Patience Master Solitaire

Het patience master solitaire is een kaartspel dat afgeleid is van het bekende en eeuwenoude Patience kaartspel. Dit patience spel (master solitaire) kan online of offline worden gespeeld. Het doel van deze Solitaire is om alle kaarten weg te spelen uit een deck van 52 kaarten.

Waar kan ik Patience Master Solitaire spelen?

De meest toegankelijke vorm om het patience master solitaire te spelen is op internet. Want met gewone kaarten is deze solitaire best omslachtig. Op internet daarentegen kan men op ieder moment van de dag terecht om dit patience master solitaire spel te spelen. Men moet 7 stapels kaarten neerleggen en iedere stapel heeft 1 open kaart.

De bedoeling is om de resterende kaarten in een andere stapel naast de 7 stapels neer te leggen. Men moet een sequence van Aas tot Koning maken en de kleuren moeten ook met rood of zwart worden neergelegd. Komt men vast te zitten en kan men niet een aanvulling maken op een reeks? Neem dan een kaart van de afzonderlijke stapel weg.

Zijn er Strategieën te vinden?

Een leek gaat natuurlijk op de meest simpele manier van slag en hiermee zal de geluksfactor de overhand nemen. Het spel is erg eenvoudig, toch zijn er diverse strategieën aanwezig dat het spel nadrukkelijk kan beïnvloeden. We gaan deze hieronder benoemen en proberen juist op deze manier het patience master solitaire spel te verslaan.

  • Neem altijd de opengedraaide kaart van de grootste stapel kaarten weg
  • Kan je een Aas spelen? Neem dan direct deze kaart in de hand en speel deze uit op een andere stapel. Voor kaartnummer 2 geldt hetzelfde als bij de Aas.
  • Is er een stapel uit de 7 stapels vrijgekomen, dan neem deze plaats in met een reeks kaarten waar de Koning al onderdeel van is.
  • Maak liefst geen aansluiting op andere stapels met de kaarten 5-6-7-of 8, maar niet als er geen stapel mee wordt weggewerkt.
  • Neem een kaart van de ene naar de andere stapel als er een vrijkaart om te draaien valt.

Welke patience master solitaire apps zijn er?

Het patience master apps spel kan via meerdere websites worden gedownload. Dus ook direct gespeeld. Als je over een mobieltje zoals Android of iPhone beschikt dan kan men eenvoudig naar Google Play navigeren. Het aanbod kan voor de meeste mensen als overweldigend worden gezien, want het patience master solitaire spel is uitermate populair.

Daarnaast kan men ook naar diverse websites gaan waar zonder te downloaden het patience master solitaire spel wordt gespeeld. Verschillende praatgroepen maken het ook mogelijk om je een handje op weg te helpen en het aansluiten bij diverse forums blijkt voor velen mensen een extra gezelligheid te zijn.

Conclusie

Freecell, patience, spider solitaire, klondike solitaire of patience master solitaire zijn allemaal spellen die offline of online kunnen worden gespeeld. Van al deze spellen spel hopen we dat onze strategieën een aanvulling zijn brengt voor de doorgewinterde patience spelers. Maar ook voor de amateurs die zich nu pas verdiepen in de patiencespellen.