Gratis Classic Solitaire Spelen

Speel Gratis Classic Solitaire op Patience nl! Een unieke en originele versie helemaal in het Nederlands en gebaseerd op het classic solitaire spel Klondike. Patience Classic Solitaire is een andere benaming voor het spel Klondike. Klik op de afbeelding om Patience Classic Solitaire te spelen. Het spel is helemaal gratis en je kunt het spelen zonder download en reclame! Uniek in Nederland! Lekker makkelijk ouderwets Pasjansen.

Gratis Klassiek Patience en Solitaire op Patience.nl

Op Patience.nl hebben we een eigen luxe versie van het klassieke Patience spel ontwikkeld wat je hier geheel gratis kunt spelen. We hebben 3 verschillende skins van hetzelfde spel. Klik op de afbeelding om een spel te spelen.

Klassiek Solitaire is zoals gezegd hetzelfde spel als Klondike. Er zijn nog vele andere namen die ditzelfde spel aanduiden zoals Traditioneel Patience, Klassiek Patience, Pasjans of simpelweg gewoon Solitaire. De spelregels van Klondike kun je zien op de pagina met Patience regels en deze zijn dus identiek aan het spel Classic Solitaire.

Classic Solitaire Regels en Uitleg

Wanneer je nog niet bekend bent met de spelregels van Classic Solitaire dan raden we je aan onderstaand filmpje te bekijken met daarin de complete uitleg van het spel. Daaronder hebben we de belangrijkste regels nog even opgesomd.

Doel van het spel

Het doel is om alle kaarten naar de vier eindstapels te verplaatsen, gesorteerd per soort (kleur) en in oplopende volgorde van Aas tot Koning.

Delen van het speelveld

Gebruik een standaardspel van 52 kaarten zonder jokers.
Leg zeven stapels kaarten op tafel, beginnend met één kaart voor de eerste stapel, twee voor de tweede, enzovoort, tot zeven kaarten voor de zevende en laatste stapel.
Draai de bovenste kaart van elke stapel met de beeldzijde naar boven.

Het verplaatsen van de speelkaartenTableau

Kaarten kunnen in aflopende volgorde worden geplaatst (bijv. Koning, Vrouw, Boer, 10, …), afwisselend in kleur (rood en zwart). Bijvoorbeeld, een zwarte zes kan worden geplaatst op een rode zeven.
Als je een kaart verplaatst die andere kaarten bedekt, draai je de bovenste bedekte kaart om.
Als een kolom leeg is, kun je daar een koning (en de kaarten daarop) plaatsen.
Gebruik de overgebleven stapel als de bron om nieuwe kaarten te trekken als je geen zetten meer kunt doen op het bord.
In sommige varianten mag je één kaart tegelijk van de bronstapel trekken, in andere drie tegelijk.

Kaarten naar de eindstapels verplaatsen

Je kunt kaarten naar de fundering verplaatsen als ze in oplopende volgorde en van dezelfde soort zijn, beginnend met de Aas. Bijvoorbeeld, als de Aas van harten al op de eindstapels ligt, kun je de 2 van harten daarop leggen.

Winnen

Het spel wordt gewonnen als alle kaarten naar de eindstapels zijn verplaatst, in oplopende volgorde en gesorteerd per soort van Aas tot Koning.

Wanneer je vastloopt

Als je geen zetten meer kunt doen en de bronstapel leeg is (of je kunt geen nuttige kaarten meer trekken), is het spel voorbij en heb je verloren.

Tip!

Het spel beschikt over een Hint knop. Wanneer je deze indrukt dan zal worden aangegeven of er nog geldige zetten mogelijk zijn of niet

Classic Solitaire spelen met ons Solitaire spel met echte kaarten!

Helemaal nieuw en als eerste verkrijgbaar op Patience.nl! Een heuse Solitaire speelmat met professionele Patience kaarten.

Uitspelen Patience Classic Solitaire Tips

De winkansen van patience liggen ongeveer op 80%, toch zal men niet telkens dit getal bereiken. De variëteit aan gedeelde kaarten beslissen ook het verloop van het spel, toch zullen diverse tactieken positief aan de uitkomst kunnen bijdragen. Het patiencespel wordt in je ééntje gespeeld en je zal dus uiteindelijk jezelf moeten verslaan!

