...

Gratis Mahjong Solitaire Spelen

Speel gratis Mahjong Solitaire op Patience.nl! Een unieke variant van Patience waarbij je niet met kaarten speelt maar met Mahjong stenen. Mahjong Solitaire is een genre spellen waarvan we meerdere soorten hebben, allemaal geheel gratis te spelen zonder reclame! Patience spelers die op zoek zijn naar een spel met dezelfde uitdaging als de Klassieke Solitaire, komen zeker aan hun trekken met Mahjong Solitaire. Waar bij de klassieke patience spellen wordt gespeeld met speelkaarten, wordt in dit geval gespeeld met de alom bekende Mahjong stenen. Hoe dat nu precies zit met die mahjong stenen, kunt u hier lezen.

Mahjong spelen zonder Reclame

Hieronder een overzicht met elk spel dat de categorie Mahjong Solitaire spellen valt en welke je gratis kunt spelen zonder reclame op Patience.nl. De spellen zijn gemaakt door verschillende ontwikkelaars waardoor ieder spel iets unieks te bieden heeft. Klik op de afbeelding om het spel te starten.

Verschil Mahjongg en Mahjong Solitaire

Mahjong Solitaire is een spel voor 1 persoon dat is afgeleid van het traditionele Chinese spel Mahjongg. Echter, in plaats van het traditionele spel waarbij meestal vier spelers betrokken zijn, is Mahjong Solitaire een puzzelspel net als Solitaire (met kaarten), dat door één persoon wordt gespeeld. Het spel wordt vaak gewoon “Mahjong” genoemd online op computerplatforms, maar het verschilt aanzienlijk van het traditionele, multiplayer Mahjong-spel. Lees voor meer informatie over deze versie op onze speciale pagina over Traditioneel Mahjong.

Mahjong Solitaire Spelregels

Mahjong Solitaire maakt gebruik van een set van 144 tegels, gebaseerd op Chinese tekens en symbolen. Deze tegels worden gerangschikt in een specifieke opstelling, meestal in de vorm van een piramide, waarbij sommige tegels bovenop andere liggen.
De spelregels van Mahjong Solitaire zijn gemakkelijk te leren, het spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Hieronder een beknopte uitleg:

Het Doel bij Mahjong Solitaire

Het doel van Mahjong Solitaire spelen is simpelweg zo snel mogelijk de speeltafel leegmaken. Steentjes verdwijnen gewoon als er twee dezelfde worden aangeklikt. Het is wel even opletten geblazen dat de steentjes vrij liggen anders kunnen ze überhaupt niet eens geselecteerd worden. Kort gezegd: Het doel is om alle tegels van het bord te verwijderen door tegels in paren te matchen.

Regels

Je kunt alleen tegels kiezen die ‘vrij’ zijn, wat betekent dat ze aan ten minste één lange zijde geen aangrenzende tegel hebben en dat er geen tegels bovenop liggen.
De meeste versies van het spel hebben bepaalde groepen van niet-identieke tegels die toch als een match kunnen worden beschouwd, zoals de vier verschillende “Seizoenen” tegels of de vier “Bloemen” tegels.

Strategie

Omdat sommige tegels andere tegels blokkeren, moet je strategisch bepalen welke tegels je wanneer wilt verwijderen. Het is mogelijk om in een situatie te komen waarin je geen bewegingen meer kunt doen voordat alle tegels zijn verwijderd.

Einde van het spel

Het spel eindigt wanneer alle tegels zijn verwijderd, wat betekent dat je hebt gewonnen. Wanneer er geen beschikbare paren meer zijn om te matchen. Dit betekent dat je hebt verloren.

MahjonG Cards

Zonder overdrijven behoort het Mahjong Cards spel met zijn prachtige mahjong stenen tot ‘s werelds mooiste spellen. Hieronder geven we je kort de uitleg hoe het Mahjong Solitaire op deze pagina gespeeld dient te worden.

