...


Exclusief Traditioneel Patience Solitaire Klondike spel

Patience solitaire klondike (dit laatste woord moet worden uitgesproken als klon-dijk) is een andere benaming voor het immer populaire spel patience. In de VS en Canada is dit het meest bekende kaartspelletje. Het werd populair in de 19e eeuw en is waarschijnlijk genoemd naar de Canadese regio Klondike, waar de goudkoorts heerste. Vanaf het begin heeft Windows Patience Solitaire Klondike standaard toegevoegd aan de programma’s waardoor de populariteit significant omhoog ging.Hoe wordt Patience Solitaire Klondike gespeeld?

Bij Solitaire wordt gebruik gemaakt van het standaard deck met 52 kaarten, zonder de jokers. Na het schudden worden de kaarten neergelegd op tafel, in 7 kolommen van links naar rechts. Iedere kolom naar rechts heeft 1 kaart meer, met de afbeeldingen omlaag, alleen de kaart bovenop is zichtbaar. Het doel van het spel is om alle kaarten op de goede volgorde in de juiste kleur op stapels te krijgen, terwijl per keer maar 1 kaart verplaatst mag worden.

De waarschijnlijkheid om een spelletje solitaire patience klondike te winnen is tot op heden onbekend. Meerdere wiskundigen hebben zich het hoofd gebogen om de winkans uit te rekenen, tot op heden zonder succes. Geschat wordt dat de kans op winnen ongeveer 1 op 30 is. Dit is ook de reden dat patience solitaire klondike zo verslavend leuk is. Het vraagt veel van je doorzettingsvermogen om toch te proberen het spel tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk is er maar weinig bekend over de winkans van Patience. Schattingen lopen uiteen, maar een goede speler wint tenminste 43% van de spellen, afhankelijk van de gekozen strategie en gehanteerde spelregels van patience solitaire.

De Winkansen van Patience Solitaire Klondike vergroten.

Een van de mogelijkheden is om het spel uit te leggen op tafel, met daarbij de afbeeldingen naar boven en op deze manier meer inzicht te krijgen in waar de kaarten zich bevinden, en op deze manier het spel tot een goed einde te brengen. Al wordt dit uiteraard gezien als valsspelen. Ook bestaat altijd de mogelijkheid om even een hoekje van de kaart op de liften en zo te spieken of een juiste keuze wordt gemaakt.Bij het spelen van patience solitaire klondike op de computer bestaat deze optie natuurlijk niet, maar daarentegen is er wel de knop ‘ongedaan maken’ die de laatste beurt terugdraait, dit kan onbeperkt gebruikt worden. De laatste mogelijkheid om het spel positief te beïnvloeden is te kijken naar de start, op het moment dat het er op het eerste gezicht al niet goed uitziet, kan men altijd ervoor kiezen een nieuw spel te starten.

Conclusie

Inmiddels zijn er meerdere varianten van het klassieke spel patience solitaire klondike in omloop. De digitalisering van patience solitaire online heeft de populariteit van het spel veel goeds gedaan. Het heeft ertoe geleid dat er verschillende manieren zijn om dit spel te spelen. Zo kan men ervoor kiezen het spel alleen te spelen, met 2 personen of zelfs met of tegen een groep.