Patience Spelen Alleen

Patience spelen alleen is een perfecte manier om je vrije tijd door te komen. Je kan dit eenvoudige spel online op je laptop, tablet of telefoon spelen. Een andere optie is om gebruik te maken van een ouderwetse stapel kaarten. Je hebt geen medespelers nodig om dit bekende kaartspel te spelen. In dit artikel lees je alles over Patience spelen alleen, ook wel Solitaire genoemd.

De Verschillende Varianten van Patience Spelen alleen

Er zijn verschillende varianten van Patience spelen alleen. Je kan voor de meest bekende vorm kiezen, wat ongeveer 90% van de tijd gespeeld wordt, Klondike of je kiest voor een van de andere varianten zoals traditioneel Patience, Freecell Bonus, Free cell, Hard Cell, Jail Cell, Spider Solitaire, Spiderette, Spider, Crescent, Sly Fox, Napoleon at St. Helena, Lucas, Windmolen en Big Ben.

Afhankelijk van de spelvariant die je kiest speel je met een of twee stokken kaarten. Patience spelen alleen hoeft niet perse, met de komst van het internet zijn er steeds meer varianten beschikbaar die je met twee spelers kunt patience spelen. De digitale variant van Microsoft wordt dagelijks door 35 miljoen mensen wereldwijd gespeeld. In totaal zijn er meer dan 1200 varianten van het spel Patience spelen alleen. Meer dan genoeg keuze om een kaartspel voor 1 persoon uit te vinden.

Patience spelen met echte kaarten (offline)

Andere Kaartspellen voor 1 Persoon

Overal ter wereld wordt het spel Patience anders benaamd. In Nederland is het overduidelijk Patience. In België noemt men het Mochelen of Patience spelen alleen. In Frankrijk gebruikt men de naam Solitaire of Solitaires. In Italië en Spanje noemt men het spel Solitario. In Duitsland is het Solitar. In andere landen met name in de Balkan lijkt de naam op Pasjans, Pasijans, Pasjanso of Pasjansa.

De Regels van Patience Spelen Alleen

Patience spelen gratis online is erg eenvoudig. Je kiest om te beginnen welke variant je gaat spelen, maar wij gaan even van Klondike uit. Je kiest eerst of je voor Patience 1 of Patience 3 gaat. Bij Patience 1 draai je telkens alleen de bovenste kaart van de stapel om. Bij Patience 3 kies je ervoor om de drie bovenste kaarten van de stapel om te draaien. Van deze drie kaarten mag je alleen de bovenste kaart spelen.

Je speelt met 52 kaarten die verdeeld worden over de speeltafel en de stapel. Je moet de Aas als eerste naar de eindstapel spelen en daarna volgen de 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) en als laatste de K (de koning of King). De waarde van de boer is 11, de waarde van de koningin is 12 en de waarde van de koning is 13.

Je hebt vier eindstapels, elk voor een andere kleur en symbool. Daarnaast leg je de reststapel van de kaarten. Hieronder leg je zeven rijen met kaarten die oplopen van 1 kaart en in de laatste rij liggen 7 kaarten. De bovenste kaart draai je om en hierbij ga je naar beneden toe stapelen. Dus op een koning leg je bijvoorbeeld de koningin, daarop de boer en dan de 10 enzovoort.