TriPeaks Solitaire Beach Resort

Afbeelding van tripeaks solitaire beach resort van Ziango Gaming

Update! Het spel Tripeaks Solitaire Beach Resort is helaas niet meer online vanwege een faillissement van Ziango Games.

Beste Alternatieven voor TriPeaks Beach Resort


Over TriPeaks Beach Resort

Speel gratis het leuke gethematiseerde spel TriPeaks Solitaire Beach Resort van Ziango Games. Helemaal gratis te spelen op Patience zonder vervelende reclames! Met dit nieuwe patience spel bieden we ons assortiment met TriPeaks Solitaire games nog verder uit. De regels zijn erg gemakkelijk en het spel wijst zichzelf grotendeels, maar om het je extra makkelijk te maken hebben we hieronder een uitgebreide uitleg geschreven om je zo maximaal te kunnen laten genieten van TriPeaks Solitaire Beach Resort! Helemaal in het Nederlands en zonder download direct speelbaar!

Alles over TriPeaks Solitaire Beach Resort

TriPeaks Beach Resort is ideaal als je ontspannen een kaartspelletje wilt spelen. Het spel brengt je in tropische oorden en daarbij is het erg makkelijk om te spelen. Het kaartspel is geïnspireerd door het Classic Solitaire, maar er is een creatieve twist aan gegeven. TriPeaks Beach Resort kun je online spelen op patience.nl. Als je het spel speelt, waan je ook daadwerkelijk op een Beach Resort.

De vormgeving en geluiden van het spel zijn daarop aangepast. TriPeaks is een kaartspel waarbij het er niet om gaat dat je stapels maakt van Aas tot Koning. Je maakt kleinere zetten, waarbij het gaat om een kaart hoger of lager leggen dan de kaart die klaarligt. Dat is bij TriPeaks Beach Resort niet het geval. Je hebt meer het gevoel dat je op jouw gemak de kaarten kan wegspelen, in tegenstelling tot de andere bekende kaartspellen. Het leuke echter aan dit spel is dat je echt het gevoel hebt dat je in een Beach Resort verblijft. Je hoort namelijk steeds de golven van de zee en af en toe wat meeuwen.

Het Speelveld van TriPeaks Beach Resort

Je komt bij het speelveld van TriPeaks Beach Resort door op ‘Speel’ te klikken. Vervolgens zie je drie piramides met omgedraaide kaarten en daaronder een rij kaarten waarvan je de cijfers wel kunt zien. Linksonder zie je 21 kaarten omgedraaid liggen, dit is de voorraad kaarten die je kunt gebruiken tijdens het spel. Zodra je een kaart ziet dat je op de omgedraaide speelkaart in het midden onderaan kan leggen is het spel begonnen. De kaarten zijn vormgegeven in het strandthema.

Zo zie je de koning als een soort moderne Triton (vader van Ariël), met kroon en zonnebril. De koningin ziet er meer uit als een ware strandganger met haar bikini, hoed en zonnebril. De boer ziet eruit als een jongetje met een badmuts en zonnebril. Als je de kaarten bij elkaar ziet, zou je ook geloven dat het een gezin is dat verblijft in het TriPeaks Beach Resort.

Hoe Speel je TriPeaks Beach Resort

Het concept is erg makkelijk in vergelijking met andere Solitaire Spellen. Onderaan ligt een kaart met het cijfer naar boven. De bedoeling is om een kaart hoger of lager op die kaart te leggen. Dus als je een 8 hebt, kun je daar een 7 of 9 op leggen. Vervolgens speel je zo door. Als je die 7 of 9 erop hebt gelegd, kun je dus een 6, 8, of 10 erop leggen. Het is aan het begin even nadenken welk cijfer boven of onder de aangegeven speelkaart ligt. Voor mensen die wat minder goed zijn in rekenen, kan dit spelletje erg handig zijn om kennis van cijfers te trainen. Hoe vaker je een kaart achter elkaar kunt opleggen, hoe hoger de geluiden worden per kaart.

Daaraan kun je ook horen dat je goed op weg bent. Mocht je te overhaast een zet maken, dan is er nog geen reden voor paniek. Het is namelijk mogelijk om eenmalig een zet ongedaan te maken als je later ziet dat je beter een andere kaart eerst had kunnen opleggen. Als je aan het einde toch vast komt te zitten omdat je overgebleven kaart niet kan worden opgelegd, heb je ook nog 2 jokers. Dit zijn blanco kaarten waar je elke kaart op kunt leggen. Op die manier kun je toch nog het potje uitspelen. Naarmate je steeds meer potjes uitspeelt, worden de speelvelden ook anders in de opstelling.

Vergelijkbare Kaartspellen met Tripeaks

Deze patience gratis versie kan je bekend voorkomen. Er zijn meerdere spellen die hetzelfde concept hebben. Voorbeelden zijn ‘Oorlogje’, ‘Zenuwen’ en ‘Shithead’. De bedoeling hierbij is om de kaarten zo snel mogelijk weg te spelen door hoger of lager op te leggen. Gezien de prestatiedruk om die kaarten zo snel mogelijk weg te krijgen, kan het spel je aardig wat stress opleveren. Het verschil met deze spellen is dat de kaarten niet zijn uitgelegd op tafel, maar elke speler een stapel kaarten heeft die niet te zien zijn tijdens het spel. Als je deze spellen leuk vindt om te spelen, maar je niet in gezelschap bent met anderen, dan is TriPeaks Beach Resort de uitkomst voor jou!