Patience en solitaire

Het spel patience en solitaire hebben dezelfde naam gekregen en wordt ook op dezelfde manier gespeeld. Het spel wordt in Europa benoemd als patience, terwijl het in de U.S en Canada onder de naam solitaire doorgaat. Het spel wordt als individu gespeeld en is al eeuwenlang een favoriet bij velen mensen.

Korte omschrijving van patience en solitaire

Nu dat we het dilemma uit de weg hebben geholpen, komen we aan bij de verkorte versie van het kaartspel. Ga je alleen aan de slag en speel je online of offline, dan blijft het spel onveranderd. Er bestaan natuurlijk ook diverse creaties op het patience en solitaire spel, toch behandelen we alleen hier het klassieke patience en solitaire.

Voor degene die het toch niet kunnen laten en willen afwijken van het patience en solitaire spel, volgen hier een aantal creaties waaronder Patience master solitaire, Pysol, Soltrio solitaire en Solitaire Royale.

Waarom loop ik altijd vast bij patience en solitaire?

De meest voorkomende beginnersfout wordt gekenmerkt door de snelheid van de speler. Daarnaast denken de meeste beginners maar 1 stap vooruit. Met andere woorden, het is net zoals bij het schaakspel. Bedenk goed je éérste stappen voordat je de kaarten gaat verplaatsen naar een andere stapel.

Daarnaast is het verplaatsen van foute kaarten een vergissing die herhaaldelijk wordt gespeeld. Met deze actie zul je al snel beseffen dat je jezelf hebt vastgespeeld. Bovendien willen we wel vermelden dat het patience en solitaire spel voor 80% kan worden gewonnen. Dit is natuurlijk maar een gegeven, toch willen we je deze hoge winwaarde niet afpakken.

Hoe kan ik winnen bij patience en solitaire?

Op sommige momenten zullen je winkansen verdeeld in het spel verlopen, toch zijn er enkele aandachtpunten waarmee naar kan uitkijken om zo dicht mogelijk bij 80% te komen. Deze tips zullen positief aan je patience en solitaire spel bijdragen.

Allereerst zul je de grote stapels als éérste moeten bewerken en ga niet naar een lege plaats zonder een Koning te kunnen neerleggen. Kijk goed uit naar de kleuren voordat je de volgende kaart gebruikt en maak niet alleen stapels met een Aas. Een andere belangrijk spelregel is dat je de kaarten niet gaat verplaatsen zonder reden. De laatste gouden regel is dat je de Aas of kaartnummer 2 niet als laatst gaat spelen, maar zo snel mogelijk.

Conclusie

Patience en solitaire zijn dus dezelfde spelletjes. Ze worden weliswaar verschillend benoemd in diverse werelddelen, toch blijft het spel onveranderd. Een gemiddeld patience xp en solitaire spel wordt ongeveer in 25 minuten gespeeld, terwijl varianten vaak langere tijd in beslag nemen.

Het spel bestaat al sinds 1870 en laat ons weten dat de populariteit van het spel nog lang niet klaar is om vele harten te veroveren. Online kan het spel worden gespeeld op bepaalde gameportalen en hier kan men eenvoudig de variaties op het klassieke patience en solitaire spel terug vinden.