Patience Spelen met Echte Kaarten

Als je zin hebt om een potje Patience spelen met echte kaarten dan heb je dat echte ouderwetse gevoel en hoef je niet achter een beeldscherm te gaan zitten wat je waarschijnlijk elke dag al teveel doet. Ondanks dat je ervoor kan kiezen om Patience spelen met echte kaarten is het uiteraard ook mogelijk om Patience te spelen op je computer, tablet of telefoon.

Hoe moet ik Kaarten Delen bij Patience Spelen met Echte Kaarten?

Wanneer je patience online speelt hoef je niet na te denken over hoe je de kaarten deelt. Maar behalve het online spelen van patience kun je patience natuurlijk ook gewoon niet achter je computer spelen. Gewoon ouderwets in het echt met een stok kaarten.

Indien je met een stok kaarten fysiek patience gaat spelen ofwel patience spelen met echte kaarten, dan dien je de kaarten op een bepaalde wijze en volgorde te delen.

Indeling Patience Klondike Speelveld

Patience spelen met echte kaarten is het belangrijk dat je de kaarten goed deelt. Hierboven zie je de begin opstelling van het Solitaire Spel Klondike. Het meest gespeelde Solitaire spel.

Je begint altijd met het delen van een kaart naar een Stapel, een Kolom of een Rij. Indien er meerdere Stapels, Kolommen of Rijen zijn dan deel je de kaarten een voor een naar iedere bestemming. Het aantal bestemmingen en de indeling verschilt per spel. Dus daarom noemen we deze kolommen, stapels of rijen vanaf nu even samengevat rijen.

Wanneer je op iedere rij een kaart hebt gedeeld dan begin je weer bij de eerste rij om de tweede laag te delen. Iedere keer dat je een kaart deelt op de rijen creëer je weer een nieuwe laag.

Het Delen van de layout bij Patience Spelen met Echte Kaarten

Patience speler die patience speelt met speelkaarten

Bij Klondike Patience spelen met echte kaarten bestaat het tableau uit 7 kolommen waarbij de linker kolom bestaat uit 1 opengedraaide kaart. Vervolgens loopt het aantal kaarten op iedere kolom van links naar rechts op.Op de tweede kolom ligt 1 gesloten kaart met daarop een open gedeelde kaart, op de derde kolom liggen 2 gesloten kaarten met daarop een open gedeelde kaart, enz. Op de zevende kolom komen uiteindelijk 6 kaarten gesloten te liggen en de bovenste kaart open.Om het overzichtelijker weer te geven hier een opsomming:

 • Kolom 1 – 1 kaart open
 • Kolom 2 – 1 kaart gesloten met daarop 1 kaart open.
 • Kolom 3 – 2 kaarten gesloten met daarop 1 kaart open
 • Kolom 4 – 3 kaarten gesloten met daarop 1 kaart open
 • Kolom 5 – 4 kaarten gesloten met daarop 1 kaart open
 • Kolom 6 – 5 kaarten gesloten met daarop 1 kaart open
 • Kolom 7 – 6 kaarten gesloten met daarop 1 kaart open

Hoe Echte Kaarten delen bij Patience

De enige juiste manier om de kaarten te delen gaat, gaat via 7 lagen:

De eerste 4 lagen:

 • Bij de eerste laag met kaarten deel je de eerste kaart open en vervolgens alle overige rijen deel je gesloten.
 • Voor de tweede laag sla je de eerste kolom over en deel je de tweede laag een voor een over de resterende zes kolommen. De eerste kolom (in dit geval kolom2) deel je open, de overige deel je gesloten.
 • Bij de derde laag sla je de eerste 2 kolommen over en deel je de laag over de resterende vijf kolommen. De eerste kolom (in dit geval kolom 3) deel je open, de overige deel je gesloten.
 • Bij de vierde laag sla je de eerste 3 kolommen over en deel je de laag over de resterende vier kolommen. De eerste kolom (in dit geval kolom 4) deel je open, de overige deel je gesloten.

