Freecell Christmas

Met Freecell Christmas ben je meteen in de kerststemming voor patience spelen. Het is een leuke Solitaire met een vrolijke soundtrack, veel sneeuw en kaarten met kerst thema. Hier lees je alles over hoe Freecell Christmas werkt, wat de game uniek maakt en duiken in de gameplay. Ben je klaar om je kerstsfeer op te krikken en een fantastische ronde Freecell Christmas online te spelen? Dit is je kans! Christmas Freecell belooft veel plezier en is heel gemakkelijk te spelen.

gratis Freecell Christmas Spelen online

De beste manier om Freecell Christmas te spelen is natuurlijk zonder reclamespotjes en op een betrouwbare website. Hier vindt je de mogelijkheid om gratis Freecell Christmas online te spelen. Dat betekent dus zonder pop-ups, zonder reclame en zonder registratie. Weet je dat we ook tal van andere geweldige Freecell-spellen aanbieden? Freecell Solitaire Time is een uitstekend alternatief voor als je niet echt in die kerststemming bent. Verder zie je hieronder alle andere gratis patience spellen van dit type, allemaal gratis te spelen.

Hoe speel je Christmas Freecell

Voordat we bespreken hoe je Christmas Freecell speelt, kunnen we je vertellen dat het spel automatisch een kaart op de best mogelijke plek kan plaatsen. Als je op een kaart klikt, wordt deze verplaatst naar een vrije cel of naar een stapel met een andere kleur en een hogere waarde. Je doel bij dit spel is om de 52 kaarten van het midden naar de basis te verplaatsen. Als je alle vier de fundamenten vult, win je. Christmas Freecell stopt als er geen verdere acties mogelijk zijn.

Freecell Christmas spelregels

Net als elk ander Freecell-spel zijn de Gameboss Freecell-kerstregels eenvoudig. Het maakt het spel eenvoudig te spelen voor zowel jonge als oude spelers. Er zijn 52 kaarten in het spel, verdeeld over acht rijen. De Freecell-kerstregels zijn elementair: verplaats de kaarten zo snel mogelijk naar de stapel erop. Als je alle kaarten correct in de basis legt, win je. Er is geen scoremechanisme, alleen een klok waarop je kunt zien hoe lang je sessie duurt en een teller die je zetten telt.

Screenshot freecell christmas kerst editie freecell solitaire

Christmas Freecell Begin van het spel

 • Het spel begint met alle kaarten verdeeld over acht rijen.
 • Je kunt de vier vrije vakjes linksboven gebruiken om tijdelijk kaarten te plaatsen.
 • Er is geen limiet aan de kaarten die tegelijk op het tableau kunnen worden verplaatst.
 • Kaarten in het tableau kunnen alleen onder elkaar worden gelegd als de kleuren elkaar afwisselen en de cijfers naar beneden gaan.
 • De volgorde in de fundering is altijd A,2,3,4,5,6,7,8,9,10,J,Q,K
 • Je wint wanneer alle vier de basiscellen 13 kaarten van dezelfde reeks hebben.

Kaarten verplaatsen

Freecell Christmas van Gameboss heeft flexibele en gemakkelijk te begrijpen gameplay. Je kunt kaarten verplaatsen door erop te klikken of door middel van slepen en neerzetten. Dat is de gemakkelijkste manier om Freecell Christmas te spelen.

 • De kaarten in het tableau kunnen naar vrije cellen in de rechterbovenhoek, naar de fundering of op andere rijen in het tableau worden verplaatst.
 • Je kunt alleen kaarten op het tableau plaatsen onder een kaart met een hogere waarde met een andere kleur.
 • Alleen koningen kunnen lege cellen in het tableau vullen.
 • Elke cel in de fundering is voor één specifiek pak. De eerste kaart is de Aas, gevolgd door een twee, en de laatste kaart op de stapel is een Koning.
 • Op elke vrije cel mag je maar één kaart plaatsen.
 • Als je een reeks van meerdere aflopende kaarten hebt, kun je deze onbeperkt verplaatsen onder een hogere kaart van een andere kleur.

Game features

Christmas Freecell is vermakelijk, maar ook heel gemakkelijk om te spelen. Sommige functies zorgen ervoor dat deze Gameboss zich onderscheidt van vergelijkbare online Freecell-spellen. Het vakantiethema bij Christmas Freecell is compleet met de geanimeerde achtergrond van een dorp in de sneeuw. Als je op een kaart klikt, wordt de kaart op de best mogelijke plek geplaatst. Een ander handig hulpmiddel is de knop Ongedaan maken waarmee je uw laatste actie ongedaan kunt maken. Met de menu knop kun je een nieuw spel starten, hetzelfde spel opnieuw starten en de kerst achtergrondmuziek uitschakelen.