Patience online – Het ontstaan van het populaire kaartspel

Van jong tot oud, iedereen heeft het kaartspel Patience online wel een keer gespeeld in zijn leven. Of dit nu met een fysiek setje kaarten in de handen was of Patience op de computer of smartphone. Tegenwoordig is Patience online spelen de meest gebruikte optie. Er zijn heel veel websites te vinden waar je het geliefde spel op kunt terugvinden. Maar wie heeft dit spel bedacht en waar vindt het spel eigenlijk zijn oorsprong?

De oorsprong van Patience – online zonder kaarten in de hand

Waar het kaartspel Patience vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Maar dat het spel de wereld over is gegaan, is een feit. Kijk maar naar de naam: Patience. Dit laat vermoeden dat het spel zijn oorsprong in Frankrijk vind. Er gaat een gerucht dat het spel daar vooral in de gevangenissen werd gespeeld om op die manier de tijd van de gevangen te doden en te voorkomen dat ze gek werden. Maar er is nog meer bewijs te vinden wat een aanwijzing kan zijn dat het spel in Frankrijk zijn herkomst vind. De eerste boeken waarin het kaartspel Patience is genoemd en beschreven, zijn geschreven in het Frans.

De geschiedenis van het kaartspel beschrijft de periode waarin het met een set kaarten in de hand werd gespeeld. De computer was er toen nog niet. Daarin kwam verandering in het einde van de jaren 80. In die periode is het spel ontwikkeld en uitgebracht om op de computer te kunnen spelen. Internet was er toen ook nog niet dus van Patience online was nog geen sprake. Maar wanneer zijn we dan van offline tot Patience online met het spel gegaan? Dat gebeurde toen het Windows besturingssysteem daarin de leiding heeft genomen.

Van Windows naar Patience online spelen via het internet

Windows heeft op den duur het spel Patience online verder ontwikkeld zodat het eenvoudiger te spelen werd op de computer. Schaftte je een computer aan, dan stond er automatisch het spel Patience (ook wel Solitaire genoemd) op. Zo kwam dit spel in landen waar het eerder misschien nog niet bekend was. De voordelen van op deze manier Patience spelen was dat je niet meer de kaarten zelf hoefde te schudden en dat je op elk moment kon stoppen. Naarmate de jaren verstreken is het kaartspel Patience steeds beter ontwikkeld en uiteindelijk online terecht gekomen.

Speel je het spel via je Windows computer, dan kun je het je eigen maken met een thema waar je uit kunt kiezen. Dit geldt zowel voor de kaarten als voor de achtergrond. Het spel kun je elk moment afsluiten of even laten rusten tot je op een ander moment weer verder gaat. Patience online spelen werkt niet veel anders. Kies je favoriete webpagina en speel online je spel. Het nadeel van deze manier is wel dat je een internetverbinding nodig hebt. Door Patience online te spelen heb je wel de keus om verschillende versies te spelen. Zo raak je niet zo gauw verveeld van dezelfde manier van spelen.