De laatste 3 lagen:

 • Bij de vijfde laag sla je de eerste 4 kolommen over en deel je de laag over de resterende drie kolommen. De eerste kolom (in dit geval kolom 5) deel je open, de overige deel je gesloten.
 • Bij de zesde laag sla je de eerste 5 kolommen over en deel je de laag over de resterende twee kolommen. De eerste kolom (in dit geval kolom 6) deel je open, de laatste kolom, nummer 7, die deel je gesloten..
 • Bij de zevende en laatste laag deel je alleen een kaart open op kolom zeven.
 • Bij Klondike deel je dus 28 van de 52 kaarten verdeeld over 7 kolommen. De 24 kaarten die je over hebt is de Stock Pile, ofwel de stapel die je kunt gebruiken om kaarten te draaien indien je niet meer verder kunt in het spel.

De Beste Speelkaarten voor Patience en Solitaire

Op Patience.nl bieden we professionele speelkaarten aan met extra grote symbolen. Deze speelkaarten zijn verkrijgbaar in onze webwinkel voor een zeer scherpe prijs. Zie hieronder ons assortiment professionele speelkaarten voor het spelen van kaartspellen voor 1 persoon met echte kaarten.

De Varianten van Patience Spelen met Echte Kaarten

Patience spelen met echte kaarten kan in verschillende varianten. De meest bekende varianten speel je alleen of met 2 personen.

 • Bij Patience Klondike met echte kaarten voor 2 personen speel je met 2 stokken kaarten. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de pagina over Dubbel Patience voor 2 personen. Hier staat het spel in detail uitgelegd.
 • Een andere variant om te spelen met echte kaarten is het spel Dubbel Solitaire. Hierbij speel je alleen het spel Klondike met 2 stokken kaarten en 8 eindstapels Voor meer informatie over dit spel bezoek de pagina over Dubbel Solitaire.
 • Het meest voor de hand liggende spel is natuurlijk Klondike Solitaire. Niet voor niets hebben we hier een prachtige kaartmat voor ontwikkeld. kies je voor de variant waar je 1 of 3 kaarten omdraait op de reststapel.
 • Freecell is ook een optie om te spelen alleen moet je wel goed opletten met de begin layout.
 • Als je ervoor kiest om Patience spelen met echte kaarten met 104 kaarten dan kan je kiezen voor Spider Solitaire, Spiderette, Little Spider, Crescent Solitaire, Windmolen, Big Ben, Napoleon at St. Helena, Lucas of Sly Fox.

Bij elk Patience spelen met echte kaarten met 1 stok kaarten heb je 52 kaarten die onderverdeeld worden in vier groepen die zijn gesorteerd naar het symbool en de kleur. Dit zijn de rode ruiten, de rode harten, de zwarte klavers en de zwarte schoppen.

Volgorde van de Kaarten

Volgorde van de kaarten bij Patience

Bij Patience spelen met echte kaarten lopen de kaarten op van Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King). Dit is de volgorde die je gebruikt om de kaarten op de eindstapel neer te leggen bij Klondike. In de zeven rijen eronder loopt de volgorde juist van hoog naar laag. De koning staat gelijk aan kaart 13, de koningin aan nummer 12 en de boer aan kaart nummer 11.

Er zijn online meer dan 1200 varianten van Patience spelen met echte kaarten te vinden. Er bestaan verschillende thema’s, verhaallijnen en dit originele spel wat niks voor niks solitaire wordt genoemd kan tegenwoordig ook met twee deelnemers worden gespeeld in plaats van dat je alleen speelt zonder bank of andere medespelers. De zeven rijen onder de vier eindstapels bestaan uit 1 tot 7 kaarten en je draait alleen de bovenste kaart om.

Patience Spelen Gratis Online, wat zijn De Beste Opties?

Omdat Patience spelen met echte kaarten lang duurt en je lang niet altijd een stok kaarten voorradig hebt is patience spelen gratis online een goed alternatief. Op Patience.nl vind je een groot overzicht met de beste solitaire spellen welke je allemaal gratis kunt spelen.