Patience kaarten: De Beste Speelkaarten om Patience mee te spelen

Patience, ook wel bekend als Solitaire, is een tijdloos kaartspel dat vooral onder senioren erg geliefd is. Oorspronkelijk gespeeld met fysieke kaarten, heeft het spel een digitale revolutie ondergaan, maar er is niets dat de charme van het spelen met echte kaarten kan vervangen.

Speelkaarten Kopen in Nederland en België

Of je nu in Amsterdam, Utrecht, Deventer, Eindhoven, Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent of Brugge woont, Patience.nl zorgt ervoor dat je je speelkaarten snel in handen hebt. Geniet van de gemakkelijke online winkelervaring en de snelle bezorging, rechtstreeks naar je voordeur. Hieronder ons volledige assortiment speelkaarten welke ideaal zijn voor Patience en Solitaire.

Charme van het spelen van Patience met Kaarten

In een wereld vol digitale games is het spelen van Patience met echte kaarten een verademing. Het echte gevoel van kaarten tussen je vingers en het geluid van een kaart die op tafel valt, brengen het spel tot leven op een manier die digitale versies simpelweg niet kunnen nabootsen.

Het daadwerkelijk aanraken en schikken van de kaarten biedt een onvergelijkbaar gevoel van betrokkenheid bij het spel. Je ervaart elke beweging, elke beslissing, direct en fysiek.

Buiten deze tastbare voordelen, komt met echte kaarten een eerlijkere uitdaging. Er zijn geen digitale hints of knoppen om je laatste zet ongedaan te maken. Elke hand die je speelt, vereist je volledige aandacht, geheugen en strategisch inzicht. Des te bevredigender wanneer je wint.

Speelkaarten zijn vermoedelijk ontstaan in het oude China, waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit de Tang-dynastie (9e eeuw). Ze verspreidden zich naar India en Perzië en uiteindelijk naar Europa via de Mamlukken in het Midden-Oosten. De traditionele kleuren en tekensymbolen die we vandaag kennen (harten, ruiten, klaveren en schoppen) ontwikkelden zich in Frankrijk in de 15e eeuw.

Wist je dat?

Waarom Kiezen voor Grote Speelkaarten met Grote Symbolen?

Luxe Italiaanse Patience kaarten met grote symbolen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de standaard bedrukking:

 • Zichtbaarheid: Grote symbolen zijn gemakkelijker te zien vanaf een afstand, wat handig kan zijn bij groepsspellen waar de kaarten over een grotere afstand zichtbaar moeten zijn, zoals bij bepaalde bordspellen of kaartspellen waarbij meerdere spelers betrokken zijn.
 • Ouderen en Senioren: Naarmate mensen ouder worden, kan hun gezichtsvermogen verminderen. Grote symbolen maken het gemakkelijker voor ouderen om de kaarten te lezen zonder dat ze een leesbril nodig hebben.
 • Mensen met een verminderd gezichtsvermogen: Voor degenen die niet oud zijn, maar wel problemen hebben met hun gezichtsvermogen, kunnen kaarten met grote symbolen het verschil maken tussen het wel of niet kunnen spelen van een spel.
 • Kinderen: Jonge kinderen die net leren over cijfers en symbolen kunnen baat hebben bij grotere beelden om ze gemakkelijker te identificeren en te begrijpen.
 • Snelheid van het spel: Bij sommige spellen, waarbij snelheid een factor is (bijvoorbeeld bij het snel identificeren en matchen van kaarten), kunnen grote symbolen de speelsnelheid vergroten doordat ze snel en gemakkelijk te herkennen zijn.
 • Esthetiek: Voor sommige mensen kunnen kaarten met grote symbolen esthetisch aantrekkelijker zijn, afhankelijk van het ontwerp en de stijl van de kaart.
 • Minder verwarring: In spellen waar meerdere kaarten tegelijkertijd zichtbaar zijn (zoals Patience), kunnen grotere symbolen helpen om verwarring te verminderen en het overzicht te verbeteren.
 • Onderwijs en leren: Kaarten met grote symbolen kunnen nuttig zijn in educatieve settings, waar duidelijkheid en zichtbaarheid cruciaal zijn voor het leren.

Speelkaarten Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Wanneer je speelkaarten koopt, zijn er een paar cruciale aspecten waarmee je rekening moet houden:

Materialen: Plastic vs Karton

 • Karton: De meeste standaard speelkaarten zijn gemaakt van speciaal karton dat een bepaalde mate van flexibiliteit, duurzaamheid en een goede feel heeft. Dit karton is vaak bedekt met een gladde afwerking om de kaarten makkelijker hanteerbaar te maken.
 • Plastic: Duurzamere speelkaarten worden vaak gemaakt van plastic. Ze zijn resistent tegen buigen, vouwen, en zijn waterdicht, wat ze ideaal maakt voor gebruik in situaties waar ze nat kunnen worden of voor langdurig spel.
 • Coatings: Veel speelkaarten hebben een beschermende coating om de duurzaamheid te verhogen en ze een glad oppervlak te geven, wat het schudden en hanteren vergemakkelijkt.

Over het algemeen gaan Plastic PVC kaarten langer mee en voelen ze fijner aan dan kartonnen speelkaarten. Ze zijn daarom over het algemeen duurder dan kartonnen speelkaarten. Echter hebben kartonnen speelkaarten ook een voordeel ten opzichte van plastic namelijk het feit dat de bedrukking van de kaarten mooier uitkomt, zeker wanneer er een hoogwaardige hoogglans coating is gebruikt na de bedrukking van de kaarten. Iets wat bij PVC niet mogelijk is.

Formaat van de Kaart

De standaardafmetingen van speelkaarten variëren enigszins per regio en producent, maar over het algemeen liggen ze dicht bij:

 • Pokerformaat: ongeveer 63,5 mm × 88,9 mm
 • Bridgeformaat: ongeveer 57 mm × 88,9 mm

Pokerformaat is over het algemeen breder dan Bridgeformaat, hoewel de lengte hetzelfde blijft. Kaartspellen zoals Patience kun je met beide formaten spelen. Er is geen officieel formaat voor Patience kaarten.

Design en Afbeeldingen

Terwijl sommigen de voorkeur geven aan een klassiek design, bieden merken zoals Modiano kaarten met unieke en prachtige afbeeldingen die een luxe gevoel geven.

Waarde van de kaarten bij Patience
Klassieke opdruk van speelkaarten

Wat zijn de Beste Patience Kaarten?

Hoewel het digitale tijdperk de manier waarop we Patience spelen heeft veranderd, zijn er nog steeds velen die de voorkeur geven aan traditionele kaarten. Maar welke kaarten zijn het beste voor dit nostalgische spel?

 • Klassieke Speelkaarten: De traditionele kaartenset bestaande uit harten, ruiten, klaveren en schoppen. Deze kaarten zijn veelal gemaakt van karton en zijn wat de meeste mensen voor ogen hebben als ze denken aan speelkaarten.
 • Italiaanse Speelkaarten van Modiano: Dit is luxe op zijn best! Modiano, een premium Italiaans merk, biedt kaarten van ongeëvenaarde kwaliteit. Ze zijn groter dan je standaard speelkaarten, wat ze perfect maakt voor een spelletje Patience. Gemaakt van duurzaam plastic en versierd met prachtige designs, zijn dit ongetwijfeld enkele van de beste speelkaarten op de markt.

Veelgestelde Vragen