De voordelen van patience solitaire online spelen

Patience is een van de oudste en een van de meest simpele kaartspelletjes in de wereld. Ook al lijkt het spelletje op het eerste gezicht gemakkelijk, er schuilt een verrassende diepte in de strategie die nodig is om stelselmatig de potjes te winnen. Zelfs met de beste strategieën is er altijd een element van geluk van toepassing, en dit maakt het zo verslavend leuk.

Hoe speel je patience solitaire online?

Het enige dat u nodig hebt om patience solitaire online te spelen is een computer, tablet of een telefoon met internet verbinding. Het voordeel van patience solitaire online spelen is dat de scores kunnen worden opgeslagen en op deze manier kunt u de progressie bijhouden en uiteraard zien of u er beter in wordt. Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om bij verschillende game-platformen te chatten met andere spelers, wat natuurlijk ten goede komt aan de gezelligheid van het “oh zo” interessante spel. De uitdaging om dit spel tegen andere speler te spelen met ieder zijn eigen strategie wordt met de online versie alleen maar vergroot.

Wat zijn de regels van patience solitaire online?

Het spel begint met een standaard deck van 52 kaarten. Het uiteindelijke doel van patience solitaire online is om alle kaarten in de zogeheten foundation, ook wel de aflegstapel genoemd te krijgen. Dit moet echter op volgorde en in de goede kleur. De koning is de hoogste kaart, en de aas is de laagste.

Plaats vervolgens 7 kaarten op een rij met de afbeelding naar beneden. Draai de meest linkse kaart om zodat de afbeelding zichtbaar is. Plaats vervolgens een nieuwe kaart op de resterende 6 kaarten met de afbeelding naar beneden. Draai nu de kaart op de tweede stapel met de afbeelding omhoog. Herhaal dit op alle 7 stapels. Neem de resterende kaarten en plaats deze links boven op het speelveld, ook wel het ‘tableau’ genoemd’. Deze kaarten worden per 3 gedeeld. Draai 3 kaarten tegelijk om en alleen de bovenste mag gebruikt worden om te spelen, als dit lukt mag vervolgens ook de volgende gebruikt worden.

Als alle kaarten op zijn, wordt het deck, zonder te schudden weer met de afbeeldingen omlaag neergelegd en begint het opnieuw.

Hoe kun je patience solitaire online leuker maken?

Bij het spelen van Patience solitaire online is vaak de mogelijkheid om het spel gemakkelijker te maken door niet 3 kaarten per keer om te draaien, maar slechts 1 tegelijk, dit kan het spelplezier ten goede komen.

Ook is er de mogelijkheid om met meerdere spelers patience solitaire 3 te spelen, hiermee kun je het opnemen tegen spelers overal ter wereld!

Conclusie

Test je doorzettingsvermogen en train jezelf in het maken van keuzes. Gebruik de verloren minuutjes gedurende de dag om je brein uit te dagen. Vergelijk je scores met spelers over de hele wereld en merk hoe regelmatig spelen je resultaten, en daarbij het plezier verbeterd.