Patience Solitaire kaartspellen voor een persoon online spelen

Zoals de naam al doet vermoeden is Patience Solitaire een spel voor 1 speler. Solitaire wordt direct vertaald wordt als “alleenstaand” of “afgezonderd” in de Dikke van Dale. Je speelt het niet tegen tegenstanders maar het is meer een puzzel waarbij je moet proberen alle kaarten weg te spelen.

Patience Solitaire is een van de meest gespeelde kaartspellen voor een persoon. In Nederland wordt een kaartspel voor 1 persoon Patience genoemd, het hoofdtopic van deze website. Hieronder kun je kiezen voor 3 leuke spelletjes.

Het Specifieke doel van Patience Solitaire

Zoals bij meerdere kaartspelen is het de bedoeling om geen kaarten meer over te hebben. Dus moet je zo alle kaarten wegspelen om te winnen. Dit patience solitaire of Klondike Patience spel bestaat al meerdere jaren en kent vele spelvarianten. De regels kunnen allemaal een beetje afwijken van Classic Solitaire, maar het doel blijft om 4 stapels te maken van 52 speelkaarten. En zo het speelveld leeg te maken.

Een kleine en compacte Uitleg van Patience Solitaire

Een speeldek bestaat uit 52 kaarten en er worden 28 kaarten neergelegd in 7 rijen. De overgebleven kaarten worden weggelegd om een afzonderlijke stapel kaarten te vertegenwoordigen.

Elke éérste kaart van de 7 rijen wordt opengedraaid en wordt duidelijk aan de speler getoond. Men kan vervolgens een opeenvolging van oplopende kaartnummers maken. Deze zal van de Aas naar de Koning lopen en de kleur moet afwisselend zijn. Mocht er geen uitweg zijn om kaarten van stapel naar stapel te verwisselen, dan mag men een kaart van de stapel pakken.

Patience Solitaire Online spelen of met echte kaarten

Er bestaan op dit moment vele platformen waar men terecht kan om het patience solitaire kaartspel te spelen. De Android of iPhone is natuurlijk het voor de hand liggend middel om je verloren uurtje met Patience Solitaire spelen te vullen.

Daarnaast kunnen er bepaalde casino etablissementen worden aangekaart om het Patience Solitaire kaartspel te spelen. Het spanningsveld wordt op deze manier verhoogd, want je speelt immers voor echt geld. Hierbij kunnen bepaalde tips en tactieken een pluspunt opleveren in je patience solitaire spel.

Welke Patience Solitaire Tactieken kun je toepassen?

We zien dat het spel vooral op geluk is gebaseerd, maar desalniettemin zijn er bepaalde handige weetjes die we graag bekent willen maken aan jullie. Allereerst zullen de open kaarten als éérste moeten worden weggewerkt om de gesloten kaarten om te kunnen draaien.

Daarnaast leg je een Aas en een twee direct wegleggen. De aansluiting van een kaart op een bestaande oplopende kaartenreeks is alleen handig als de opvolgende gesloten kaart kan worden omgedraaid.

En als laatste tip kunnen we vermelden dat het zich loont om een complete reeks kaarten zo snel mogelijk weg te leggen. Op deze manier komt er namelijk een plaats vrij in de reeks van 7 en kan deze worden opgevuld met een Koningskaart.

Conclusie

Het eeuwenoude patience solitaire spel is gemaakt voor mensen die hun eigen gezelschap erg op prijs stellen. Probeer onze tips en weetjes toe te passen in het volgende Patience Solitaire Freecell spel om goed voorbereid je slag te slaan en het spel tot een goed einde te brengen.