Patience Crescent Online Spelen op Patience.nl!

Vandaag leren we je een nieuw spel aan, Patience Crescent. Dit spel is zo genoemd omdat het uitgedeeld wordt in een halve cirkel, wat in het Engels een crescent is. De Franse term voor het spel is La Demi-Lune, wat ook weer halve maan betekend. Momenteel zijn we druk bezig om het gehele spelaanbod van patience uit te blijven breiden. Het eerste spel wat we hebben uitgebracht is het Klondike spel maar hierboven kun je al het spel Patience Crescent spelen ofwel Crescent Solitaire zoals het spel over het algemeen wordt genoemd.
Patience Crescent Regels

Bij Patience Crescent spelen, neem je twee spellen kaarten. Je verwijdert van elke kleur een aas en een heer. Je legt deze in twee rijen, een van de heren en een van de azen.

De rest van de 96 kaarten schud je goed door elkaar en deel je uit in 16 stapels van zes kaarten elk. Voor een echt spel Patience Crescent, leg je ze in een halve cirkel rond de twee foundations. Afhankelijk hoe je jezelf voelt, kun je een glimlach maken of maak je de crescent omgekeerd.

Omdat een halve cirkel veel plaats kan innemen, mag je de stapels ook in een andere vorm leggen, dit verandert het spelverloop niet, maar het ziet er minder episch uit. De bovenste kaart van elke stapel mag je omdraaien terwijl de rest naar beneden gericht blijft. De opstelling van Patience Crescent is nu compleet. Het is dus tijd om te beginnen spelen, maar hoe doe je dit?Het Spel

Het tableau, bestaande uit de 16 stapels, is waar je zult spelen in Patience Crescent. Je mag slechts een kaart per keer verplaatsen, nooit een reeks; ook niet wanneer deze in volgorde is. Je verplaatst kaarten om reeksen te vormen.

Je mag ook kaarten naar de foundations verplaatsen. Het uiteindelijke doel van Crescent Solitaire spelen is om alle kaarten naar de foundations te krijgen. Dit doe je oplopend voor de azen tot aan de heer en aflopend voor de heren tot aan de aas. Je blijft binnen dezelfde kleur en legt altijd een kaart met een waarde die exact één hoger is of lager, afhankelijk van de stapel.

Ook op het tableau mag je kaarten uitsluitend op elkaar leggen wanneer ze exact één hoger of een lager zijn in waarde. Ze moeten ook dezelfde kleur hebben in een spel Patience Crescent. Op een harten zeven mag je dus een harten zes of harten negen leggen en niets anders. Ook geen reeks dus.

In Patience Solitaire mag je ook doordraaien en een aas op een heer leggen of omgekeerd. Wanneer een stapel leeg is, blijft deze leeg tot het einde van het spel; je mag hier geen andere kaarten op leggen.

Wanneer je geen geldige zetten meer hebt of wilt doen, mag je een speciale deling doorvoeren. In Patience Crescent houdt dit in dat je de onderste kaart van elke stapel boven op de stapel legt, zonder enige andere volgorde te veranderen. Dit mag je slechts drie keer doen per spel.

Lukt het je om alle kaarten naar de foundation te krijgen? Probeer Patience Crescent zeker uit wanneer je zin hebt in een nieuwe uitdaging en genoeg hebt van alle normale solitaire kaartspellen.

Nieuw Spelletjes Overzicht!

Hou ons nieuws in de gaten voor alle laatste ontwikkelingen op het gebied van Patience en Solitaire. Er komen namelijk heel veel nieuwe unieke spellen en varianten aan die je alleen op Patience.nl kunt spelen! Kijk op de pagina over Solitaire om ons complete aanbod met Patience en Solitaire spellen te spelen.