Patience Spelen 2 personen (Dubbel Patience)

Patience is een zeer bekend kaartspel wereldwijd. Dagelijks zijn er miljoenen mensen die Patience spelen 2 personen via Facebook alleen al. Daarnaast bestaan er vele mogelijkheden om Patience te spelen met 2 personen zeker nu tegenwoordig alles online gaat. Lees hier alles over Double Patience (dubbel patience) zoals de spelregels maar ook waar je dit het beste online kunt spelen.

Dubbel Patience

De naam Dubbel Patience wordt oorspronkelijk en ook volgens Wikipedia, gebruikt om Patience Klondike aan te duiden wanneer je het met 2 personen speelt en waarbij beide spelers gebruik maken van dezelfde Foundation. Echter, het Nederlandse bedrijf Gameboss heeft nu ook een Solitaire spel uitgebracht wat ze “Double Solitaire” genoemd hebben, in het Nederlands vertaald “Dubbel Patience” Dit Patience spel speel je echter alleen en hier duidt de naam dubbel op het feit dat dit spel met 2 stokken kaarten wordt gedeeld en met een dubbele foundations oftewel 8 eindstapels. Een beetje verwarrend dus maar we leggen je op deze pagina alles uit over beide versies van Dubbel Patience.

Afbeelding van Double Solitaire Gameboss

Klik op de afbeelding om de spelpagina van het spel Double Solitaire of Dubbel Patience van Gameboss te openen. De spelregels van deze variant van Dubbel Patience voor 1 persoon staan op de betreffende pagina beschreven.

De opkomst van Multiplayer Solitaire en Patience spelen 2 personen

Patience Spelen 2 personen neemt tegenwoordig een grote groei in populariteit. Van oudsher wordt het spel Double Patience, ofwel Dubbel Patience genoemd. Vooral het online patience spelen met 2 personen is tegenwoordig ontzetten populair. Solitaire is een verzamelnaam zijn voor spellen die je in je eentje speelt. Er is dus geen tegenstander en het spel lijkt meer op een puzzel die je uitspeelt dan op een traditioneel kaartspel voor 2 of meer personen. Echter door de populariteit van het spel Patience en de opkomst van het internet zijn er tegenwoordig steeds meer Solitaire soorten die zich richten op Patience spelen 2 personen.

Welke Mogelijkheden zijn er voor Patience Spelen met 2 personen?

Er is een belangrijk onderscheid te maken tussen Patience online en Patience met echte kaarten. Door het online spelletjes spelen op internet is de interactie tussen mensen onderling toegenomen en daarmee ook de behoefte aan competitie onderling.

Patience spellen zijn een bepaalt type spellen. Of je speelt de kaarten allemaal weg, of je speelt de kaarten allemaal naar een bepaalde eindstapel. Er zijn dus niet heel veel mogelijkheden om het spel aan te passen naar een type spel waarbij je het spel opeens met 2 spelers kunt spelen. Echter met een beetje creativiteit blijken er best mogelijkheden te zijn.

Online Patience spelen 2 personen

Door de opkomst van het internet en het online Patience spelen zijn er tegenwoordig ook talloze online Solitaire games welke je tegen een of zelfs meerdere tegenstanders kunt spelen. Over het algemeen zijn deze spellen allemaal gebaseerd op Klondike. De basis van deze vorm van patience spelen 2 personen een soort van “Parallel Play”. Dit wil zeggen dat je met 2 personen Patience simultaan speelt. De speler die als eerste zijn kaarten heeft weggespeeld heeft gewonnen.

Beste Mogelijkheden voor Patience spelen 2 personen online

De beste platformen waarvoor je kunt kiezen om multiplayer te spelen zijn Facebook of wanneer je een Patience App wil downloaden dan zijn er opties in de Google Playstore en de Apple Appstore. Hieronder enkele apps waar je Patience of Solitaire kunt spelen met 2 personen.

De bekendste versie van Multiplayer Solitaire is Solitaire Arena.

