Gratis Classic Solitaire Spelen

Speel Gratis Classic Solitaire op Patience.nl! Een unieke en originele versie van het spel Klondike. Ideaal voor beginners omdat je regels hebt die het spelen zeer gemakkelijk maken. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de optie “free Placement” waarbij je dus ipv alleen de Koning iedere kaart op een lege plaats op het Tableau kunt plaatsen. Classic Solitaire is alleen op Patience.nl te spelen zonder reclame en zonder downloads! Zoals je gewend bent van ons: Lekker makkelijk ouderwets Pasjansen.


Solitaire FRVR
FVRV Solitaire spelen
Klondike Patience
Patience Klondike spelen
Patience Windows
Windows Patience XP Spelen

Classic Solitaire Regels en Uitleg

Klassiek Solitaire is zoals gezegd hetzelfde spel als Klondike Patience. Er zijn nog vele andere namen die ditzelfde spel aanduiden zoals Traditioneel Patience, Klassiek Patience, Pasjans of gewoon Klondike. De spelregels van Klondike kun je lezen op de pagina over Patience Spelregels en deze zijn dus identiek aan het spel Classic Solitaire.

Disclaimer met betrekking tot Reclame in het spel Classic Solitaire

Het spel Classic Solitaire van Coolgames is door Coolgames ontwikkeld en wordt gratis aangeboden om te spelen. Echter we zijn ervan op de hoogte dat het reclamefilmpjes in het spel bevat welke je moet wegklikken. We hebben deze getest en de reclamefilmpjes komen nadat je een spel hebt gespeeld in je scherm waarna je deze na enkele seconden kunt wegklikken. De reclame komt alleen naar voren wanneer je een spelletje hebt uitgespeeld of tussentijds bent gestopt en weer een nieuw spelletje Classic Solitaire wil beginnen. Het Spel is dus gratis maar helaas niet zonder reclame.

Classic Solitaire voor Beginners

Classic Solitaire van Cool Games is een ideaal spel om Patience te leren spelen. Het biedt namelijk de optie “free placement” aan wat wil zeggen dat je wanneer je een vrije plaats op het tableau hebt vrijgespeeld, dat je hier iedere kaart mag plaatsen. Het is dus een beetje zoals Freecell en bied je veel meer opties om het spel tot een goed einde te brengen.

Classic Solitaire Spel Mogelijkheden m.b.t. de kaarten

Classic Solitaire heeft dus 3 mogelijkheden om het spel te spelen. Naast de unieke Free Placement Methode kun je tevens kiezen voor Patience 1 of Patience 3. De 1 en 3 hebben betrekking op het aantal kaarten wat je mag trekken per keer van de stapel.

Klondike Patience achtergronden en de herkomst van het spel Klondike

Het klassieke patience spel heet in het echt Klondike Patience, vernoemd naar het plaatje Klondike in West Canada, in de buurt bij Alaska. In 1896 stond het stadje Dawson in het middelpunt van een ware invasie van goudzoekers die hun geluk kwamen beproeven omdat in het Yukon gebergte goud gevonden was. Een gigantische invasie kwam op gang en het Klondike gebied, waar dit stadje is gelegen werd overspoelt met migranten die in hun vrije tijd Patience speelde. Nadat iedereen (vaak berooid en zonder goud) weer huiswaarts keerde werd het Solitaire spel verspreid over de hele wereld. Omdat de goudzoekers kennis maakte met het spel in Klondike werd het spel Klondike Solitaire genoemd.

Hoe het spel de naam Classic Solitaire heeft meegekregen of klassiek patience dat is ons niet bekend. Voor meer informatie over de goudkoorts en het spel Klondike Solitaire bezoek je onze speciale Klondike pagina. Voor meer Patience online bezoek je onze pagina met ons complete overzicht met Solitaire spellen.