Het Mahjong Cards Solitaire bestaat uit 144 stenen als volgt samengesteld:

  • Een reeks Bolletjes, 4 keer van 1 t/m 9. Het aantal bolletjes op de steen vertegenwoordigt de waarde van de steen.
  • De reeks Stokjes, 4 keer van 1 t/m 9. Het aantal stokjes op de steen vertegenwoordigt de waarde van de steen. De enige uitzondering in deze reeks is de steen met waarde 1. Hier staat een vogel afgebeeld ipv 1 stokje.
  • De “Tienduizendtallen Reeks”, 4 keer. Op deze stenen is het bovenste karakter opeenvolgend genummerd van 1 t/m 9 in het blauw. In combinatie met het rode karakter op de steen onderaan – betekenis tienduizend – vormen deze stenen de getallen 10000 t/m 90000.
  • Reeks “Windstreken”, 4 keer.
  • Het “Lege Vlak”, 4 keer.
  • Het “Rode Midden”, 4 keer – het eerste karakter van het woord “China”, in het Chinees.
  • De serie stenen met “Geluk”, 4 keer.

Bijkomend zijn er nog een aantal bloemen, vogels en zelfs jokers afhankelijk van waar het spel vandaan komt en op welke wijze Mahjong wordt gespeeld. De basis is over de hele wereld hetzelfde maar zoals het met alles is, hebben bepaalde volkeren eigen gewoonten die zich ook vertalen in de manier waarop bepaalde spellen worden gespeeld. Al deze stenen hebben een specifieke functie bij Classic Mahjong. Bij Mahjong solitaire zijn deze functies niet van belang en gaat het enkel om het feit dat er overal setjes van 2 stenen zijn.

mahjong-solitaire-screenshot-van-het-speelvals-van-mahjong-cards

Mahjong Solitaire Spelen

Tegenwoordig is er een enorm aanbod in online Mahjong solitaire spellen, allemaal met verschillende eigenschappen die elk een toegevoegde waarde kunnen zijn voor de speler. Zo zijn er Mahjong Solitaire Spellen met onbeperkte hints en shuffles, spellen zonder shuffles en spellen met verschillende aantal levels. Zelfs 2D en 3D spellen met state of the art graphics en coole features die je met je muis of vinger zelf kunt bedienen zijn niet meer weg te denken.

Mahjong Solitaire Strategie

Hoe wordt Mahjong Solitaire zo snel mogelijk uitgespeeld is en blijft de vraag van 1 miljoen. Om zo dicht mogelijk bij een antwoord te komen, gaan we opzoek naar beste mahjong solitaire strategie.

Het spel zelf is opgebouwd uit verschillende levels, die moeilijker worden naarmate men verder komt in het spel. Vanaf een bepaald level is het belangrijk om goed vooruit te kijken nadat de helft van de mahjong stenen al zijn weggespeeld. Uit de leaderboard scores is gelukkig ook veel af te lezen. Niet alleen die van jezelf maar ook van de andere spelers. Een duidelijke rode vlag is bijvoorbeeld een procentueel kleinere stijging in punten. Dat is dan zowat de grootste indicatie dat het moeilijker wordt en het dus echt opletten geblazen is.

Meest populaire Mahjong Solitaire spellen

Hoewel smaak voor iedereen anders is, zijn er toch bepaalde Mahjong online spellen die beter in smaak vallen dan andere. Een kort overzicht van de meest gespeelde spellen op dit moment:

De technologie staat niet stil, ook niet bij Mahjong Solitair. Het resultaat is enkele flinke staaltjes vakwerk met hoogwaardige video animatie, en zelfs zoektochten à la Indiana Jones. Nog niet zo lang geleden waren tegen elkaar kunnen spelen, de achtergrond wijzigen of muziek aanzetten nog baanbrekend in de ontwikkeling van dit soort Solitaire Spellen.

Bij de meeste hedendaagse Mahjong Solitaire spellen wordt bij elk niveau de speeltafel getransformeerd tot uitgedachte puzzels met mahjong stenen die moeilijker worden hoe hoger het niveau. En met honderden niveaus te gaan, word je zeker niet in slaap gewiegd. Ervaring leert ons dat de gratis spellen meest populaire spellen zijn. Dit is voor Solitair Mahjong gelukkig niet anders.

Helaas zal Mahjong Solitaire de liefhebbers van de echte Patience Spelen met kaarten niet allemaal kunnen bekoren. Dat moet zeker kunnen: ieder zijn ding. Deze spelers kunnen hier terecht voor de gratis patience spellen met onder andere het populaire Spider Solitaire en Free Cell.

Meest Gestelde Vragen