Patience 2

Heb je niet een maar twee boeken kaarten ter beschikking, dan zijn deze Patience 2 spellen echt degenen die je moet geprobeerd hebben. Patience 2 is een term wat staat voor verschillende patience spellen en vaak slaat op het aantal stokken wat in het spel zit verwerkt of de hoeveelheid acties die je mag doen bij een bepaald Patiencespel. Het kan op meerdere zaken betrekking hebben.

Patience

Patience 2 Spelen

Het populairste Patience 2 spel dat iedereen kent dankzij de Microsoft Patience Solitair Collection. Bij dit spel moet je niet proberen om de kleuren af te wisselen als je grotere en grotere stapels maakt, neen, je probeert net stapels van eenzelfde kleur te maken. Wanneer zo’n stapel van heer tot aas gaat, wordt hij verwijdert en sta je een stapje dichter bij de overwinning.

Het leuke aan dit Patience 2 spel is dat je de moeilijkheid kun aanpassen. Als beginneling speel je slechts met een enkele kleur. Nu heb je er geen last van dat je stapels niet kunt verplaatsen als een verschillende kleuren in zitten. Toch kan deze mode ook best uitdagend zijn als je nog niet gewoon bent aan het spel.

Wil je een stapje hoger gaan, speel dan met twee kleuren kaarten. Je kunt je stapels nog steeds afwisselen met de twee kleuren van je Patience 2 spel, maar het is alleen toegestaan om oplopende kaarten van eenzelfde kleur te verplaatsen.

De experts wagen zich aan een vier-kleurs Patience 2 spel. Dit is echt uitdagend en niet elke deling is oplosbaar, maar het geeft een grote voldoening als je de puzzel opgelost krijgt.

Matrimony Patience 2 Spel

Ook Matrimony is een Patience 2 spel. We waarschuwen je alvast dat dit spel niet vaak gewonnen wordt en een hoge geluksfactor heeft. Om te beginnen haal je een dame en boer van elke uit het dek om de foundation te starten. Onder deze acht foundation kaarten deel je zestien kaarten in twee rijen van acht.

Het doel van dit Patience 2 spel is om vanaf de boeren naar beneden te werken tot aan de dame en vanaf de dames naar boven te werken tot aan de boeren. Een heer gaat over in een aas en omgekeerd.

Eens het Patience 2 spel opgesteld is, kun je beginnen met de kaarten naar de foundation te plaatsen. Wanneer er geen enkele zet meer mogelijk is, deel je zestien nieuwe kaarten. Hierdoor bedek je de lege plaatsen of de kaarten die er al lagen.

Dit blijf je doen tot alle kaarten uitgedeeld zijn. Vanaf dit moment krijg je een nieuwe deelmethode voor het Patience 2 spel. Je neemt alle kaarten van de laatste stapel en plaatst de bovenste kaart terug in de laatste stapel, de volgende op de eerste stapel, enzovoort.

Hierna doe je hetzelfde met stapel nummer vijftien, veertien, enzovoort, tot alle stapels herdeeld zijn. Als je alle kaarten naar de foundation hebt kunnen krijgen win je. Crazy Time wanneer je gewonnen hebt

Dit zijn dus onze twee favoriete Patience 2 spellen. Eentje van puur geluk en eentje van het grootste puzzelplezier dat je jezelf kunt indenken. Heb je ze allebei al eens uitgeprobeerd, zo niet doe het dan gauw.

Andere varianten van het Patiencespel

Naast Patience 2 zul je ongetwijfeld ook de term Patience 1 en Patience 3 kennen. Hiermee worden vaak de versies bedoeld van het spel Klondike. Met Patience 1 wordt dan bedoeld dat je steeds 1 kaart omdraait van de stapel. Met Patience 3 wordt bedoeld dat je steeds 3 kaarten mag omdraaien van de stapel.