Patience en Solitaire

Het spel patience en solitaire hebben dezelfde naam gekregen en wordt ook op dezelfde manier gespeeld. In Europa noemt men het voornamelijk Patience, terwijl het in de U.S, Frankrijk en Canada vaker Solitaire heet. Het spel wordt individueel gespeeld en is al eeuwenlang een favoriet tijdverdrijf.


1000+ Varianten van Patience en Solitaire spelen

De naam Solitaire ofwel in het Nederlands Patience is een verzamelnaam voor alle “traditionele” spellen die je in je eentje speelt en waarbij je zeg maar een puzzel moet oplossen. De meeste varianten bestaan uit kaartspellen met een stok kaarten van 52 kaarten zonder de jokers. Maar er zijn ook patience varianten waarbij je met 2, 3 of zelfs 4 stokken kaarten speelt.

Historische Patience en Solitaire spellen

Oude varianten hebben prachtige nostalgische namen zoals Napoleon at St Helena, Nivernaise, La Parisienne en Royal Rendez vous. Prachtige Franse namen met of zonder toevoeging van het woord Patience of Solitaire. Met de opkomst van het internet worden er vele thematische varianten verzonnen. De meeste van de nieuwere varianten worden meestal met de toevoeging Solitaire aangeduid zoals bijvoorbeeld Solitaire Spider, Addiction Solitaire en bijvoorbeeld Golf Solitaire.

Ancient Egypt Solitaire en Ancient Rome Solaire maar ook bv een Tri Peaks Story zijn hier bekende voorbeelden van.

Patience voor 2 personen

De meest opmerkelijke en revolutionaire ontwikkelingen zijn misschien wel de Patience spellen die je met 2 personen kunt spelen. Eigenlijk heet het dan direct geen Patience of Solitaire meer maar omdat het om het spel Klondike gaat ook weer wel. De bedoeling van de patience voor 2 personen houdt in dat 2 spelers hetzelfde Patience Klondike spelletje voorgeschoteld krijgen. Wie het spel als eerste heeft uitgespeeld, die wint.

Nu dat we mogelijke misverstanden uit de wereld hebben geholpen, komen we aan bij de verkorte versie van het kaartspel. Ga je alleen aan de slag en speel je online of offline, dan blijft het spel onveranderd. Er bestaan natuurlijk ook diverse creaties op het patience en solitaire spel. Toch behandelen we alleen hier het klassieke patience en solitaire spelen.

Voor degene die het toch niet kunnen laten en willen afwijken van het patience en solitaire spel, volgen hier een aantal creaties waaronder Patience Master Solitaire, Pysol, Soltrio solitaire en Solitaire Royale.

Waarom loop ik altijd vast bij Patience en Solitaire?

De meest voorkomende beginnersfout wordt gekenmerkt door de snelheid van de speler. Daarnaast denken de meeste beginners maar 1 stap vooruit. Met andere woorden, het is net zoals bij het schaakspel. Bedenk goed je éérste stappen voordat je de kaarten gaat verplaatsen naar een andere stapel.

Daarnaast is het verplaatsen van foute kaarten een vergissing die herhaaldelijk wordt gespeeld. Met deze actie zul je al snel beseffen dat je jezelf hebt vastgespeeld. Bovendien zijn de winstkansen van patience en solitaire hoger dan 80%. Dit is natuurlijk maar een gegeven, toch willen we je deze hoge winwaarde niet afpakken.

Hoe kan ik winnen bij Patience en Solitaire spelen?

Op sommige momenten zullen je winkansen verdeeld in het spel verlopen, toch zijn er enkele aandachtpunten waarmee naar kan uitkijken om zo dicht mogelijk bij 80% te komen. Deze tips zullen positief aan je patience en solitaire spel bijdragen.

Allereerst zul je de grote stapels als éérste moeten bewerken en ga niet naar een lege plaats zonder een Koning te kunnen neerleggen. Kijk goed uit naar de kleuren voordat je de volgende kaart gebruikt en maak niet alleen stapels met een Aas. Een andere belangrijk spelregel is dat je de kaarten niet gaat verplaatsen zonder reden. De laatste gouden regel is dat je de Aas of kaartnummer 2 niet als laatst gaat spelen, maar zo snel mogelijk.

De toekomst van kaartspelletjes voor 1 persoon

Patience en solitaire zijn dus dezelfde kaartspelletjes voor 1 persoon. Ze worden weliswaar verschillend benoemd in diverse werelddelen, toch blijft het spel onveranderd. Een gemiddeld Patience Windows XP en Solitaire Spel wordt ongeveer in 25 minuten gespeeld, terwijl varianten vaak langere tijd in beslag nemen.

Het spel bestaat al sinds 1870 en laat ons weten dat de populariteit van het spel nog lang niet klaar is om vele harten te veroveren. Online wordt het spel gespeeld op bepaalde gameportalen en hier speelt men eenvoudig de variaties op het Klassieke Patience en Solitaire.