Patience Classic Solitaire is dus één en hetzelfde spel. Velen mensen denken dat het spel verschilt, maar dit is niet het geval. Voor degene die het patience classic solitaire spel nog niet kent zullen we hieronder een paar beginnerspunten opnoemen.

Het Patience Classic Solitaire spel begint met 52 kaarten en deze worden verdeeld in 7 stapels. De linkerkant heeft voordat men aan het Patience Classic Solitaire spel begint 1 openstaande kaart. De tweede stapel heeft 2 kaarten, de derde 3 en de meest rechtse stapel beschikt over 7 kaarten. Alle eerste kaart van de stapel wordt opengedraaid en het doel is om een sequence te maken van Aas naar Koning.

Strategie om te Winnen

Het doel hebben we al benoemd, toch zal de speler moeten nadenken voordat hij of zij een “move”maakt. Zo zal je de Aas of kaartnummer 2 als éérste moeten gebruiken om je winkansen te vergroten. Daarnaast zullen de verschillende kleuren in acht moeten worden genomen als je de sequence compleet maakt.

Mocht je op een gegeven moment géén kaart meer kunnen gebruiken van de 7 stapels, dan mag je 3 kaarten van de resterende stapel nemen. Kun je met deze 3 kaarten niet uit de voeten, dan mag je nogmaals 3 kaarten van de stapel wegnemen totdat je verder kunt spelen.

Online het patience classic solitaire spel spelen

Er bestaan talloze varianten op het patience spel zoals Klondike Solitaire, two suits, four suits en het bekende Spider Solitaire. Deze laatste heeft vooral zijn naam waar gemaakt in het meegeleverde Microsoft programma. Hier wijken de spelregels af van het klassieke spel en is de meest gespeelde versie: “patience”.

Solitaire kun je tegenwoordig overal online spelen door HML5 waardoor het spel op alle devices te spelen is. Wanner je het spel offline wil spelen dan kun je een Patience app downloaden. De veelzijdigheid van het spel maakt het voor velen mensen interessant om het spel te spelen. Vanuit een mobieltje of achter de p.c., het blijft telkens weer een uitdaging om alle kaarten weg te werken.

Klondike Patience achtergronden en de herkomst van het spel Classic Klondike

Het klassieke patience spel heet in het echt Klondike Patience, vernoemd naar het plaatje Klondike in West Canada, in de buurt bij Alaska. In 1896 stond het stadje Dawson in het middelpunt van een ware invasie van goudzoekers die hun geluk kwamen beproeven omdat in het Yukon gebergte goud gevonden was. De Klondike Goldrush zorgde ervoor dat er een gigantische invasie kwam op gang en het Klondike gebied, waar dit Klondike City is gelegen werd overspoelt met migranten die in hun vrije tijd Patience speelde. Nadat iedereen (vaak berooid en zonder goud) weer huiswaarts keerde werd het Solitaire spel verspreid over de hele wereld. Omdat de goudzoekers kennis maakte met het spel in Klondike werd het spel Klondike Solitaire genoemd.

Hoe het spel de naam Classic Solitaire heeft meegekregen of klassiek patience dat is ons niet bekend. Voor meer informatie over de goudkoorts en het spel Klondike Solitaire bezoek je onze speciale Klondike pagina. Hier vind je uitleg over het spelen van Patience online en meer achtergronden van dit populaire kaartspel.

Populariteit van Classic Solitaire

Vanaf de uitvinding van speelkaarten zijn er talloze kaartspellen. Denk maar eens aan poker, blackjack en andere afleidingen hiervan. Maar geen enkel spel is zo populair als het classic solitaire spel. Hoe vaker je speelt, hoe verslavender het spel wordt. Het is niet voor niets het meest populaire kaartspel ter wereld. En mede dankzij de talloze strategieën die je kunt toepassen kun je steeds beter worden in Traditioneel Patience zoals Patience Classic Solitaire ook wel wordt genoemd.