Patience 3 Spelen online op Patience.nl

Bijna iedereen kent het kaartspel Patience. De meesten van ons hebben Patience 3 spelen aan de keukentafel geleerd van één van onze ouders of mocht je nog iets jonger zijn dan heb je Patience misschien geleerd doordat het standaard mee-geïnstalleerd was met Freecell Windows 98, maar wist je dat het ondertussen al een eeuwenoud spel is?

Patience 3 spelen zonder download

Hieronder hebben we een overzicht met al onze Patience 3 Klondike spellen (Classic Solitaire) welke je bij ons gratis en online kunt spelen. Probeer ze allemaal uit zonder download of het aanmaken van een account.

Patience 3 Spelen direct zonder downloads, registratie of downloads

Patience 3 spelen kun je hier direct en zonder onderbrekingen. Het werkt heel gemakkelijk. Kies hierboven in het spel wat direct ingeladen wordt voor de optie Deel 3. Vervolgens wordt het spel Patience 3 online ingeladen en kun je direct beginnen met spelen.

Herkomst en achtergronden van Patience 3 Spelen

Er zijn verschillende theorieën en mogelijke verhaallijnen hoe oud het spel is en waar Patience 3 spelen precies ontwikkeld is. Er gaan verhalen rond van het oude China, het verbannen van Napoleon naar een eiland en grote veldslagen in het Midden-Oosten. Een heel verschil met vredig achter je computer Patience 3 spelen in ieder geval.

Kaartspellen zijn al zo oud als dat het papier is uitgevonden. In het oude China werden er rond de 9e eeuw na het jaar 0 al speelkaarten gebruikt. Dit ter vervanging van sommige bordspellen. Hoe dit precies gebruikt werd is niet geheel duidelijk, en spelkaarten hebben vele veranderingen meegemaakt door de eeuwen heen. Zo hebben de symbolen en kleuren op onze kaarten van hedendaags niet altijd zo bestaan en bestaan er verschillende decks met verschillend aantal kaarten.

De beginopstelling

Onze tegenwoordig gewone Europese kaarten worden het Franse dek genoemd en dit bestaat uit 52 kaarten. Dit aantal van 52 kaarten staat voor de 52 weken in het jaar. De vier soorten kaarten staan voor de 4 seizoenen en in een jaar zijn er 13 maancyclussen; welk evenveel zijn als het aantal kaarten per symbool. Deze samenstellingen zijn niet altijd zo geweest en er zijn ook nog steeds mensen die het niet eens zijn dat deze indeling en hoeveelheid kaarten ook daar vandaan komt.

Waar Patience 3 spelen precies vandaan komt zijn de meningen ook over verdeeld. En ondanks dat Patience Engels een frans woord is dat staat voor ‘geduld’ is het niet zeker of de Fransen Patience 3 spelen ook hebben uitgevonden. Er zijn velen die geloven dat Napoleon Bonaparte het spel heeft uitgevonden. Toen hij alleen op een eiland verbannen was schijnbaar. Anderen zeggen dat het een variant is van waarzeggerij uit Oost Europa. En dat het in zijn eerste vormen met Tarotkaarten werd gespeeld. Anderen geloven dat Solitaire uit Scandinavië komt maar Patience is ook terug te vinden in Duitse literatuur van 1788. Voor meer informatie lees onze geschiedenis van kaartspellen door en je komt er alles over te weten.

In 1988 maakt een stagiaire van Microsoft Solitaire samen met zijn vriendin het spel om Patience 3 spelen op een computer mogelijk te maken. Nadat hogerhand er hoogte van krijgt implementeerde Windows het spel in Windows 3.0, het allereerste besturingssysteem dat met een muis bestuurd wordt. In het artikel over de geschiedenis van online patience gaan we hier dieper op in.

Microsoft geeft aan dat Solitaire Klondike het perfecte spel is

En wel om gebruikers van Patience Windows kennis te laten maken met het besturen van een muis. Na de komst van het internet beleeft Patience (ook vaak bekend als Solitaire) weer een opleving op het internet. Het aanbod is inmiddels enorm en online worden er miljoenen potjes Patience en Solitaire gespeeld. Er komen nog steeds allerlei nieuwe varianten van het spel uit. De mogelijkheid om Patience Klondike online tegen andere mensen te spelen is ook niet meer weg te denken.