Spider Solitaire Spelen, een Gids voor Beginners

Altijd al een ander spel dan patience willen spelen, dan is een spelletje Spider solitaire spelen echt een aanrader. De uitdaging is enorm, maar het genot bij overwinning is nog groter. Zeker wanneer je de volledige versie speelt en niet een van de eenvoudigere varianten.

Opstelling

Voor je aan Spider solitaire spelen kunt beginnen, zul je het eerst moeten opstellen. Dit doe je als volgt. Je neemt twee boeken kaarten en schudt ze goed door elkaar. Je deelt tien stapels van vijf kaarten en geeft de eerste vier stapel eens zesde kaart. De bovenste kaarten worden open gedeeld, terwijl de andere dicht blijven.

De rest van de kaarten vormt de stock en zul je later tijdens het Spider solitaire spelen nodig hebben voor nieuwe delingen als je vast zit. Het spel is nu opgesteld en klaar om te spelen. Simpel, niet?

Hoe Spider Solitaire Spelen

Het doel is om alle kaarten weg te spelen. Dit wil zeggen dat je reeksen van aas tot heer probeert te maken. Let er wel op dat deze reeksen van eenzelfde kleur moeten zijn, dus bijvoorbeeld allemaal ruiten. Bij Spider solitaire spelen moeten deze reeksen ook op volgorde liggen, met de heer onderaan en de aas als bovenste kaart.

Bij Spider solitaire spelen mag je kaarten verplaatsen tussen de verschillende stapels, zolang je er voor zorgt dat de waarde van de verplaatste kaart exact één lager is dan de kaart waar je ze op legt.

De kleur maakt niet uit, maar het is wel best om stapels van dezelfde kleur te behouden. Dit omdat je ze nodig hebt om te kunnen winnen, maar ook omdat je reeksen kunt verplaatsen bij Spider solitaire spelen. Dit mag je alleen maar doen wanneer alle kaarten in de reeks eenzelfde kleur hebben.

Bijvoorbeeld, je mag een harten negen op een ruiten tien leggen, maar wanneer je een ruiten acht boven op de harten negen hebt liggen, is deze niet beschikbaar om te verplaatsen. De ruiten acht wel, maar die kun je dan weer niet op de tien leggen. Zo zie je dat Spider solitaire spelen meer aanvoelt als het oplossen van een puzzel.

Wanneer je een stapel volledig leeg kunt halen, heb je een lege plaats. Op deze plaats mag je een kaart naar keuze leggen. Wanneer je tijdens Spider solitaire spelen geen enkele zet meer kunt of wilt doen, is het tijd voor een nieuwe deling. Je neemt tien kaarten van de stock en deelt een naar elke stapel. Je mag geen nieuwe deling vragen wanneer er open stapels zijn.

Nu heb je allemaal onlogische combinaties die je eerdere plannen dwarsbomen, maar dus ook weer een nieuwe uitdaging om verder te raken. Bij Spider solitaire online kun je vijf nieuwe delingen gebruiken, vanaf dat moment heb je alle kaarten in het spel en zou je kunnen uitspelen.

Lukt het je om een spel Spider solitaire te winnen? Als het te moeilijk is, kun je altijd een stapje lager gaan door slechts 2 of 1 kleur te gebruiken.