillende niveaus te kiezen. Over het algemeen is het niveau van Classic wel iets moeilijker, omdat er minder stenen tegelijkertijd beschikbaar zijn om aan te klikken. Hier hangt het succes van het spel dus ook echt af van hoe de stenen zijn geschud.

Dit kan soms zelfs voor frustratie zorgen, omdat je soms aan het begin al niet verder kunt. Je moet dus geduldig zijn om Mahjong Classic te spelen. 

Mahjong Classic Gratis spelen zonder reclames

Mahjong Classic is een Gratis Patience welke je gratis online kunt spelen. Het spel is gemaakt door Gameboss welke het zonder reclames beschikbaar stelt. Dit houdt in dat je gewoon op de website zelf het spel kan openen. Je hoeft alleen maar op ‘play’ te drukken en je kan beginnen met Mahjong spelen. Er komen geen vervelende reclames in het spel voorbij en je hoeft ook niets te downloaden. Dit Mahjongspel is uitermate geschikt om tussendoor als ontspanning in te plannen en even gefocust de stenen weg te klikken. Mahjong Classic spelen is een leuk nostalgisch spel wat met een simpele vormgeving en de geluiden van het geschuif van de stenen voor een optimale beleving zorgt. Het is gratis te spelen en daardoor toegankelijk voor jong en oud.