Patience solitaire. Gratis en overal te spelen.

Patience is de oudste naam voor dit type kaart spelletje dat alleen te spelen is. In andere landen wordt de naam Solitaire voornamelijk gebruikt. Ook word dit spel soms aangeduid met de naam Klondike. Het vergt doorzettingsvermogen en geduld om het spelletje te winnen, en hierin zit ook het hypnotiserende effect. Het feit dat er niet veel voor nodig is behalve een tafel om te kaarten neer te leggen of een computer of telefoon om patience solitaire gratis op te kunnen spelen.

Wil je patience solitaire gratis spelen?

Waar we vroeger nog de kasten moesten afzoeken naar een deck met kaarten, en vervolgens te hopen dat dit pak compleet was, is het nu mogelijk om op verschillende websites patience solitaire gratis te spelen.

Hoe wordt patience solitaire gratis gespeeld?

Neem een deck met 52 kaarten en schud ze zorgvuldig. Plaatst vervolgens 7 kaarten op een rij met de afbeelding naar beneden. Draai de meest linkse kaart om zodat de afbeelding zichtbaar is. Plaats vervolgens een nieuwe kaart op de resterende 6 kaarten met de afbeelding naar beneden. Draai nu de patience solitaire gratis kaart op de tweede stapel met de afbeelding omhoog. Herhaal dit op alle 7 stapels. Neem de resterende kaarten en plaats deze links boven op het speelveld, ook wel het ‘tableau’ genoemd’.

Deze kaarten worden per 3 gedeeld. Draai 3 kaarten tegelijk om en alleen de bovenste mag gebruikt worden om te spelen, als dit lukt mag vervolgens ook de volgende gebruikt worden.

Als alle kaarten op zijn, wordt het deck, zonder te schudden weer met de afbeeldingen omlaag neergelegd en begint het opnieuw.

Patience solitaire gratis kan gemakkelijker gemaakt worden door niet 3 kaarten per keer om te draaien, maar slechts 1 tegelijk, dit kan het spelplezier ten goede komen.

Hoe win je patience solitair gratis?

De inschatting is dat een speler iets minder dan de helft van alle potjes wint. Daarom hier wat tips om deze kans te vergroten: Bestudeer de patience solitaire gratis kaarten en draai alvast de eerste 3 kaarten om voordat er een kaart gespeeld wordt zodat er meer mogelijkheden zijn. Een aas en een 2 kunnen meteen rechtsboven worden weggelegd. Als er een lege plek wordt gecreëerd, probeer deze op te vullen met een koning. Tot slot, zorg ervoor dat de kolom met de meeste verborgen kaarten zoveel mogelijk wordt gebruikt.

Een verloren moment?

Lijkt het u leuk om Patience solitaire gratis online te spelen? Wanneer jullie patience solitaire spelen kunnen onze strategieën helpen om uw niveau te verhogen. Het is ook een geweldig spel om tot rust te komen, het zorgt ervoor dat het brein in een soort meditatieve staat komt. Ook kan patience solitaire gratis ervoor zorgen dat het uw vermogen om keuzes te maken verbeterd.