Patience Solitaire 3 Spelen met 3 Kaarten

Patience solitaire 3 is een spel patience wat onder veel namen bekend is. Zowel los als Patience en Solitaire maar ook als Klondike. Deze variant van patience wordt gezien als een van de meest lastige om uit te spelen. Bij deze variant worden er namelijk per beurt drie kaarten omgedraaid.

Speel hierboven direct Patience Solitaire 3. Wist je dat we naast Patience Solitaire 3 ook andere Patience spelletjes aanbieden? Hieronder vind je enkele aanraders maar ons complete overzicht vind je op de pagina over Solitaire.
Patience Solitaire 3 is het bekende Klondike Spel

Wanneer je Patience Solitaire Classic speelt met 3 kaarten, dan moet je 3 kaarten omdraaien van de stapel. Hiervan is er of slechts één te zien of alle drie de kaarten. Je kunt echter alleen de eerste kaart gebruiken. Kan je deze wegspelen, dan heb je toegang tot de volgende kaart. Kan je deze echter niet spelen, dan zullen de kaarten die je niet hebt kunnen spelen of alle drie de kaarten verdwijnen. De kansen op het uitspelen van het spel worden zo bij elke speelbeurt kleiner en kleiner worden.

Bij deze variant wordt er over het algemeen geen gebruik gemaakt van een kerende stapel. Wel kan je in veel gevallen één beurt ongedaan maken als je een fout gemaakt hebt. Maar ook dat is afhankelijk van de variant van patience solitaire 3 die gespeeld wordt.

Hoe speel je Patience Solitaire 3?

Het spel wordt gespeeld met een standaardpak kaarten, deze bestaat uit 52 kaarten maar de jokers die erin kunnen zitten zijn eruit gehaald. Dit pak kaarten wordt geschud en daarna gedeeld in zeven kolommen van links naar rechts. De kolommen bestaan elk uit een ongelijk aantal kaarten, waardoor de eerste kolom links er maar één heeft en de laatste kolom bestaat uit zeven kaarten. Bij elke kolom is er één kaart omgedraaid. De rest van de kaarten vormen de afname stapel.

Je kunt beginnen met spelen door de kaarten die zichtbaar zijn in je kolommen te sorteren. Deze worden van hoog naar laag geplaatst en op elke rode kaart komt een zwarte kaart en andersom. Je kunt dus geen twee rode kaarten op elkaar leggen.Er zijn bovenin beeld rechts naast de afnamestapel vier lege plaatsen, hier kan je vanaf de aas alle kaarten opleggen. Deze kaarten zijn wél op kleur en soort gesorteerd. Je kunt dus geen klaver twee op een hartenaas leggen. Het doel van patience solitaire 3, is om hier alle kaarten uit het spel neer te leggen van aas tot en met koning.

Moeilijkheidsgraad zelf instellen tijdens het Spel

Patience solitaire 3 is een van de moeilijkste spellen patience die je kunt vinden. Als het spel zonder een kerende afnamestapel gespeeld wordt, wordt er bij elke beurt mogelijk drie kaarten weggegooid. In sommige gevallen heb je geluk (en let op dit is ook weer afhankelijk van de variant die je speelt) dan kun je bij de vorige drie kaarten komen omdat je bij de volgende beurt de drie kaarten weg hebt kunnen spelen.

Het is ook mogelijk dat alle drie de kaarten gewoon geheel weg zijn. Dat houdt dus in dat als de tweede kaart een twee is, je het spel eigenlijk meteen al op kunt geven omdat je geen kans hebt om een hoge score te behalen. Het spel wordt overigens beëindigd wanneer er geen zetten meer te maken zijn. Dat houdt in dat alle kaarten zoals ze nu liggen, liggen en er geen zetten meer zijn die je positie kunnen verbeteren.

Ben je een beginnend patience speler, dan kan patience solitaire 3 wellicht nog iets te lastig zijn. Speel je echter al wat langer en ben je goed in het spelen van patience? Dan kan patience solitaire 2 wel eens precies dé uitdaging zijn die je nodig hebt.