Nieuw en Exclusief Solitaire Spel Gratis te Spelen

Het Solitaire spel is in Nederland vooral bekend onder de naam Patience. Maar vooral door Windows 98 is het spel erg populair geworden op de computer. Daardoor wordt het tegenwoordig op internet steeds vaker Solitaire genoemd. Zo ook voor de nieuwere varianten.

Bij het lezen van solitaire spel kan je wellicht denken aan het ronde bord met knikkers waarvan de middelste ontbreekt. Hoewel dit ook een vorm is van het solitaire spel, gaat het hier om patience. Want een bekende andere naam van patience is solitaire. Het solitaire spel is bekend onder veel namen en veel varianten, maar de idee is bij eigenlijk alle spellen hetzelfde.

Je gaat uit van een set speelkaarten met 52 kaarten. In de meeste gevallen wordt dit zonder jokers gespeeld, maar er zijn ook enkele varianten te vinden die mét jokers gespeeld worden. De opzet van het spel is ook eigenlijk altijd gelijk. Al is er natuurlijk een verschil als je het solitaire spel thuis op tafel uitlegt tegenover de versies die je op mobiele apparaten of je PC kunt spelen.
Waar komt het Solitaire Spel Vandaan?

Het is onduidelijk waar patience vandaan komt, wel is het onder vele namen bekend waaronder dus ook het solitaire spel. Een van de geruchten is dat het afgeleid is van het leggen van tarotkaarten. Dat zou nog geheel geen slechte aanname zijn.

In de 18e eeuw wordt voor het eerst vermelding gedaan van het spel in het noorden van Europa en het spel doet zijn intrede in Frankrijk zo aan het begin van de 19e eeuw. Een van de bekendste geruchten is dat Napoleon Bonaparte het spel al veel gespeeld heeft tijdens zijn verbanning – iets wat echter ook alweer meerdere keren ontkracht is.

In de serie Patience Pioniers kan je alles lezen over onze zoektocht voor de herkomst van Patience.

De eerste variant van patience voor de computer kwam al in 1987 op de markt, en het is mede daardoor dat het solitaire spel nu nog steeds zo populair is.

Waar komt de Naam Patience Vandaan?

Hoewel je bij de naam patience wellicht meteen aan het Engels denkt, is het afkomstig vanuit het Frans en betekent het eveneens geduld. Dit is overigens omdat je geduld moet hebben, want de meeste spelletjes patience zullen niet tot een goed einde worden gebracht.

De naam solitaire online of solitaire spel is voornamelijk bekend in het Amerikaans-Engels daar betekent het ‘alleen’ omdat de meeste varianten van het spel alleen gespeeld worden. Er zijn overigens nog diverse andere namen voor patience dus wees niet verbaasd als je het spel tegenkomt onder een andere naam bijvoorbeeld Klondike.Wat zijn de Belangrijkste Spelregels van het Solitaire Spel?

Wie het spel gespeeld heeft, weet al dat het belangrijkste element dat je nodig hebt bij het patience online gratis spelen van het solitaire spel geduld is. Als je het spel te snel speelt, dan zal je mogelijkheden missen waardoor je punten misloopt. Het spel wordt verder eigenlijk altijd hetzelfde opgesteld. Je hebt de ruimte voor de vier azen rechtsboven in het veld, links bovenin ligt je afnamestapel van 24 kaarten.

Direct voor je liggen zeven stapels met elk een verschillend aantal kaarten. De eerste links heeft maar een kaart, en de kolom geheel rechts heeft zeven kaarten. Van deze kolommen is telkens maar één kaart zichtbaar. Het doel? Alle kaarten op de vier plekken bovenin krijgen van aas naar koning. Tijdens het spelen moeten de kaarten rood op zwart of omgekeerd gelegd worden. Stapel je ze echter op een aas, dan moeten ze van dezelfde soort en kleur zijn als de aas is.