Patience Spelen Gratis Online

Als je van plan bent om een ouderwets potje Patience spelen gratis online te spelen dan kan je kiezen voor een ouderwetse stapel kaarten of een van de meer dan 1200 online varianten die tegenwoordig bestaan. Patience spelen gratis online is een goede manier om alleen je vrije tijd door te komen. Of als je geen andere medespelers hebt en toch een kaartspel wilt spelen.Bovenstaande spellen zijn slechts een klein assortiment uit ons complete aanbod Patience. Klik op de afbeelding om het spel te openen of klik op Solitaire in het topmenu om al onze spellen te bekijken. En om direct te spelen zonder reclame of andere onderbrekingen. Zoals bijvoorbeeld het downloaden van software of het installeren van een app.

De verschillende varianten van Patience spelen gratis online

Er zijn meer dan 1200 varianten van Patience spelen gratis online. Dit betekent dat je kan kiezen uit verschillende thema’s, doorlopende spellen, met een of meerdere medespelers, die je ook kan uitnodigen en dan is er nog de keuze uit de verschillende spelvarianten die Patience spelen te bieden heeft.

De meest bekende varianten worden met 1 stok kaarten gespeeld. Dit bestaat uit 52 kaarten met 4 verschillende kleuren en symbolen. Dit zijn zwarte schoppen, zwarte klavers, rode ruiten en rode harten. Elke groep bestaat uit 13 verschillende kaarten. De kaarten die er bestaan zijn de Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King). De Koning kan gezien worden als de dertiende kaart, de koningin als de twaalfde kaart en de boer als de elfde kaart. De volgorde loopt zowel van hoog naar laag als naar laag van hoog in Patience spelen gratis online.

De meest bekende varianten zijn traditioneel patience, meestal is dit Klondike of Freecell. Naast de standaard variant van Freecell bestaat er ook Bonus Freecell, Hard Cell en Jail Cell. Als je met twee stokken kaarten speelt dan bestaat er Spider Solitaire, Little Spider, Spiderette, Lucas, Windmolen, Big Ben, Napoleon at St. Helena, Sly Fox en Crescent. Patience heeft verschillende namen afhankelijk van de taal die in een land gesproken wordt, maar de meest zijn varianten op Patience spelen gratis online en Solitaire.

De basisregels van Patience spelen gratis online

In 90% van de tijd wordt het spel Klondike gespeeld. Dit spel bestaat uit een speelveld met 4 eindstapels, 1 reststapel en 7 rijen met kaarten die bestaan uit 1 tot 7 kaarten. De bovenste kaart ligt altijd open bij iedere rij. De eindstapels starten met de Aas en lopen op tot de Koning. Van de reststapel kies je ervoor om 1 of 3 kaarten te trekken. In beide gevallen kan je alleen de bovenste kaart spelen.

Bij Patience spelen klondike met 3 kaarten kan je als je de bovenste van de drie wegspeelt de tweede kaart spelen als je hiervoor kiest en daarna de laatste kaart als het je de lukt om de tweede kaart weg te spelen. Bij Patience spelen 2 personen kan je zelf je spelregels en instellingen bepalen bij de meeste Patience spelen gratis online.

Nieuwe Patience spellen

Indien er nieuwe patience spellen in ons aanbod worden opgenomen, laten we dat ook weten via een nieuwsbericht. Of via een mededling via de social media kanalen van Patience.nl.