...


Patience Solitaire Freecell

Het woord ‘solitaire’ geeft de betekenis al een beetje weg, Patience Solitaire Freecell is een spel dat men alleen, of zoals de Fransen zeggen, ‘solitair’ gespeeld dient te worden. Het verschil met Patience Solitaire Freecell en reguliere patience zit hem in de free cells, oftewel: vrije vakken die tijdens het spel gebruikt kunnen worden om kaarten tijdelijk in op te slaan.
Hoe wordt Patience Solitaire Freecell gespeeld?

Het spelletje patience solitaire freecell wordt gespeeld met een normaal deck van 52 kaarten. Het speelveld bestaat uit drie verschillende gedeeltes. Linksboven het speelveld bevinden zich 4 vrije vakken, de zogeheten ‘free cells’, rechtsboven bevindt zich de aflegstapel, ofwel de ‘foundation’. Het speelveld noemen we het ‘tableau’. Alle 52 kaarten worden in een keer opgedeeld met de afbeelding naar boven. De kaarten worden verdeeld in 8 stapels met de afbeelding naar boven. Van links naar rechts gezien liggen op de eerste 4 stapels liggen 7 kaarten open en op de laatste 4 stapels liggen 6 kaarten. Iedere keer mag er maar 1 kaart verplaatst worden, en deze kaart dient gelegd te worden op kaarten die 1 punt meer waard is, ook dient deze kaart een andere kleur te hebben. Een rode 6 moet dus liggen op een zwarte vijf.

Doel van het spel

Bij patience solitaire freecell gaat het erom kaarten te verplaatsen van het speelveld naar de foundation waarbij elke stapel zijn eigen soort heeft. Daarbij is het cruciaal dat iedere stapel begint met een aas en eindigt met een koning. De vrije cellen kunnen in de tussentijd gebruikt worden om speelkaarten tijdelijk in te bewaren. Je hebt freecell gewonnen als alle kaarten op de juiste stapel in de juiste volgorde liggen. Dus 4 stapels van 13 kaarten.Tips om beter te worden in Patience Solitaire Freecell

In tegenstelling tot patience solitaire, is Freecell in bijna alle gevallen te winnen. Wij zullen u aan aantal tips geven om dit te bereiken. Om te beginnen is het zaak het tableau altijd zorgvuldig te bestuderen voordat de eerste kaart verplaatst wordt. Begin altijd met het vrij spelen van de aas en de deuce, de kaart met de waarde 2. Ook is het zaak om zo de vrije cellen zoveel mogelijk vrij te houden. Waak ervoor de patience solitaire freecell kaarten niet te snel naar de aflegstapel te verplaatsen, deze komen soms nog van pas, want dit is juist een veelvoorkomende beginnersfout.

Beste Tips voor Freecell

Sommige spelletjes patience solitaire freecell zijn gemakkelijk op te lossen, terwijl andere potjes lang kunnen duren. Hoe vaker je het spel speelt, hoe beter je erin wordt. Je kunt het op ieder moment van de dag spelen zonder ook maar iemand uit te nodigen bij je thuis. Gebruik de bovenstaande patience solitaire classic strategieën om betere resultaten te behalen en hierdoor meer plezier te halen uit het spel.