Solitaire Arena

Solitaire Arena is een online Solitair spel wat je zowel kunt spelen in een App als op facebook. Het spel zit prima in elkaar en je vindt redelijk snel een tegenstander. Solitaire Arena biedt leuke features voor het Patience spelen 2 personen zoals 1vs1 en deelname aan knock out toernooien waarbij je steeds verder komt als je een match weet te winnen. Solitaire Arena is ontwikkeld door PopReach Incorporated. Er zijn inmiddels 3 versies uitgebracht te weten Solitaire Arena, Solitaire Arena 2 en 3.

Solitaire Live Multiplayer met Solitaire fans

Solitaire Live

Een goede tweede mogelijkheid voor Patience spelen 2 personen is het Solitaire Live spel uitgebracht door MavenHut. Download deze Patience app in de Google Playstore en neem het op in toernooien, dagelijkse challenges en nog veel meer. Solitaire Live is een populaire Patience voor meerdere personen en waar je vele dagelijkse toernooien kunt spelen.

Battle Solitaire een andere Patience 2 personen variant

Battle Solitaire Spelen

Battle Solitaire is een patience 2 personen variant waarbij je wederom Klondike speelt tegen een tegenstander en waarbij je het doel hebt om als eerste klaar te zijn met het spelletje. Je krijgt eenzelfde speelveld gedeeld als je tegenstander en wie het eerste klaar is wint. Battle Solitaire is een Multiplayer patience 2 personen spel wat is te spelen op Gamepoint.

Patience spelen met 2 personen met Echte Kaarten

De bekendste en leukste manier van Patience spelen met 2 personen is om dit te doen met echte kaarten. Patience spelen met echte kaarten is toe te passen op bijna alle Patience varianten.

Het spel Klondike is ideal om te spelen met echte kaarten wanneer je met 2 of meer personen bent. Zo kun je Klondike spelen op tijd op basis van snelheid. Een voorbeeld hiervan is Dubbel Patience. Een ander voorbeeld is wanneer je patience speelt voor echt geld, bijvoorbeeld met Vegas Solitaire. Hierbij kun je om de beurt de bank of speler spelen waarbij het er dus om gaat wie het meeste wint tov elkaar.

De basis van Patience met 2 personen werkt hetzelfde als gewoon wanneer je Patience alleen speelt met het grote verschil dat zodra de Azen op de stapel worden gelegd dat beide spelers de kaarten van de foundation kunnen gebruiken voor hun eigen spel.

Dubbel Patience Spelregels: Patience met 2 personen Met echte kaarten

  • Ga tegenover elkaar zitten.
  • Iedere speler gebruikt een afzonderlijke stok met 52 kaarten (geen jokers)
  • Een speler schudt de kaarten voor de tegenstander en vervolgens deelt iedere speler zijn eigen beginopstelling van het patience spel.
  • Wanneer het spel gedeeld is liggen er in het totaal 8 eindstapels in het midden tussen de spelers in op de tafel.
  • Spelers beginnen vervolgens te spelen met hun eigen opstelling.
  • Beide spelers mogen elkaars kaarten niet gebruiken en ook geen kaarten met elkaar ruilen

Echter de eindstapels zijn gezamenlijk gebied. Dit wil zeggen dat zodra er een speler een Aas speelt dat deze stapel dan gezamenlijk eigendom wordt en dat de andere speler hier ook zijn kaart op mag spelen.

  • De tegenspeler mag niet alleen kaarten spelen op de gezamenlijke eind-stapels maar hij mag er ook kaarten vanaf pakken om op zijn speelveld te gebruiken. Hierdoor kun je dus als tegenstander vast komen te zitten of in ieder geval tijdelijk vertraagd zijn.
  • De speler die als eerste al zijn kaarten naar de foundation heeft gespeel die wint.

De basis Spelregels van Dubbel Patience

Als je ervoor kiest om Patience Klondike te spelen dan kies je ervoor om een kaartspel met een of twee stokken kaarten te spelen. Dit kan online of op de ouderwetse manier met een stok kaarten. Bij de meest bekende variant Klondike maak je gebruik van 1 stok kaarten. Deze bestaan uit 52 kaarten die zijn onderverdeeld in 4 groepen gebaseerd op hun kleur en symbool. Iedere groep bestaat uit 13 kaarten. De kaarten lopen op van Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King).

Meest Gestelde Vragen