Patience Solitaire Spelregels

De patience solitaire spelregels zijn eigenlijk ongeacht welke variant je gaat spelen allemaal hetzelfde. Het doel is om alle kaarten van aas tot en met koning per kleur op een stapel te krijgen. In de meeste gevallen zijn hier vier plekken voor gereserveerd rechtsboven in je scherm.


Indeling Patience Klondike Speelveld

Hoe werken de Patience Solitaire Spelregels

Bij het spelen zullen de kaarten automatisch gedeeld worden en heb je naast de vier lege plekken bovenin zeven rijen met kaarten liggen, waarvan er elk eentje is omgedraaid. Elke kolom heeft een verschillend aantal kaarten en het doel is dus ook die kaarten allemaal om te draaien én weg te spelen naar de stapels erboven. Links bovenin ligt een stapel kaarten. Dit is de afnamestapel. Hiervan wordt (afhankelijk van je variant van patience) één of drie kaarten gedeeld.De zichtbare kaarten van de kolommen kan je al verplaatsen voordat je je afnamestapel gaat gebruiken. Het doel is om de kaarten in aflopende volgorde en afwisselend zwart en rood op elkaar te krijgen. Zijn alle zichtbare kaarten verdeeld, dan kan je de afnamestapel gaan gebruiken. Hiervan kan je telkens de eerste kaart gebruiken. Bij de patience solitaire spelregels kan je hier één of drie kaarten te zien krijgen. Het gebruik is niet anders bij eender welke variant; je kan alleen de eerste kaart gebruiken. Speel je met één afnamekaart, dan kan je een nieuwe kaart opvragen zodra je deze gebruikt hebt. Speel je met drie kaarten vanaf je afnamestapel, dan zullen deze automatisch plaats maken voor een derde kaart.Hoe kan ik kolommen verplaatsen volgens de patience solitaire spelregels?

Je kunt al vanaf het eerste moment dat je het spel begint de kolommen verplaatsen en wel naar een opvolgende kaart volgens het kaartspel. Dat houdt in dat je een boer op een dame kan plaatsen, ook als je op de boer al andere kaarten hebt liggen. Je kunt echter alleen een nieuwe koning op een lege plek leggen. Je kunt lege plekken creëren door de kaarten of naar de vier lege plekken te verplaatsen van aas, twee en drie omhoog. Of door een plek leeg te maken door deze te verplaatsen naar een andere reeds bestaande kolom. Om dichte kaarten in de kolommen vrij te spelen, zal je de kaarten die zichtbaar erop liggen moeten verplaatsen volgens de patience solitaire spelregels.

Hoe win ik Patience Solitaire?

Het uiteindelijke doel is om rechts bovenin vier stapels te hebben liggen van aas naar koning met alle tussenliggende kaarten én dat te doen in een zo snel mogelijke tijd. Of dit lukt, hangt af van de variant die gespeeld wordt. Kan je bijvoorbeeld de afnamestapel keren? Dat houdt in dat je de kaarten opnieuw in beeld krijgt, als je deze allemaal gehad hebt. Er zijn ook vairanten waarbij elke kaart maar één keer in beeld komt vanaf de afnamestapel. Als je deze kunt keren is de kans een stuk groter dat je het spel uit kan spelen. Toch kunnen er ook bijzonder essentiële kaarten in de kolommen liggen, waar je soms niet bij kunt. Je eindscore is dan ook afhankelijk van het goed spelen en benutten van de patience solitaire online spelregels maar ook van een dosis goed geluk.