Patience spelen zonder download, reclame en helemaal gratis

Waarom Patience spelen en wat is het doel van dit spel?

Er bestaan heel wat leuke kaartspellen waar je samen met anderen uren mee kunt doorbrengen en veel plezier maken. Soms heb je echter geen zin in drukte om je heen en wil je liever even heerlijk alleen een spelletje spelen. Dan is patience spelen de oplossing voor jou. Trek je even lekker terug op je eigen plekje met je PC, laptop of ander apparaat en ga aan de slag met patience spelen.

De naam patience betekent letterlijk ‘geduld’ en dat heb je ook wel nodig als je patience spelen wil. Zeker als je volgens de regels wilt spelen. In Amerika wordt dit spel ook wel Solitaire genoemd wat ‘alleen’ betekent, omdat je het spel helemaal alleen speelt. In Vlaanderen en het Zuiden van Nederland vind je dit spel ook wel terug onder de naam Mochelen.

Een van de bekendste versies van patience is die van Klondike die standaard op je Windows PC wordt meegeleverd samen met nog vier andere versies. Freecell, Spider Solitaire, Pyramid Solitaire en TriPeaks Solitaire kun je net als de Klondike versie ook gewoon op het internet spelen. Klondike blijft steeds de populairste en bekendste van de vijf. De bedoeling van Patience spelen is heel eenvoudig. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat al je kaarten in het spel op een van de vier stapels met azen terechtkomt. Zo is er een stapel voor harten, schoppen, ruiten en klaveren. De stapel begint met de azen, vervolgens de twee, de drie en de laatste kaart die op de stapel terechtkomt bij het Patience spelen is de koning. Als je niet meer verder kunt spelen, heb je verloren.

Heb je geen computer bij de hand of ben je op een plaats waar je geen internetconnectie hebt dan kun je gewoon Patience spelen met spelkaarten. Hierbij is het belangrijk dat je eerst even de jokers uit het spel haalt.

Op al je apparaten gratis Patience spelen zonder download

Als je verstandig en tactisch speelt, kun je het Patience spelen tot een goed einde brengen. Want ook al is Patience spelen gratis en winnen een kwestie van geluk hebben toch kun je er steeds beter in worden. Er bestaan heel wat strategieën die je helpen om betere resultaten te behalen.

Patience spelen is iets wat al vele jaren gebeurt. Vroeger speelde men dit vooral in het Noorden van Europa. Het werd in die tijd ook veel door waarzegsters gebruikt bij het lezen van een persoon. Deze persoon moest dan het spel Patience spelen en als het goed ging, zou ook zijn leven goed verlopen. Liep het spel echter fout dan kon het wel eens zijn dat het in zijn of haar leven ook niet zo goed zou verlopen.

Heb je zin gekregen in Patience spelen dan kun je terecht op Patience.nl waar je dit en andere spelen gratis kunt spelen. En met gratis bedoelen we gratis, geen betalingen! Daarnaast word je ook niet lastig gevallen door reclame en hoef je het spel niet te downloaden. Je kunt je spel helemaal naar je eigen wensen instellen met verschillende achtergronden, kleuren en kaartsets zodat je het spel op je eigen manier kunt spelen!

Plaatje: Gratis Patience spelen doe je op Patience.nl. Geen downloads, geen reclame. Patience spelen op al je apparaten.