Solitaire Online

Je kan hier gratis Solitaire online spelen, waar en wanneer je maar wilt. Het spel is beschikbaar zonder bijkomende kosten of vervelende reclames. Solitaire online is het kaartspel wat dagelijks nog door miljoenen mensen wordt gespeeld. Het voordeel is dat je dit spel in je eentje kan spelen, wat ook verwijst naar de naam: Solitaire.

Het spel is bekend geworden doordat het standaard op de Windows computer stond, bij de andere computerprogramma’s. Tegenwoordig kun je vrijwel overal Solitaire Online spelen, maar op patience.nl heb je gegarandeerd hoge kwaliteit. Het maakt niet uit op welk apparaat je het speelt, zowel op de laptop, tablet als op de mobiele telefoon is Solitaire Online beschikbaar.

Solitaire door de jaren heen

Solitaire is een verzamelnaam voor alle Patience kaartspellen. Het spel is zonder te overdrijven al eeuwenoud. Het verhaal gaat dat de oorsprong in Scandinavië ligt, waar waarzegsters met behulp van de speelkaarten de toekomst voor hun klanten voorspelden. In Spanje, Italië en Amerika worden de speelkaarten nog steeds als tarotkaarten gebruikt en zien de speelkaarten er bovendien niet uit als de kaarten die in Nederland en België worden gebruikt.

Enfin, men ontdekte al snel dat de speelkaarten ook prima dienden voor een fijn potje kaarten. Patience Solitaire was geboren en was populair bij jong en oud, rijk en arm. De armen gebruikten Solitaire om tussen het harde werken door op adem te komen, de rijken gebruikten Solitaire om uit verveling de tijd door te komen.

Tegenwoordig wordt het spel nog steeds op dezelfde manier gebruikt, alleen maakt de maatschappelijke status niet meer uit. Sinds het digitale tijdperk is Solitaire Online niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Er zijn nu echter meer mogelijkheden om ook online het kaartspel te spelen. Het gemak en de ontspanning zijn voornamelijk de redenen waarom mensen Solitaire Online graag spelen.

De soorten kaartspellen van Solitaire Online

Als je aan Solitaire online denkt, denk je misschien gelijk aan het klassiek Patience. Dan heb je het niet fout, maar dan toe je jezelf te kort met de andere soorten kaartspellen van Solitaire online! Zo heb je ook Solitaire TriPeaks, waarbij het doel hetzelfde is, maar het speelveld er anders uit ziet. Binnen TriPeaks heb je ook verschillende edities en thema’s van het spel, allemaal hier te spelen op patience.nl.

Daarnaast heb je ook Spider Solitaire, waarbij je de kaarten over 8 vlakken wegspeelt. Die 8 vlakken verwijzen naar het aantal poten van de spin. Je kunt in het spel kiezen voor 1 kleur of 2 kleuren, waarbij je dus ook de moeilijkheidsgraad kan bepalen.

Als je de Patience Windows editie bent gewend, hebben we ook een leuk nieuwtje voor je: die kan je ook nog gewoon online spelen! Je zult versteld staan van de herkenning, het is net alsof de tijd heeft stilgestaan. Vergeleken met de Microsoft Solitaire Collection editie heeft Solitaire online een ware evolutie doorgemaakt.

De speelkaarten zijn moderner en er zijn meer mogelijkheden tijdens het spel. Zo is er de mogelijkheid om een gespeelde kaart ongedaan te maken als je dat beter niet had kunnen doen. Daarnaast kun je af en toe ook een hint krijgen, als je door de bomen het bos niet meer ziet. Op die manier wordt het toch nog wat leuker om te spelen, vooral als het de win kans vergroot.

Het gemak van Solitaire online spelen

Solitaire is het kaartspel dat je zowel snel tussendoor kan spelen als een hele middag. De variaties in het spel, de spanning en de uitdaging om het te kunnen winnen maken dat je het spel dagelijks kunt spelen. Het gemak van Solitaire Online is dat je het onbeperkt kunt spelen op patience.nl. Het is een spel die je makkelijk door hebt, de patience regels zijn eenvoudig en het spel is ervoor gemaakt om eindeloos door te kunnen spelen.

Het doel is namelijk om de kaarten weg te spelen in 4 stapels, met de symbolen bij elkaar. Om die kaarten te verzamelen en de stapels compleet te maken, moet je in het speelveld zelf de kaarten om en om bij elkaar brengen. Je speelt hierbij altijd van hoog naar laag. Als je een kaart hebt die je gelijk op een van de bovenste 4 stapels kan leggen doe je dat, want dat is het einddoel van Solitaire Online.

Op deze manier train je je hersenen en heb je tegelijkertijd een leuke ontspanning. Het is ideaal voor onderweg, op het werk (uiteraard niet tijdens je werk) of als je niet kunt slapen. Solitaire Online kun je makkelijk op jouw telefoon spelen en je kan ervoor kiezen om het scherm klein te houden of te vergroten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het geluid uit te doen, zodat je anderen niet lastigvalt met het geluid als de kaart wordt versleept.