Addiction Solitaire Spelregels en uitleg

Speel Gratis Addiction Solitaire, misschien wel het verslavendste patience spelletje wat er is.

Addiction Solitaire is een Solitaire spel met een unieke indeling van het speelveld. Je hebt namelijk een heleboel kolommen waarmee je aan de slag moet. Omdat dit geen standaard patience spel is, hebben we de uitgebreide spelregels hieronder beschreven.

Indien je direct wil beginnen met het spelen dan hoef je alleen maar op start te drukken. Addiction Solitaire kun je hier gratis spelen zonder downloads! Bezoek onze Solitaire pagina met alle Patience en Solitaire spellen.(Momenteel kunnen we helaas het spel niet meer gratis zonder reclame aanbieden. Daarom zijn we op zoek naar een alternatief zodat je hier binnenkort weer Addiction Solitaire kunt spelen)

Lees hieronder de uitgebreide spelregels of speel een van onze andere patience spellen.
Hoe Werkt Addiction Solitaire?

Van alle Patience spellen is Addiction Solitaire hét patiencespel bij uitstek voor de Patience spelers die op zoek zijn naar een strategische uitdaging. In de volksmond staat dit spel ook wel bekend als Addiction Patience.

Er kan zeker worden gezegd dat dit spel zijn naam eer aan doet want een behoorlijke dosis geduld is absoluut geen luxe. Als zeer prettige bijkomstigheid geldt dat er twee manieren zijn om te spelen: tableau van links naar rechts of tableau van boven naar beneden. Lees hieronder mee voor de uitleg.

Doel van het Spel

Het doel van dit Patience Spel is om alle vier de rijen in oplopende volgorde te sorteren. Om het spelverloop uit te leggen, moet er onderscheid worden gemaakt tussen Addiction Solitaire spelen op de computer, iPad en op de mobiel.

In beide gevallen ziet het patience tableau er anders uit: op de computer, iPad en andere tablets is het de bedoeling om van links naar rechts te spelen. Maar voor spelers die kiezen om te spelen op hun mobiel, is het spelverloop gebaseerd op spelen van boven naar beneden.

Het doel van het spel is om alle vier de rijen in oplopende volgorde te sorteren. Afhankelijk van de indeling van het speelveld zijn er twee mogelijkheden:

 • Van links naar rechts, altijd beginnend met de 2 en eindigend met de K.
 • Van boven naar beneden, altijd beginnend met de 2 en eindigend met de K.

De bedoeling is dat je elke rij moet opbouwt uit kaarten met enkel dezelfde symbolen en alle vier de rijen moeten kompleet zijn voordat de tijd om is.

Het grootste voordeel van Addiction Solitaire online spelen is dat de posities van de kaarten naast het tableau zijn afgebeeld. Dit hulpmiddel geeft een grote meerwaarde om deze variant van patience online digitaal te spelen.Addiction Solitaire Spelregels

Eender welk spel zou geen spel zijn zonder spelregels. De spelregels zijn gelukkig niet heel erg ingewikkeld en snel te begrijpen.

 • Alle kaarten worden op het speelveld gedeeld, hetzij in vier horizontale rijen hetzij in 4 verticale rijen.
 • Na het delen worden de Azen van de tafel gehaald om 4 lege vakken te creéren.
 • Nadat de azen verwijderd zijn, kunnen de kaarten die overblijven één voor één op de lege posities worden geplaatst. Voor de patience spelers die online spelen op hun mobiel of ander computermedium, kan de kaart verplaatst worden door erop te dubbelklikken of te slepen.
 • Een kaart kan naar een leeg vak worden verplaatst als deze de voorgaande kaart volgt in zowel symbool als nummer.
 • Eén van de minst populaire Addiction Solitaire Spelregels is dat er geen kaart geplaatst kan worden rechts van de Koning.
 • Per ronde mag er drie keer geshuffeld worden, gewoon omdat het kan of omdat er geen opties meer zijn. Per keer dat de kaarten opnieuw worden geschud, worden alle kaarten willekeurig opnieuw gedeeld behalve de kaarten die al opvolgend geplaatst zijn vanaf de 2.

Addiction Solitaire Strategie

De positie van de 2 vormt volgens bepaalde Addiction Solitaire spelers zowat de allerbelangrijkste strategie om het spel tot een goed einde te brengen. Om te beginnen moet elke rij of kolom met een twee beginnen. Eenmaal de twee ligt, bepaalt die meteen de toon voor de hele rij. Vandaar dat het plaatsen van alle 2 kaarten de sleutel tot succes is van de addiction solitaire strategie.Puntentelling bij Addiction Solitaire

Er zijn meerdere aanbieders van de verschillende patience spellen. Het onderdeel Addiction Solitaire punten is nagenoeg conform bij alle verschillende aanbieders:

 • Op het einde van het spel levert elke kaart op de juiste positie 5 punten op.
 • Als alle kaarten op de juiste posties liggen, worden bonuspunten toegekend.
 • Er kunnen extra punten verdiend worden tijden addiction solitaire door het spel in zo weinig mogelijk zetten uit te spelen.
 • Nog meer extra punten kunnen worden verzameld in de vorm van een tijdbonus, door het spel zo snel mogelijk uit te spelen.

Zoals hierboven omschreven is dit patiencespel meer dan enkel kaarten van dezelfde kaartsoort in een bepaalde volgorde leggen. Veel doorgewinterde Patience spelers beschouwen Addiction solitaire als één van de meest vernuftige patience spellen ooit. De grootste uitdaging van dit spel is het spel te kunnen spelen met echte kaarten.

In het geval van Addiction Solitaire is het daarom aangewezen om het spel online te oefenen alleen al omdat hier bijvoorbeeld de posities zijn aangeduid en het allemaal veel sneller gedeeld is op de tafel. Technologie kan zo mooi zijn!