Patience 3 Kaarten Omdraaien

Speel Patience 3 online op Patience.nl en laat je verassen door deze nieuwe versie van Patience Klondike speciaal voor Nederlandse spelers. Jouw favoriete versie van Patience 3 spelen waarbij je per beurt 3 kaarten om moet draaien. Deze versie is echt voor de fanatieke speler want de 3 kaarten versie is moeilijker om uit te spelen dan de 1 kaart versie.

De Beste Patience 3 Klondike versies online

Behalve ons eigen luxe patience spel exclusief gemaakt voor Patience.nl bieden we voor ieder wat wils. Daarom hebben we ook Klondike spellen opgenomen van andere ontwikkelaars welke we hieronder aan je presenteren. Klik op de afbeelding om het spel te openen. Op de pagina van het betreffende spel kun je direct het spel spelen maar je lees er ook de spelregels.

Patience 3 Klondike spelen met 3 Kaarten

Het spel wat we aanbieden heet Klondike. Dit de meest bekende en populaire vorm van Solitaire. Speciaal voor Nederlandse spelers ontwikkeld en te spelen in de Patience 1 en Patience 3 variant. Wanneer je het spel opent laadt het spel direct in en kun je kiezen welke versie je kunt spelen.

Patience Klondike deel 1 voorbeeld

Patience 1: (een kaart omdraaien per beurt)

Patience Klondike deel 3 voorbeeld

Patience 3: (3 speelkaarten omdraaien per beurt)

Patience 3 direct online spelen

Sommigen van ons spelen nog ouderwets Solitaire in je eentje met een pak kaarten op de woonkamer tafel. Hoewel veel jongeren het enkel kennen als digitaal spel dat bij de Microsoft Solitaire Collection inbegrepen zat of het inmiddels online spelen. Wat veel mensen echter niet weten is dat er verschillende varianten van Patience bestaan. Een steeds populairder wordende variant is dan ook Patience 3. Maar wat is Patience 3 precies en hoe verschilt Patience 3 spelen van de originele Patience?

Verschil Patience 1 en Patience 3

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Patience 3 spelen lijkt op het originele Patience kaartspel maar is vooral een stukje moeilijker. Waar je bij normale Solitaire kaart krijgt zodra je een kaart trekt, is het bij Patience 3 namelijk zo dat je ineens drie kaarten krijgt. En je moet sowieso de bovenste kaart als eerste wegspelen. Dit maakt het een stuk lastiger om de juiste kaarten te krijgen en de kans dat je jezelf dus vast speelt wordt vergroot. Het doel van het spel? Je wint het spel door alle kaarten naar de foundation te spelen. Alle kaarten dienen weggespeeld te worden in de foundation. Door ze vanaf de aas vervolgens omhoog te spelen van eerst de 2, daarna de 3 en daarna op te laten lopen tot de koning. De kaarten dienen te matchen op basis van kleur en het symbool.

Zodra je vast komt te zitten omdat je geen enkele zet meer kunt doen dan heb je jezelf ‘vastgespeeld’ en heb je het spel verloren.

Klondike Spel Indeling met 3 kaarten

Het speelveld is opgedeeld in 4 verschillende stapels. De eerste stapel heet de stockpile, dit is de stapel kaarten die over zijn nadat alle kaarten gedeeld zijn. Iedere beurt krijg je bij Patience 3 dus drie nieuwe kaarten, en deze omgedraaide kaarten worden ook wel de Rest Stapelen of de Waste Pile genoemd. Daarnaast heb je de Eindstapel (ook wel de Foundation genoemd). Dit zijn de 4 plekken waar alle kaarten terecht komen zodra je in het speelveld een gehele Patience stapel compleet hebt gemaakt. het is dan ook de bedoeling dat je de 4 plekken op het Foundation vult. Het speelveld, ook wel het Tableau genoemd, is waar je bezig bent om de kaarten neer te leggen zodat je de kaarten in een complete stapel kan selecteren geordend op symbool en kleur.

Patience 3 is dus een tik moeilijker dan het originele Patience.

Het is dan ook het perfecte spel voor een ieder die de klassieke Patience Klondike 1 heel leuk vind, maar een iets grotere uitdaging aan wil gaan. Je kunt het gooien op geluk, maar vele gevorderde spelers zullen je vertellen dat Patience 3 vooral meer plan en denkvermogen kost. Dat je dieper moet nadenken en in de gaten moeten houden dat je jezelf niet vast speelt.

Dit kan betekenen dat je niet alleen beter in de gaten moet houden welke kaarten er zoal al gedeeld zijn. Soms er ook voor kiezen een kaart te laten liggen in de reststapel. Ondanks dat je deze eigenlijk wel op het speelveld kwijt kunt. Het is een kwestie van inschatten of je bij het verplaatsen van een kaart van de Rest Stapel naar het Speelveld je jezelf niet in de vingers snijdt. En je het spel verliest omdat de kaart die erna komt uiteindelijk de boel zal vast laten lopen.